Frågor och svar om min utbildning

Inlägg i samarbete med IHM Business School

Hjärtan! Jag har fått otroligt mycket frågor om min utbildning som jag går just nu så tänkte att vi kör ett litet inlägg med frågor och svar. Och jag vet inte om ni minns detta men jag gör ju också ett samarbete tillsammans med IHM så denna post innehåller REKLAM för IHM Business School.

Vad hoppas du få ut av kursen?
Att få självförtroende och känna trygghet i att jag får koll på de ekonomiska och marknadsmässiga bitarna som påverkar min verksamhet så jag kan fatta riktigt bra affärsmässig beslut. Jag vill liksom bara lära mig mer om hur man driver en framgångsrik business. Hur man ska tänka och vilka analyser och mätningar man bör göra och kika på för att utveckla sin egna verksamhet.

Vad kostar utbildningen?
Utbildningen kostar 59 900kr och man läser mellan kl. 13-19 en dag i veckan (under normala förhållanden). Det är med andra ord en utbildningen som man kan läsa vid sidan av ett heltidsjobb.

Om man inte klarar omtenta vad händer då?
Man får försöka tills man klarar den, vilket är skönt.

Berätta mer om vad du pluggar. Framtidsplaner. Vad får du ut/vill göra med plugget?
Utbildningen består av både ekonomi, marknadsföring och organisation och målet är att blir riktigt vass på hur man driver affärer och skapar lönsamhet på ett effektivt sätt. Vad jag vill få ut av det är att bli trygg i att jag förstår och har koll på hur alla delar hänger ihop så jag kan fatta långsiktigt bra beslut och faktiskt kunna räkna på olika alternativ för hur jag ska kunna driva min business framöver. Min förhoppning är att något starta mer eget eller att investera i andra bolag framöver.

Vad är åldersspannet på de flesta programmen?
Snittåldern på Business Management är ungefär 35 år

Är de en YH utbildning?
Nej det är ingen YH-utbildning, Business Management är en utbildning som ligger på universitetsnivå

Är det bara teoretiskt eller även praktiskt?
Det är en praktisk utbildning, dvs man får förmågan, tränar genom verktyg och modeller, på att kunna göra det som man har lärt sig teoretiskt. Tanken är att det ska vara så konkret att det man har lärt sig på en föreläsning ska man kunna använda redan nästa dag på jobbet. Och det känner jag verkligen att jag får. Jag sitter till och med på lektionerna och tänker på min egna verksamhet och hur jag kan applicera det jag lär mig direkt där.

Hur kom de sig att du bestämde IHM av alla skolor?
Jag har hört väldigt bra om skolan av vänner och bekanta samt sett att många framgångsrika personer har läst på IHM och är väldigt nöjda med IHM + att man på förhållandevis kort tid får en riktigt bra affärsförståelse. Och hallå, just nu kan du gå på en provlektion och själv uppleva hur det funkar, läs mer här (klick!). En perfekt grej ju för er som funderar på att läsa något på IHM.

Hur många poäng är kursen?
Det går inte riktigt att svara på hur många högskolepoäng utbildningen är på men nivån är SeQF6 vilket är det internationella sättet att mäta nivån på utbildning.

Hur går det att plugga distans? Är det alltid på distans eller bara nu pga Corona?
Den går att plugga enbart på distans om man vill men vanligtvis är de på IHM i Sthlm, Gbg eller Malmö (fast just nu är vissa dagar på distans pga Corona). Vi har haft några distanslektioner och det har varit helt okej men jag hade nog tyckt det varit tråkigt att endast ha det. Dynamiken i klassrummet och det man lär sig av sina klasskompisar och deras verksamheter/ yrkesroller tycker jag är minst lika värdefullt som lärarna och utbildningen. Det är jätteintressant att höra hur mina klasskompisar jobbar och tänker i deras yrkesroller.

26 gillar

Kommentarer (3)

 • Sofia

  |

  Kan du utveckla kring att det är en kurs på universitetsnivå? Eftersom det inte är en kurs som kan räknas in i en universitetsexamen? Om jag inte missförstått något. Varför är denna bättre än en gratis kurs på universitet i ekonomi? Bara av ren nyfikenhet med tanke på hur mycket pengar den faktiskt kostar.

  Oavsett kul med studier och lycka till!

  Reply

 • Fanny

  |

  En utbildning på universitetsnivå i Sverige är ju dock gratis. Vad är det för utbildningsnivå på denna?

  Reply

 • Selma

  |

  Fast IHM är en yrkeshögskola så att din kurs är en ”universitetskurs” stämmer nog inte. Att den är på en nivå likt universitetskurser stämmer kanske men du borde nog läsa på lite innan du skriver ut information.

  Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler