Jag har börjat plugga på IHM

Det är många som verkar ha missat att jag ska börja plugga så tänkte att vi tar ett inlägg om det.

I april mitt under corona pandemin så började jag tillsammans med min livscoach/ business coach prata om att det kanske skulle vara bra för mig att gå någon typ av utbildning inom att driva eget så att jag kan ha några form av grunder att stå på i framtiden. Vi kollade upp lite olika skolor och fastnade lite extra för IHM business school och deras kurs Business Management. Jag ringde och prata med en vägledare, funderade lite och sedan bestämde jag mig för att hoppa på kursen. Och en av de största anledningarna till att jag valde just denna kursen är för att det är en kurs man kan läsa parallellt med ett heltidsjobb.

Jag har aldrig varit anställd, aldrig haft en chef, en mentor eller någon som väglett mig. Utan jag har fått learn by doing. Gjort misstag, lärt mig av dem, testat något nytt, gjort fel och gjort om och gjort rätt. Därför kändes det som att det var dags för att lära sig grunderna. Hur man skriver en affärsplan, hur ekonomibiten funkar, hur utmaningar i framtiden kommer se ut etc. Jag är faktiskt riktigt peppad på det här. Och det bästa av allt tycker jag är att allt jag lär mig kommer jag kunna applicera på mitt egna bolag och använda direkt i praktiken efter lektionen. Hur kul är det? Det tror jag även många av mina klasskompisar tycker är ett utav de roligaste momenten med kursen.

Vilket fall så kommer det här bli så roligt. Och det roligaste av allt är faktiskt också att IHM hörde av sig till mig och ville göra ett samarbete tillsammans när de fick nys om att jag skulle gå en kurs hos dem. Så det kommer bli väldigt roligt också. Vårt första nedslag kommer bli ett “såhär ser en dag i skolan ut”. Vill ni att jag visar något speciellt?

38 gillar

Kommentarer (4)

 • Ellen Delin

  |

  Men vad kul! Har själv kollat på skolan och är så taggad, men får vänta ett par år i alla fall. Jag hade velat se allt haha!

  Reply

 • Anna

  |

  Kan du inte berätta mer om vem din coach är och hur ni lägger upp arbetet ni gör (iden mån du vill dela det)
  Kram!

  Reply

 • Nathalie

  |

  Hej Hanna!
  Jag beställde läderkavajen du länkade till men det verkar inte vara samma som du har?

  Reply

 • Heidi-Maria

  |

  Men hur kan du redan nu veta att “Och det bästa av allt tycker jag är att allt jag lär mig kommer jag kunna applicera på mitt egna bolag och använda direkt i praktiken efter lektionen. Hur kul är det?”?. Att studera, utbilda sig är bra men man kan ju inte påstå något man inte upplevt än?

  Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler