Don’t be so hard on yourself (or others)

Låg och lyssnade på musik igår kväll på min franska balkong samtidigt som jag reflekterade över mitt liv. Mina vänner, min personlighet, mina värderingar och det faktum att jag är en så himla förlåtande och enkel person. Vilket är två egenskaper som jag är väldigt stolt över. För det gör mig till en ganska så icke dömande människa och det är något jag själv uppskattar otroligt mycket hos folk i min närhet.

Jag kan bli så otroligt fascinerad över hur perfekta och bra vissa människor anser sig själva att vara. Samt vad snabba så många är med att döma andra, som att de själva sitter inne på alla svaren och tar sig rätten att höja pekpinnen och säga vad som är rätt eller fel. Herregud man är inte bara mer än människa. Och man kan omöjligt göra alla rätt hela tiden. Saker och ting har sin tid och alla lever sin tidslinje. Där man lär sig, utvecklas och växer i olika takt.

Jag försöker verkligen alltid göra och vara mitt bästa, hela tiden. Strävar liksom efter att bli en så bra version av mig själv som möjligt. Så vafan. Låt mig få göra mina misstag, lära mig av dem och göra det bättre nästa gång utan att du ska vara så snabb med att döma mig. För hade inte du önskat detsamma?

Innan vi dömer någon tycker jag faktiskt att vi först borde ta en ordentlig titt på oss själva. Är jag verkligen i en position att jag ta mig rätten att säga vad du borde och inte borde göra? Är jag en perfekt person som gör alla rätt? Vi alla är bra på olika saker. Gör vissa saker bättre. Andra saker sämre. Glöm inte bort det. Du kanske är super påläst och duktig akademiskt men är usel på att behålla nära relationer i ditt liv. Medan jag kanske är jättedålig på de du är bra på men grym på det du är dålig på.

Var inte så snabb med att slänga ur dig vad som helst. Tänk en extra gång och sluta var så judgemental hela tiden! Jag tror många bara försöker ta sig igenom livet så lättsamt som möjligt <3

66 gillar

Kommentarer (3)

 • Julia

  |

  Hej! Vad har du för engångskamera? Letat så länge, så svårt att veta vilken man ska ha men tycker dina bilder är jättehärliga😍!!

  Reply

 • Caroline

  |

  Har följt dig ett tag men det senaste halvåret har jag verkligen fått upp ögonen för dig och insett hur vettig du är i dina åsikter och resonemang!

  Reply

 • Angel

  |

  Du verkar nog vara en (kanske alltför?) snäll tjej, som inte bör ta åt sig alltför mycket vad andra – i affekt ibland – råkar vräka ur sig. Fortsatt lycka & framgång i livet önskar jag dig <3

  Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler