Att tacka JA till något är att tacka NEJ till något annat

Gud vad jag behöver andas lite. Det känns nämligen som att jag bara kastats in i ett fartfyllt och fullbokat liv igen. Vilket blivit lite överväldigande från ett icke så händelserikt karantänande i Västerås där jag bara tränade och tog hand om mig själv.

Jag märker absolut skillnad på hur jag mycket mer jag uppskattar de små sakerna i livet. Men samtidigt så har jag nog blivit lite för taggad på livets alla härligheter att det blivit lite för mycket igen. Varför är det så svårt med balansen? Ibland kan jag faktiskt sjukt nog känna att jag har för mycket härliga inbjudande vänner och ett för roligt jobb för mitt eget bästa. Men andra dagar känner jag mig som den ensammaste personen på hela jorden. Det är konstigt det där, hjärnan och hur enkelt den lurar oss.

När jag gästade Alexander Pärleros och Ida Wargs podd för några veckor sedan och vi hade en citattävling så sa Alexander ett citat jag gillade väldigt mycket – ”När du tackar ja till något tackar du nej till något annat” och det är något jag verkligen behöver tänka mer på. Vad är det jag egentligen tackar nej till när jag tackar ja till den här middagen etc? Jag har alltid tänkt att man vill vara personen som tackar ja till allt, hoppar på, är spontan, åker med osv. Men att tacka ja till allt är ju faktiskt också att tacka nej till en massa annat. Så den här veckan tänker jag verkligen tänka extra mycket på vad jag faktiskt tackar nej till. Hade frågan eller inbjudan omformulerats och istället låtit ”Vill du stanna hemma ikväll och ha lite egentid istället för att behöva stressa ut på en middag?” – hade ju svaret blivit JA. Hänger ni med mig?

Jag tycker vi gör så. Tänker på det den här veckan. Ha en underbar måndag, gå ut på en promenad, njut av den friska luften, lyssna på lite Måndagsvibe och fundera på vad ni tackar nej till när ni tackar ja till något!

26 gillar

Kommentarer (2)

 • Johanna Grahn

  |

  Fattar vad du menar och embracar det helt och fullt nu för tiden. Älskar att vara hemma, laga mat, träna, njuta och mysa och det är sällan jag faktiskt tackar ja till något annat haha.
  Sen kommer självklart perioder när man “ballar ur lite” och det är ju ingen fara om det bara är en kort period. Man måste få leva lite också 🙂

  http://johannagrahn.se

  Reply

 • Ellen Delin

  |

  SÅ himla bra inlägg. Många gånger vill man ju säga nej, men formuleringen gör att det känns dåligt i kroppen, om du förstår vad jag menar. Det är så viktigt att våga ta hand om sig själv, man sviker ingen för det! 💜

  Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler