Om jag bara får ge er 10st NYC tips

1. Aldrig varit i NYC så måste du åk upp i Rockefeller Center och njuta av utsikten över hela staden! Mycket bättre än Empire State tycker jag och kul att göra i början på resan för att förstå hur pampigt och coolt Manhattan är.

2. Gå över Brooklyn Bridge och ät brunch eller lunch på Cecconi’s. Deras ricotta är OTROLIG och utsikten därifrån är så nice. Och efter lunchen kan ni gå och ta en drink på 1 hotel rooftop som ligger i närheten som har fin utsikt över Manhattan Bridge och skyskraporna.

Annons

3. Bästa rooftop för utsikt och stämning är Public hotel.

4. Ni måste äta middag på La Esquina, och boka det NU eller tror man bara kan boka det 21 dagar i förväg men va ute i god tid för det är alltid fullt. Det är en mexikansk restaurang och ni får inte missa majsen!!! Nära restaurangen, alltså på andra sidan gatan finns även ett ställe som heter Café Select som kan vara trevligt för ett glas vin innan middagen. Väldigt low key men mysigt och mer local crowd.

5. Ät middag på Catch – asian fushion, kul restaurang högljutt, fredag, lördag! I närheten av Catch finns sedan alla stora klubbar som Avenue, 1OAK, TAO osv. Nära finns också The Standard som har en trevlig rooftop som heter Le Bain.

6. Partybrunch på Bagatelle – Om ni ska fira något eller någon kör en lördags partybrunch på Bagatelle. Det är hur roligt som helst.

Annons

7. Fleur Room as nice bar med grym utsikt och bra musik. Ligger i MOXY hotel.

8. Ät lunch eller brunch på Sant Ambroeus. Skitmysigt och trendigt och finns på tre olika ställen. Soho, West Village och Upper East. Jag gillar den i West Village när man kan sitta ute bäst – annars den i Soho. Men om man känner att man vill ännu mer local och ännu mer Italienskt kör Bar Pitti. Svårt att få bord där dock (man kan ej boka) och de tar bara cash. Men värt det.

9. Om man aldrig varit i NYC och vill åt en tidig festlig eftermiddag låt säga en lördag efter man ätit brunch och inte riktigt vill att den trevlig eftermiddagen ska ta slut. Gå till PHD Rooftop. Superkul på lördagar. Tidigt, runt 18-20. Bra musik och utsikter över alla skyskrapor vilket gör att man verkligen får en “jag är i New York känsla”.

10. Sista tipset är att hänga runt mycket i Soho och West Village. Bo gärna downtown eller i Soho och West Village området också. Det är så mysigt. Så mycket mysiga barer och häng. Och det är typ det bästa med New York. Allt häng och alla barer och alla människor.

23 gillar

Kommentarer (2)

  • Therese

    |

    Kul med tips!! Alltid velat åka till New York och tycker det känns klurigt med att boka boende, känns som att antingen hittar man det dyraste hotellen som finns eller de som är sunkiga. Skulle du kunna tipsa om bra och prisvärda boenden i New York? 🙂

    Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler