Nu är det jag som känner fuck Instagram

Att ligga hemma och vara sjuk får en att fundera på ganska mycket. Och som ni kanske märkt under en längre period nu så har jag verkligen slussats fram och tillbaka mellan två världar och i mitt välmående. Ena dagen (oftast när jag känner mig snygg, får till outfiten och ska göra något kul som att äta middag med en kompis eller åka utomlands) känns livet toppen. Men andra dagen (oftast de dagarna jag inte får till den där Instagrambilden jag har i huvudet eller när jag inte känner att youtube videon blev så bra som jag hade tänkt mig) – ja då känner jag mig dålig, oinspirerad och fake. Och jag är trött på det. Trött på att något som ska vara mitt jobb kan påverka mig så mycket. Och trött på pressen JAG själv satt upp om att typ snyggast eller härligast på Instagram vinner? Vilket är så sjukt när jag vet mycket väl att det inte betyder NÅGONTING i långa loppet.

Ärligt talat så har jag varit sjukt trött på Instagram över lag senaste veckan. Komiskt med tanke på mitt tidigare inlägg här för några dagar sedan. Men alla filter och alla dessa jävla konton som många gånger bara är tillgjorda och fake är jag faktiskt också trött på just nu. Ja, jag sa det. Och tro mig, det tar verkligen emot att säga det, för jag är ju också en del av det. Befinner mig mitt i djungeln. Men jag tror bara att det är en stor del av varför jag känner mig så vilse och därför blir jag bara irriterad och arg eftersom jag verkligen inte vet hur jag ska hitta ut eller läsa kartan.

Jag kanske får äta upp det här sen. Det värsta jag vet är folk som är dubbelsidiga och vänder kappan efter vinden. Men låt mig bara få känna så här nu. Och skriva det. Jag behöver bara få ur mig det. Det betyder inte att jag vill hata eller vara elak mot alla mina Influencer friends eller konton på Instagram, absolut inte. Alla gör vad dom vill och jag vill inte trycka ner någon eller se ner på någon och tycker verkligen inte att jag är bättre än någon annan eller så. Jag är bara lite trött på allt. Precis som alla kan vara kring sina jobb. Så snälla bara låt mig. Vill inte att någon ska ta illa upp. Vill bara skriva av mig för just nu känns bara så mycket tillgjort och det gör mig rädd.

51 gillar

Kommentarer (7)

 • Jessica

  |

  Jag raderade instagram för ca 2 år sedan. Läser fortfarande bloggar och kollar yotube, men det visade sig att instagram var en stoooor källa till ångest och nedstämd mående. Gång på gång väckte andras bilder BARA dåliga känslor i mig, även om dom var fina och glada på sina bilder och jag egentligen hade en toppen dag så skapade de en sån jävla FOMO och ångest i mig. Mår seriöst bättre idag sedan jag slutade med det. Förstår att det inte är så enkelt för dig som har det som jobb.. men just saying! Stort tips är att begränsa hur mkt tid skiten (instagram) får ta av ditt liv! Det är INTE värt det. Det är BILDER inte verkligheten.

  Reply

 • Elma

  |

  Jag tog bort instagram i somras och mår såååå mycket bättre. Känner att jag verkligen lever i nuet och ägnar mig mer tid åt annat, bara som att tex läsa mer böcker?! Däremot läser jag dock mer bloggar och bland annat din. Du kan vara så himla ärlig vilket jag verkligen gillar. Och på instagram (och din blogg) är dina inlägg som handlar om insta vs reality, sjukt roliga och framför allt väldigt givande budskap – att allt inte är perfekt bakom fasaden. Och även om du är snygg, har fina väskor, bra lägenhet etc så gillar jag att du också kan visa hur verkligheten är och du kan bjuda på dig själv. Mina absolut favoritvloggar från dig kan lätt vara typ bara när du och din familj är i USA på semester – så sjukt mysig och lite småkul att se. Eller så kommer jag inte glömma när du var Au pair i Dubai och du la ut på någon av dina kanaler om dina kanske inte så bästa bullar du bakat till familjen du bodde hos (tror det var det) och istället för som många andra skulle ha gjort och inte ens lagt ut det på sociala medier så la du ut det och drev om det och skrattade vilket var så härligt att se samt att det får andra att känna att allt måste inte vara perfekt och att det är okej att misslyckas. Det finns många bra sidor hos dig Hanna, men en av dem som jag gillar med dig är att du är originell – du är dig själv!

  Reply

 • Maria

  |

  i think we would all feel better without instagram..would put our energy, time and focus on the things that really matter. many kids out there dont have friends anymore because they just hang around in social media (may it be youtube, instagram or twitter) the whole day after school and follow influencers/stars/you name it. now i am not a kid anymore but someone who has a full-time job but i use instagram a lot. i often feel so stressed out by instagram though. because of all the updates all the time, all the stories as soon as i open it and i feel like “oh fuck i missed so much let me watch this and that, lets see that new post, what did she do today…” and when i have caught up on everything not only did i spend a lot of time on it but i also feel like…well ok if i wouldnt have seen it i wouldnt have missed a thing that really matters acutally. but you always have that inner fomo that makes you stress and think you might miss out on something. as mentioned above i can totally relate to the “i had a good day and was in a great mood, then i open instagram, see a pic or story and feel totally bad”. its just a stupid app but somehow it managed to eat us. i dont know anyone that is not using it or constanlty on it or the phone in general. checking their feed/messages/writing smth or posting stuff. we have created such a desire to stay always up to date with strangers or the news that its not healthy because a person can handle just so much input in one day. and the problem is also that what we see the whole day is mostly a fake, more beautiful version of the reality. which makes the whole instagram thing double as bad. but then there are also awesome people like you on there, that i only have found because instagram excists and that dare to write such an text and make you think about it. i always knew instagram doesnt do me good….but sometimes you need to hear/read it from another person that also is tired of this app (even if your reason is a bit different than mine). i would advise you for now – since you have a buisness to run – just post but dont look. dont watch others stories dont scroll down your feed. be present, then your creativity will flow trust me and you will have so much time to create the pics YOU want to share. or not create and share just “in the moment photos of what you do/nothing staged”. just as you want and feel like it. if you are happy with a photo and feel you want to post smth, then post but then also close the app again or just check YOUR comments/dms. (sorry for the long ass answer. i just feel also very passonated about that topic as you might understand)

  Reply

 • Johanna Grahn

  |

  På instagram tycker i alla fall jag att det är så svårt att få fram något vettigt budskap,det blir mest bara fina och perfekta bilder. I blogg och youtube får man utrymme att kombinera de båda, fina bilder men med en text där det finns plats att uttrycka om man tex. inte mår så bra. Och det känns på något sätt hälsosammare. Fattar din poäng helt.

  Reply

 • Anna

  |

  Du kanske känner dig lost för att du innerst inne vet att influencer-livet, någon gång, kommer ta slut? Och du kanske tänker- vad tillförde den där tillgjorda men roliga världen- egentligen? Nu menar jag inte att hoppa på dig. Jag tycker du verkar som en superhärlig person. Men precis som Paris Hilton, och Britney Spears-eran tog slut, så kommer influencer-världen också göra det. Kan lova dig att om tio år är Kylie Jenner lika glömd som Amanda Bynes.. Dessutom så säger statistik att influencers sjunger lite på sista versen. Människor är inte lika investerade i profilers liv längre då de flesta börjar forma sina egna liv och den nya generationen börjat engagera sig i andra appar så som TikTok etc.. Jag tror absolut att ni influencers har några goda år kvar, och ni borde ta vara på dem. Men likes och följare ÄR INTE ALLT! Tänk på: Vad är viktigt för dig? Vad mår du bäst av? Vad vill du göra när instagram och bloggen längre inte är aktuellt?
  När du funnit dessa svaren tror jag inte att du kommer vara lika vilsen längre.

  Reply

 • Stina

  |

  Förstår hur du känner! Dock är jag en av alla de som älskar ”instagram vs reality”-inläggen, och hade verkligen inte blivit ledsen om det blev mer reality än insta. Du lever ett så häftigt liv ändå, och det är bara häftigt med de människornasom vågar sticka ut från mängden! Kör hårt!

  Reply

 • Alice

  |

  Det är ju för att det jobb ni har inte är äkta utan det är fake och ärligt bidrar det enbart till ångest inte bara hos er men hos alla andra. Det är fake i och med att det ni visar upp inte stämmer överrens med verkligheten, som alla influencers nämnt 20 miljoner gånger. Ni får hem kläder ni använder en gång och säger att ni älskar plaggen och KÖPKÖPKÖP till era följare. Ni överkonsumera allt materiellt. Jag förstår att ni mår dåligt eftersom ni lever på ert utseende och hur allt ska se ut i andras ögon. Ni får ju andra unga tjejer att tro att de kan leva som er, som får alla era kläder gratis och massor med pengar på köpet. Testa ett annat jobb istället och få lite perspektiv, jag lovar att det kommer bara göra gott.

  Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler