En dålig dag i New York är tre gånger värre än en dålig dag hemma i Stockholm

För er som frågat om leopard vantarna, här hittar ni dem (klick!)

Har en dålig dag idag.. Tänka sig att man kunde må dåligt även New York? Ja tydligen. Skämt å sido så började egentligen redan den här dåliga energin (som ärligt talat dränerar mig) redan igår eftermiddag då tankar om framtiden kom ikapp mig. Och den här dåliga dagen har även fått mig att inse att det är tre gånger värre att må dåligt här än hemma i Stockholm. För här känner jag mig så otroligt ensam och liten när jag mår dåligt, jämfört med hemma när man är så nära alla vänner.

Vilket fall så sitter jag just nu ensam på Starbucks, i fönstret och tittar ut över alla höga byggnader och gula taxi bilar. Vart är alla människorna som går förbi på väg? Vem ska dom träffa? Är dom lyckliga? Har dom barn? Vad jobbar dom med? Vad vill jag? Vad är mina mål? Hur ska jag ta mig dit? Kommer jag ta mig dit? Varför är jag i New York? Vad gör jag här egentligen? Varför tar jag inte tag i det där jag funderat på länge som bara ligger där och ger mig ångest? Varför är jag inte nöjd? Varför strävar jag hel tiden efter mer? Vad är det ens jag strävar efter? Hur ser mitt drömliv ut? Lever jag det?

Men alltså ni fattar. Jag vaknade upp med grov prestationsångest imorse. Prestationsångest över mitt jobb. Känner mig dålig och dum som inte använder möjligheterna jag har framför mig till att bygga något större. Dålig för att jag inte jobbar mer. Tjänar mer. Gör mer. Och allt detta känner jag TROTS att jag kommer uppnå det ekonomiska målet jag hade för bolaget år 2020. Vilket är hur jävla grymt som helst! Men som inte alls känns som en big deal idag. Så varför känner jag såhär? Varför är jag inte glad över det? Och låter det landa en liten stund? Vad är det som saknas? Jag vet inte. Jag vet bara att idag är en shitty fkn dag med många frågor och funderingar.

Vad går livet ut på egentligen? Vad gör mig lycklig? Är jag en ensamvarg? Har jag svårt att släppa in människor i mitt liv? Tänker jag för mycket? Tänker jag för lite? Hur kommer det sig att jag ibland känner mig ensammast i hela världen även fast jag är allt annat än det?

Hur mår ni idag?

Känner någon igen sig i mina tankar?

69 gillar

Kommentarer (31)

 • Fanny

  |

  Du tänker helt klart för mycket! Men, tankar om framtiden ÄR jobbiga. Dock har du alla ekonomiska förutsättningar för att kunna göra det bästa utav din framtid, det är många som inte har det. Något jag på riktigt tror att du skulle må bra av är att ut och resa och jobba med något som ger ditt liv mer mening (menar inte att ditt liv är meningslöst) så som att volontärarbeta och faktiskt känna att du gör nytta. Just känslan av att göra nytta tror jag många influencers går miste om i och med sitt yrkesval. Så ut och volontärarbeta med dig! Om inte så kommer du efter att ha gjort det i några månader inse hur bra du faktiskt har det. Inte meningen att låta hård med min kommentar, men förstår att det som influencer är lätt att känna sig otillräcklig och ganska tom.

  Reply

  • Elin

   |

   Håller helt med dig. Livet blir (känns) extremt meningslöst om man inte gör någonting som gör att man känner lycka. Läkare, poliser, brandmän, sjuksköterskor, advokater m.m gör alla något som ger dem någon nytta i livet. De hjälper folk! För att känna så måste man ha varit med om det dock. Det är nog extremt svårt som influenser att känna att någonting man gör ger någon annan lycka. Det är ett helt meningslöst jobb egentligen. Försök att skapa dig något som gör att du känner som många andra människor gör på denna jord! Börja skänka pengar, volontärarbeta, eller studera. Ingen blir dummare av att lära sig saker. Det du gör nu i new York är säkert sjukt kul men så onödigt. Du ”lever livet” men dagarna bara går och du gör ingen nytta, varken för dig själv eller någon annan. Vill inte låta elak utan bara försöka få dig att förstå. Testa jobba i en klädesbutik eller en på Ica ett tag. Känn hur det känns när kunder blir glada för att du hjälper dem! Det är en enorm lycka man får av en sådan enkel sak!

   Reply

   • F

    |

    Men sjukt oskön kommentar? Varför skulle Influencer vara ett helt meningslöst jobb. Antagligen gör hon ju någonting rätt eftersom du lägger din tid på att läsa och till och med kommentera. Influencer är väl inte mer meningslöst än PR-ansvarig på ett företag eller säljare isåfall? Och Hanna har ju faktiskt gjort klädkollektioner så varför skulle att jobba i en fysisk butik vara mer givande än att sälja sina produkter på nätet? Och varför skulle de göra mer nytta att hjälpa en medmänniska i sin yrkesroll med att till exempel gipsa ett ben eller skriva ut penicillin än att influera människor att följa sina drömmar, våga stå upp för sig själva, byta livsstil eller helt enkelt bara underhålla.

    Reply

 • Louise

  |

  Känner igen mig alltför mycket… Tänker hela tiden på framtiden och vad som kommer hända. Kommer jag hitta min kärlek? Kommer jag få barn? Kommer jag ha mitt drömjobb eller nära inpå? Alla dessa tankar gör mig galen…

  Reply

 • Alica

  |

  Felt like this exactly some weeks ago. I am doing an internship in NYC and since I am leaving in less than 3 weeks, I had the exact same thoughts. What will I do back home. Where and what do I want to do? What’s my goal? How can I reach it? And all those questions…For me it was even harder, because the same time I thought ‘Girl, you are already living a dream in NYC! Enjoy it and be happy. Don’t mind that much about the future right now’

  I hope that one day, I can put work & living in NYC together. That’s my goal as of now. (besides living with a family, etc….)

  Reply

 • Johanna

  |

  Gud, känner så ofta och har liknande tankar, blir alltid lika j*vla lamslagen och deppig. HATAR det.

  Reply

 • Emmy

  |

  Jag tror att du känner lite oro osv inför framtiden nu när du fått känna på kritik och att följare faktiskt kan försvinna pga dina uttalanden och ageranden. Titta på Blondinbella som det bara går utför för. Det skulle lika gärna kunna hända dig med. Jag vet att ni alla är säkra på att influenser yrket inte kommer försvinna, men lets be honest, du kommer inte kunna jobba med instagram när du är 37år. Vad ska du göra då? Ingen utbildning, har aldrig haft ett ”riktigt” jobb. Man blir ju mörkrädd när man lyssnar på din podd och inser hur obildade ni är. Vanliga enkla ord vet ni inte betydelsen för och är inte insatta i något som händer i världen förutom den senaste kollektionen för Nelly typ. Och ni bara skrattar bort det. Vill att du/ni ska vakna upp! Ta tillfället i akt nu när du har ekonomi och möjlighet att plugga vart du vill i hela världen! Intellekt och kunskap är sexigt och attraktivt. Du verkar vara en bra tjej i grunden men har blivit helt världsfrånvänd.

  Reply

  • Johanna

   |

   +1!!!!!! Så jävla bra kommentar. Hanna läs ovan och ta till dig det.

   Reply

   • Björn Ö

    |

    -1, lyssna inte på detta BS.
    Personen verkar ju inte ha en susning om vad du har gjort innan släppet med Nelly. Så kör på med det som känns bäst. Har 14p och tjänar mera i månaden än vad mina akademiska kompisar gör per år. Så utbildning är värdelöst om man redan påbörjat en karriär, då gäller kontakter/erfarenhet och fixa en linkedinprofil om du inte redan har en sådan. Där har du möjlighet att knyta kontakter med exempelvis andra designers om det är något som du jobba vidare med. Du borde ha bra insyn i branschen efter 6 klädessläpp och design för Ideal of Sweden m.m.

    Reply

    • Tova

     |

     Vem är du Björn? Hannas största fan verkar det som. Det är ju uppenbart att du inte fattar kommentaren, det handlar just om att allt INTE handlar om pengar! Det kan vara härligt, givande och nyttigt att utbilda sig för att växa som person, lära sig saker om sig själv, om världen! Pengar är inte allt, vilket du verkar tycka. Sen var kommentaren menad ju att Hanna fortfarande KAN jobba och tjäna pengar men att ta tillfället i akt och göra något mer än sitt liv – vilket är ju helt rimligt.

     Jag håller helt med de övriga kommentarerna, vi människor är skapta för känna tillhörighet och meningen – detta kan man få på olika sätt men det är uppenbart att du ofta saknar känslan av mening och varför då inte testa något nytt när du har alla möjligheter i världen? Du kanske upptäcker dig själv och inser massa saker som skapar mer lycka! Kom igen liksom

     Reply

     • Björn Ö

      |

      Nja, vet inte.
      Men less att läsa om tomtar som tror sig veta allt och sedan inte behagar att googla efter fakta. Men som kille så skrattar jag bara åt detta och tjejers förkärlek att hugga varandra i ryggen istället för att stötta varandra.Så med utbildning så blir man inte lyckligare. I mitt arbetsliv så stöter jag på akademiker varje dag och kunnat konstatera att detta inte är till deras fördel utan det brukar ta 10 år innan de kan omförvandla sina teoretiska kunskaper till praktik. Klart att hon skall göra det hon vill, inte påstått något annat heller.Gällande mitt intresse för pengar så har du inte läst alla mina inlägg heller och förstår inte hur du kommit till denna slutsats. Det var bara svar på ovanstående inlägg samt tips på alternativa vägar att hitta nya utmaningar.

  • Johanna

   |

   + 1!

   Reply

 • Daphne

  |

  Känner också igen mig. Att hela tiden sträva efter mer, aldrig vara nöjd och kunna vara i nuet utan hela tiden tänka på framtiden. Det sliter på en. Att ha stora drömmar men inte veta hur man når dit, att känna sig driven men inte veta hur man ska ta sig dit man vill. Tror det kan vara viktigt att ha en förebild eller annan person i sin närhet som en ”mentor” som kan hjälpa en framåt, men det är svårt. Tar gärna emot tips!

  Reply

 • Mimmi

  |

  Börja plugga! Kan vara en kurs eller vad som helst, det kommer ge dig känslan av att du gör något vettigt och kunskap. Dessutom kan det kanske vara skönt att veta att du har något att falla tillbaka på om du inte skulle vilja jobba som influencer i samma utsträckning längre, vilket det ibland känns som att du inte vill i det långa loppet?

  Reply

 • Björn Ö

  |

  Klart att alla har bättre/sämre dagar. Du kan ju trösta dig med att du har hunnit med mera på 25 år än vad många hinner på en livstid. Något som jag lärt mig är att saker och ting brukar alltid falla på plats. Visst är det bra med planer/mål, men det kan också skapa presentationsånger och det är ju negativt och skapar oro. Så sätt mindre delmål. Visst är det kul med pengar, men jobbar man jämt så hinner man inte njuta av dessa. Hade själv denna motivator och tjänat en hel del, men baksidan är att jag bränt ut mig 2 ggr och lider av diverse problem samt prioriterat bort förhållande och barn och det är något som jag ångrar även om det inte är för sent för mig. Man lever 1 gång och det gäller att ta livet med en klackspark. Så världen stannar inte upp om man tar en slappardag där man inte gör ett smack, också ett bra sätt att samla kraft och fundera på vad nästa steg är i privat-/arbetslivet. Så ta några slappardagar om det är trögt och klura på vad som skall ske härnäst.

  Så känner igen mig i dina tankar, men låter inte dessa få övertaget.

  Reply

 • Erika

  |

  Jag jobbar med kommunikation för ett kommunalt bolag och jag kan ibland känna att mitt yrkesval är SÅ poänglöst. Jag kan jobba med vad som helst i hela kommunikationsområdet, men jag känner verkligen att jag inte gör någon direkt nytta. Även om mitt arbete är väldigt kul och varierat och jag ändå fyller en viktig funktion på min arbetsplats, så bidrar jag inte till något för samhället i stort. Jag tänker att det är så för influencers också. Man påverkar för stunden, men det är inget revolutionerande och inget som påverkar någons tillvaro direkt. Många yrken är sådana och det krävs väl rätt person på rätt plats i de fallen. De som inte reflekterar eller analyserar särskilt mycket, utan de som utan att ifrågasätta gör sin grej som om det vore det viktigaste på jorden (såklart inte så positivt alla gånger det heller). Jag tror att det är viktigt för väldigt många att känna sig behövd och att man räknas, att ens kompetens kommer till nytta och där man själv förstår att man är en del i ett kugghjul. På så sätt skapar man mening i yrkesvardagen och det gör man främst på en arbetsplats eller i ett sammanhang där man fyller en viktig funktion. Tyvärr tror jag inte att influenceryrket är ett sådant yrke – i slutändan blir man en i mängden och det blir nästintill omöjligt att hitta en naturlig plats där man får dessa behov tillgodosedda. Testa att söka en högskolekurs – utmana ditt intellekt och dig själv. När jag upplever att jag står stilla i den mentala utvecklingen brukar jag söka en kurs och känna mig nöjd efter det. Vi kan utmanas och utvecklas på fler sätt, men just intellektet får en rejäl skjuts genom att faktiskt plugga. In med nya perspektiv på saker och ting, på livet, på en själv och ut med ytligheter – för ett tag! Kram på dig!!

  Reply

 • Lisa

  |

  Helt ärligt talat jag är så trött på att läsa denna skiten. Du är så priviligerad att du tappat fotfästet helt och hållet. Du har en enorm plattform, du tjänar otroligt mycket pengar, du reser konstant och gör allt och köper allt du vill. Du bor just nu i new york i en fet lägenhet med en hög hyra? Men du är inte nöjd? Du vill tjäna mer?
  Det finns för fan människor i världen som inte ens vet hur vår vardag ser ut, som inte har tak över huvudet, som går dagligen och oroar sig för hur dem ska kunna ge mat till sina barn, som går flera mil varje dag för att hämta lite rent vatten som de får bära på huvudet.
  Kan du snälla ta och reflektera över livet du lever och hur människor lever på samma jävla planet och jord som vi lever. Kan du snälla vara tacksam för det liv du lever och att du har rättigheter, att du har frihet och bor i ett land som Sverige där dem inte fängslar eller skjuter ner dig för att du uttrycker dina åsikter. Fan kvinna ta och skaffa dig lite instinkt, folk är så jävla trötta på att läsa om eran skit, era åsikter och värderingar och främst era jävla problem. Ta och var nöjd och tacksam för det privilegierade livet du lever. Tänk om du kunde använda din plattform till någon samhällsnytta istället, kanske hjälpa människor med alla pengar du tjänar istället. Men nej, folk som har mycket ska alltid ha MER. Ni är fan mig aldrig nöjda.

  Reply

  • Björn Ö

   |

   Vilket PK-svammel.

   Reply

  • Maja

   |

   Word!! Så trött på dessa inlägg, väx upp och gör något annat, hur länge ska du ställa dessa frågor till dig själv???? Vet att jag inte behöver läsa men nu blev det såhär.

   Reply

   • Elin

    |

    Håller verkligen med Lisa!!

    Reply

 • Sanna

  |

  Måste verkligen kännas tufft för dig 🙂

  Reply

 • Victoria

  |

  Meningen med livet är att minnas vem man är, vara den man är menad till att vara! Va den personen du vill vara och gör saker du blir lycklig och glad av och sen uppleva detta. För då kan universum (the source) uppleva sig genom DIG. För vi alla är ETT! Älska dig själv och var tacksam för dom stora men även dom små sakerna i livet:) manifestera in vad det är du vill och TRO att det går att uppnå och sen tänker du att det redan är klart, tacka universum i förväg. love

  Reply

 • Lisa

  |

  Hanna, U need this.

  Jag tillhör en i skaran som läser din blogg, kikar in på ditt instagram konto sporadiskt.
  Du har hittat en usp på dina sociala medier, men tilltalar alla i en specifik åldersgrupp.

  Att kommentera på dina sociala medier, gör jag aldrig. Men, jag kunde inte låta bli att skicka dig lite positivitet.

  Hatet, som du grävde ner dig i – Håll dig till ” the rule of 5”. Om det inte spelar någon roll om 5 år- ägna inte mer än 5 minuter till att älta det. Vem är jag att säga att det är enkelt, men hur tragiskt är det inte att individer ägnar så mycket tid till att klanka ner, bryta ned andras uttalanden ? Vill man ryta ifrån – öppna upp för diskussion ? Du behövde ingen som var elak för att du skulle vara mottaglig för en annan vinkel.

  Framgång och ork. Hanna, det är okej att vara vilsen. Att inte veta. Varken ut eller in. Du kanske vet att det är okej, varenda cell i kroppen säger ” var logisk, det är normalt”. Men känslan består.

  Jag vill bara säga till dig att ibland, spelar det ingen roll hur mycket man hunnit med, skall uppleva – för mentalt är allt ett nederlag. Kroppen är nollställd och lika melakonisk som ”My blueberry nights” ( Good movie ). Men vet du vad ? Man får jobba på den känslan. Ta in den efter varje gång. Och om du läser detta – antar jag att du tog dig upp på morgonen, kanske drack en kopp kaffe – fick iväg något mail ? Redan där har du lyckats. Räkna inte alla saker du BORDE gjort, utan ibland får man ge vika och inse, jag gjorde i alla fall 1 sak idag, eller det som blev gjort. Det lilla, kan ge stöd i stormiga dagar och en liten endorfin kick.

  Kram till dig du våghalsiga.
  Fortsätter följa dig och hoppas detta kanske var en trevlig text, en grå dag.

  Reply

 • Frida

  |

  Nu vill jag inte på något sätt klanka ner på influenser-yrket eller andra mer ”ytliga” yrken. Men jag tror tyvärr det är lätt att tappa sig själv på vägen till jakten på den där perfekta instagrambilden eller pintrest-liknande bostaden. Är det din lycka är det ju såklart toppen. Men jag tror just jakten på det perfekta gör människor olyckliga.

  Människor vill ha fina bilar på uppfarten, en nybyggd villa med havsutsikt, en karriär mm. Men när man väl har allt det där är det vanligt att man ändå inte är lycklig. Varför är det så? Jag tror att lycka inte sitter i det materiella utan i det sociala man har med familj och vänner, att hjälpa människor som behöver det och att sluta sträva efter perfektion.

  Just new york är ett ställe jag gärna reser till, det är magiskt! Jag tror du måste slappna av/ stanna upp och njuta av det mer. För jag tror att staden lätt kan bli en kuliss för fina instagrambilder och en jakt på roliga storys att dela på bloggen och youtube.

  Ett tänkvärt citat jag hörde för några dagar sedan:

  ”Livet är det som händer medan du är upptagen med att planera det”.

  Kram

  Reply

 • Anna

  |

  Så hög igenkänningsfaktor på det här, tror att vi är många som går och funderar på våra liv av och till, iaf gör jag det. Kan rekommendera att gå till en coach för att reda ut vad du ska göra härnäst, kanske springer du på någon irl eller online som du känner kan passa dig, viktigt att ni passar ihop. Ett annat tips är faktiskt att rådfråga ett medium, kommer att tänka på Vivi Linde här men har inte själv pratat med just henne, även detta ska ju vara någon du litar på och som känns upplyftande. De kan ofta se på olika alternativ tillsammans med dig och se om någon väg verkar vara ljusare! Och – ifall du inte håller med, vilket ju också kan hända, då har du ju faktiskt ändå fått insikt i vad du vill och inte vill göra så lita på din intuition också!

  Reply

 • Lina

  |

  Hej Hanna! Ta Inte åt dig av allt alla skriver. Även fast du utåt sätt har allt och är priviligerad så har du exakt samma rätt som alla andra att må dåligt. Jag uppskattar att du är ärlig och öppen med hur du mår och inte får oss läsare att tro att ditt liv är perfekt. Jag blir så inspirerad av dig och du blogg! Hoppas du mår bättre snart <3

  Reply

 • Ellen

  |

  Hej Hanna! Jag håller helt med Lina. Det är konstigt att folk går emot dig och ditt yrke för att du råkar ha det bättre ställt ekonomiskt än en del andra. Trots detta förstår jag inte varför du inte skulle kunna få må dåligt och tvivla på vad du vill göra eller hur långt du nått. Oavsett vilket yrke man har eller hur långt man kommit är det bra att stanna upp och reflektera. Ibland resulterar det i så som du känner och ibland får man all pepp i världen. Bara för man kommit långt betyder inte det att man är lycklig varje minut på dygnet, eller lycklig alls. Fortsätt komma längre och expandera dina mål. Du är grym!

  Reply

 • Hanna

  |

  Måste man leva för att göra “nytta”? Vad har att jobba på ica med att göra. Tror det mer handlar om att man trivs i sin vardag och det man gör

  Reply

 • Hanna

  |

  Men gud?? Skämtar ni helt ärligt? Så man får absolut inte må dåligt för att “det alltid finns andra som har det värre”? Hur mår ni själva som känner behov av att skriva dessa kommentarer? Spelar ingen roll hur rik och priviligerad man är, alla kan må dåligt och man tycker ej man ska förminska någons mående för att de finns andra som har det värre – för det kommer det alltid finnas

  Reply

 • Nico

  |

  Har en känsla av att du är mer spirituell än vad du kanske tror. Kan det stämma? Skulle kunna vara något att börja utforska mer, för att lära känna dig själv på djupet och öppna upp för insikter som kan ge plats för ett större syfte i ditt liv. Bara en tanke. Kram!!

  Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler