Det är inget fel på mig och nej, jag är varken olycklig eller lesbisk!

Har fått otroligt mycket frågor på senaste kring om jag tycker det är jobbigt att vara singel när de flesta av mina nära vänner har förhållanden och nu barn och kände bara “Är det många där ute som faktiskt mår dåligt över det här?”…. Jag pratade vidare med några av tjejerna som skrev till mig och insåg att den här ständiga hetsen jag många gånger kan känna när det kommer till killar och förhållanden inte är något jag är ensam om.

Varför är du som är så härlig, framgångsrik och snygg singel? Det måste väl stå killar på kö efter dig? Varför är det så svårt för dig att hitta någon? Inte så konstigt att Frida lever ensam, så självupptagen som hon är. Och Jakob, han har ju alltid varit speciell, säkert osäker på sin sexualitet. Kanske är han bög? 

Singellivet uppfattas väldigt sällan som något man valt själv, utan ses alltid som ett beklagligt resultat av att man inte har blivit vald av någon. Och det dolda budskapet med det här är att en parrelationen är det optimala som de desperata singlarna självklart strävar emot. Man letar liksom gärna fel och tänker att det är något fel på någon för att han eller hon är just singel. Man tänker också alla singlar egentligen strävar efter att hitta någon att vara med. Att det enda är ett desperat letande efter någon att dela livet med.

Ibland kan jag faktiskt erkänna att jag känt mig otillräcklig och dålig för att jag inte har en partner. VILKET ÄR HELT SJUKT. För det är allt annat än vad jag borde känna. Att varken jag eller du som läser det här och också är singel, inte är i ett förhållande och inte har varit på fler år, eller kanske någonsin, har ingenting att göra med hur vi är som personer. Utan det kan väl för fan handla om vad som helst…

 1. Du kanske inte vill ha ett förhållande
 2. Du behöver jobba på dig själv
 3. Du har träffat fel killar, eller kanske rätt, fast vid fel tillfällen.
 4. Du vill inte leva med någon annan (det förstår jag inte hur man inte skulle kunna vilja dock haha, men ni fattar)

Det gör mig så jävla ledsen att jag ibland låter mig själv känna mig just otillräcklig och dålig pga att jag inte är i ett förhållande. För vem bestämmer att det mindre bra att leva ensam än i ett förhållande? Tänk om vi lever i en lögn och att alla vore lyckligare om de levde själva? Haha okej, nu tror jag inte det. Men ni fattar.

Summan av kardemumman är inte att jag föralltid vill vara singel, för det vill jag inte. Jag vill absolut träffa någon som jag kan dela allt med. Någon som det pirrar i magen för så mycket att jag går sönder. Någon som jag kan starta min egen familj med och någon som jag inte vill leva utan. Men summan av kardemumman är att bara för att jag är singel och har varit i några år betyder det inte att jag är en olycklig själ, att det är något fel med mig eller att jag tänder på tjejer? Kan jag bara få vara singel och leva själv utan att det läggs någon som helst värdering i det? Jag mår underbart. Jag älskar mitt liv och jag har aldrig varit självständigare (trots att min mamma kommer hem till mig och tvättar mina kläder varannan vecka) hahaha, jag vet, jag skäms…….. Men ja ni förstår vad jag menar.

Sluta kolla på singlar med ledsna ögon och undra vad det är som är fel.

Det är egentligen bara det jag vill säga.

118 gillar

Kommentarer (10)

 • Loppan

  |

  Behövde verkligen kommentera!
  Jag är i ett förhållande nu, men innan dess letade jag och dejtade en del. Hade många av de känslorna du tar upp vilket kunde vara lite jobbigt ibland. Men!! Det viktigaste av allt!! MAN BYTER INTE SEXUELL LÄGGNING BARA FÖR MAN ÄR SINGEL EN LÄNGRE PERIOD. Herregud fick höra av flera av mina tjejvänner att jag skulle dejta tjejer bara för att jag inte hittade rätt kille för mig. Det är fan hemskt att behöva höra när man är säker på sin sexuella läggning, men inte hittat rätt än. Kram

  Reply

 • A

  |

  Wow. Detta beskriver mitt liv till 110 %. Får frågan heeela tiden om jag är lesbisk eller vad som är fel på mig, som att folk tycker synd om mig för att ”jag inte blivit vald”. Riktigt trött på det ?

  Reply

 • Emmy

  |

  Hallelujaaah! Nä alla vill verkligen inte vara i ett förhållande. Man får lov utan att skämmas det minsta gilla att vara ensam! Dejter o one nightstands! Jag är lycklig! Bara för att man passerat 30 och är tjej betyder det inte att man vill ha ungar eller suktar efter familjelivet. Jag ser med ledsna ögon på de som sitter i en relation, som bara sitter fast där. Stuck for life med tre ungar på halsen. Nej tack!

  Reply

 • Mia

  |

  Aldrig kommenterat innan men yes precis då!! Allt har sin tid, ibland kommer det tidigt, ibland sent och ibland vill man bara inte… jisses!!!

  Reply

 • Anna

  |

  Alltså Hanna, tack! Satan vad jag behövde det här inlägget just precis nu. Fyfan vad trött man är på synen att det är något fel för att att man är singel, att ens liv inte är fullständigt, att det är något konstigt men en eller att man är olycklig. Har gjort mig ledsen. Är i typ samma situation som du och jag har ingen panik över att hitta en kille men det är som att alla runt omkring är stressade över det och ska alltid fråga. Tack Hanna!

  Reply

 • Ulrika

  |

  Jag kan relatera så mycket till det du skriver och blir lika trött, provocerad och irriterad varje gång! Försök stänga av alla dessa negativa kommentarer och frågor och fortsätt bara vara dig själv, det håller alltid i längden. Jag tror väldigt mycket på timing. När tiden är rätt och det är meninigen kommer du så klart träffa någon men tills dess, lev ditt liv som Du vill. Det finns ingen prestige i att varken vara singel el i ett förhållande. Det handlar bara om vad som gör en lycklig. Lycka är individuellt och går inte att jämföra. Sen tror jag många inte klarar av att vara själva heller och bygger upp hela sin existens kring en relation vilket jag inte tror är särskilt sunt. För i slutändan har man ändå bara sig själv. Och ingen kommer älska en lika mycket som man älskar sig själv. Det är den ultimata kärleksförklaringen. Tycker jag i alla fall. Lycka till med allt, du verkar vara en skön, trygg, driven och framgångsrik tjej! ???

  Reply

 • Isabel

  |

  bäääääästa!!

  Reply

 • Ellen

  |

  Fasen nu måste jag kommentera! Även fast jag inte håller med allt du skriver ibland(vilket såklart är normalt,haha), men jag kommenterar aldrig. Men som singel med EXAKT samma känsla som du beskriver i detta inlägg så måste jag hylla dig för att öppna upp dig. Du är så vettig och bra som faktiskt skriver sånna här inlägg. Och jag som ibland kan känna att jag får förklara mig för mina vänner varför jag 30 år läser din blogg och känner igen mig i dig vill bara skicka detta inlägg till dom!! känner stt du utrycker vett och gemenskap Med en genui syn på det hela som ingen av ni stora bloggare delar med sig av. (Finns det någon, dela gärna med er?)Tack hanna ❤️

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Tack fina fina du! Blev jätteglad av din kommentar <3

   Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler