L’Avventura – en fantastisk Italienare i Stockholm

I tisdags innan jag sjuknade till helt så kämpade jag mig iväg på en mysig liten tjejmiddag tillsammans med dom här två pinglorna och Maddy och Lisa. Det var Maddys sista kväll i Sverige innan hon begav sig tillbaka till London där hon ska bo i två år för att jobba, så jag ville visa henne en av mina favoritrestauranger i stan som är L’avventura.

Jag har skrivit och tipsat om den förut men den krävs att skrivas om igen. Det är superbra och otroligt mysig Italienare som ligger i en gammal teaterlokal så själva stället är också otroligt vackert. Mina favoritpastor som ni ser ovan är vodka pastan och tryffelpasta och tips är verkligen att dela på dessa. Att bara äta tryffelpastan blir väldigt väldigt mäktigt så då är det nice att både ha den och vodka pastan som man kan varva emellan.

Baren utanför är också supermysig så får man inte ett bord en kväll kan man alltid bara gå dit och ta en drink eller två. Det är nämligen rätt svårt att få bord och fullbokat i flera veckor i förväg så se till att vara ute i god tid om du vill äta här för typ special occasion eller date night.

Det var riktigt mysigt med en liten tjejmiddag. Har nog glömt säga det, men Olivia har ju flyttat hem från London ett tag och ingen är gladare än jag. Suger dock att jag åker till New York lagom när hon kommit hit. Har ju drömt om att få bo i samma stad som henne hur lääääänge som helst.

Något annat ni måste äta är deras chark, såååå smaskig. Även arancini bollarna, burratan och vitello tonnato (det ni ser i mitten, så sjukt gott). Carpaccion är också supergod. Gud, allt är gott. Ni måste gå hit i varje fall.

16 gillar

Kommentarer (1)

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler