Blodsaft eller mer kött? Vad hade ni valt?

Mår så mycket bättre idag och det gör mig så himla glad för har ju som sagt lite utav en avskedsmiddag ikväll med mina vänner hemma hos mig samt flyttar ut ur lägenheten imorgon. Fick även svar på mina provsvar som jag tog hos doktorn för någon vecka sedan så nu vet jag att jag har låga blodvärden och att det är det som kan göra att jag varit så trött på senaste. Så behöver antingen äta järntabletter, dricka blodsaft eller äta mer kött. Så förhoppningsvis hjälper det och sedan är det bara mysteriet med hjärtat kvar.. Min vilopuls är ju otroligt låg och slår otroligt långsamt (inte varit kär på länge kanske?) hahah. Nej men så det ska jag också kolla upp bättre nästa vecka. Så vi får hoppas att det inte är något större fel där! Hade dock en ovanlig kurva men de kan också vara så jag är byggd så let’s hope sooooo!

Nu sitter jag i bilen från Västerås hem till Stockholm igen. Åkte hit igår då jag hade tandläkartid här borta imorse och nu så bär det av hem igen för att förbereda inför middagen samt fota lägenheten. Så peppad på det! Kommer bli så fint och så mysigt ikväll. Mina tjejer är verkligen in for a treat! Jag älskar verkligen att styra ihop saker för mina vänner!

32 gillar

Kommentarer (14)

 • Fredrika

  |

  Hej. Du bör kolla upp dina sköldkörtelvärden. Läs om Hypotyreos på 1177 vårdguiden t ex.

  Reply

 • Linn

  |

  Hejj! Jag har också problem med lågt blodvärde då och då. Blutsaft är jäkla effektivt, men annars gäller det att äta mer gröna grönsaker, inte kött det stämmer inte 😊👍🏼

  Reply

 • Lina

  |

  Jag hade samma med järnet och trodde jag kunde fixa de själv genom mat men de är ju svårt att veta då exskt hur mycket man får i sig. Så köp järntabletter (helst utskrivna av läkare med högre dos) och sen försök ät lite mer mat med järn i samtidigt! Jag blev pigg så mycket snabbare när jag började med mina tillskott<3

  Reply

 • Julia

  |

  Menar du blutsaft? Eller vad vad är blodsaft?

  Reply

 • Hanna

  |

  Gissar att du menar blutsaft, det kan jag varmt rekommendera! Jag har typ alltid haft lågt järnvärde men ännu mera nu när jag är gravid och det som funkar bäst för mig är blutsaft för järntabletter får jag ohyggligt ont i magen av och blutsaft är betydligt snällare mot magen än tabletter.

  Reply

 • M

  |

  Ang hjärtat: Jag har tvärtom. Mitt hjärta slår ofta dubbelslag och slår mer än andras haha! Jag blev kollad för det med ett EKG test i 2 dygn och de konstaterade bara att det är så här mitt hjärta fungerar och det är helt normalt. Jag dricker dock aldrig energidrycker då det kan göra dubbelslagen värre men dricker ca 2-3 koppar kaffe per dag och det funkar 😀
  Så troligen så fungerar ditt hjärta normalt för dig men bra att du kollar upp det!

  Reply

 • J

  |

  Hej Hanna!
  Skönt att du troligtvis fått svar på tröttheten, lågt blodvärde visar sig ofta så (jag är sjuksköterska). Angående ditt hjärta så tycker jag av det jag läst låter konstigt, jag har extremt låg vilopuls jag med men det beror på att jag är väldigt fysisk aktiv (ju mer aktiv man är = lägre vilopuls = vältränad) och har man en viss kroppstyp kan EKG visa annorlunda kurvor. Jag tex är rätt smal och har då inte en ”normal” kurva men det är inget farligt utan bara ett tecken på vilken fysisk form och bra hälsa jag har tack vare min livsstil. Nämn det för läkaren, för jag tycker det där låter lite konstigt och att det utgör en orolig oro för dig.
  Hoppas kvällen blir bra men tänk på att hälsan måste gå först, ibland kan en tjejkväll göra en gott men ibland måste man pausa från sånt man älskar att göra också. Bara för att det känns bättre idag ska man inte tänka att man är sig själv och 100% igen, det kan komma och gå, upp och ner. Jag själv har precis börjat jobba 25% efter varit sjukskriven hela sommaren för utmattning.
  Kram till dig!

  Reply

 • gggg

  |

  du menar väl blutsaft 🙂 inte blodsaft, vad är det.
  blutsaft är ett järntilllskott och det är inte gjort av blod

  Reply

 • Milla

  |

  Ät spenat och cashewnötter och stek mat i gjutjärn så ska nog dina järnvärden få sig en skjuts 👍🏻

  Reply

 • F

  |

  Du menar blutsaft va?

  Reply

 • Sara

  |

  En anemi (lågt blodvärde) ska alltid utredas, tycker inte om när läkarna hittar fel på prover men inte går till botten med vad som orsakar det. Jag hade 104 i hb när jag var 18 och kraftig järnbrist. Jag hade en bra läkare som utredde mig och kom fram till att jag var glutenintolerant, så när jag började äta rätt steg mitt värde till 148 (!!) igen 😅

  Reply

 • Alexandra

  |

  Jag fick upp mitt blodvärde från 98 som är väldigt lågt till 138 på två månader med blutsaft! Niferex som läkare oftast skriver ut är verksamma men kan ta hård stryk på magen för många, inklusive mig. Men jag gillar verkligen blutsaft!

  Reply

 • Amanda

  |

  Blutsaft! Haha. Det är typ som en juice, typ nice att ta en shot av lite då och då. Inget blod i det

  Reply

 • Alicia

  |

  Nej men det heter inte blodsaft 🙁

  Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler