Mykonos Guide

Ni är många som har efterfrågat en Mykonos Guide så självklart har jag här satt ihop en liten sådan åt er. Ha i åtanke att jag bara varit här typ en gång däremot. Men gjorde en rätt bra research innan och frågade mycket vänner så vill ändå påstå att jag har ganska så bra koll. Ganska…. Haha. Här kommer min lilla guide över en ny favoritö som jag definitivt kommer att åka tillbaka till. Basic facts before we start: Mykonos är en liten ö, det är dyrt och det blåser mycket under högsäsongen.

Vart ska man bo?

Jag tycker att vi bodde superbra lägesmässigt och hotellet vi bodde på blev bra efter mycket om och men och klagande hit och dit. Då de lovade något helt annat på bilderna på Hotels. Så vill ändå inte tipsa om det hotellet trots att det blev helt okej sedan i slutändan. Men bo på södra delen av ön.

Beach clubs/ poolhäng

På Mykonos är det allra bästa att hänga på beachclubs eller alltså det finns ju stränder också som är nice men jag gillar inte att ligga på sanden så – utan jag föredrar beachclubs och det finns en hel del men vi hann inte med allt för många. Här kommer några.

Nammos

Här ligger man tyvärr som packade sälar bredvid varandra, men stranden och vattnet här var mycket härligare än borta vid Scorpios, det blåste nämligen inte in lika mycket eftersom att detta ligger mer i en vik. Det var rätt dyrt att ligga här med, men det var ändå nice.

Scorpios

Detta är ju egentligen inte känt för att man ska hänga på dagen som en beachclub utan hit går man mer och käkar lunch och festar. Men vi hängde här en dag och det var riktigt nice. Bra pris på solbäddarna jämfört med andra beachclubs och så låg man inte som packade sälar bredvid varandra vilket var nice. Perfekt att ligga här hela dagen för att sedan göra sig i ordning inför festen och hänga kvar om man vill det. Och maten you guys, OTROLIG. Godaste jag åt på Mykonos.

Cavo Tagoo

Har man råd att lägga 3000 kr för en solsäng på det här hotellet så bör man. Det var så sjukt nice och du får också spendera dina 3000 på butikerna, restaurangerna etc. Vi låg här hela långa dagen för att avsluta med att titta på solnedgången som var magisk.

Principote Panormos

Hann tyvärr aldrig hit men har hört mycket om det här stället, så det är en beach club jag kommer vilja testa nästa gång.

Hälsoställen

Bowl

Fanns inte så många hälsoställen på Mykonos men ett ställe vi gick till två gånger var Bowl. De hade alla möjliga acai bowls, smoothies och avokadomackor och första gången vi var här spottade vi även Jay Alvarrez.

Middag/ restauranger

Sea Satin

Det här var en så rolig restaurang och se till att äta där lite senare, vi var där 23 vilket var en perfekt tid. Detta är en restaurang som ligger precis vid vattnet i Mykonos Town och som övergår till en enda stor, rolig fest inpå små timmarna. Folk stod på borden och dansade, slängde tallrikar och det var sån livad och kul stämning.

Spilia

Ett mysigare ställe att äta på är det här lilla haket som ligger lite utanför/ på andra sidan ön. Hummerpastan var fantastisk och det var så mysig och gosig stämning. Men tror även att detta stället blir lite festligare ju senare man käkar. Vi åt ändå kl 20.00. Man kan även gå hit för lunch men då vet jag att det är det party! I varje fall om man går dit Mykonos lunch tid som är kl 14-15. Det är ju det där med tiderna på Mykonos, allt är senare än vad vi är vana vid haha.

Ling Ling

Asiatisk restaurang i gamla stan. Mysig innegård och små rätter som man delar. Gillade verkligen det här stället. Också festligare ju senare man käkar där.

Fest/ uteliv

Scorpios

Det här stället blev vår favorit när det kom till fest. Man kan nämligen vara där typ hela natten om man vill då det aldrig tar slut. Och då ska det nämnas att söndagar är den bästa dagen att gå dit.

Jackie ’O

Hann inte hit heller men detta ska Mykonos bästa gay bar med dragqueen shows, fantastiskt utsikt över solnedgången och DJ’s som spelar.

Andra aktivteter

Hyr en bil/ fyrhjuling och åkt runt och utforska ön

Vi ville verkligen göra men veckan gick så fort så vi hann aldrig. Hade dock så gärna velat utforska ön ännu mer för nu hann jag typ bara se södra och västra delen av ön. Vi var inte alls borta på den östra delen och det ska tydligen vara superfint där.

Gå runt i Mykonos Old Town

Finns så mycket mysiga små butiker, caféer och restauranger i gamla stan i Mykonos så det får man inte missa.

Hyr båt

Skulle jag vilja säga men eftersom att det redan är så blåsigt på Mykonos kan de bli jobbigt och inte så kul att hyra en båt över en dag. Om man dock väljer att göra det spontan på en mindre blåsig dag så kan jag tänka mig att det också är supermysigt. Finns många fina vikar att åka till.

Åk över till en annan ö

Det finns ju hur mycket öar som helst nere i Grekland och jag har ju båtluffat till flertalet utav dessa för några år sedan men har man tid så tycker jag absolut att man bör ta några dagar/ nätter på Santorini också. Typ två nätter räcker. Det tar ca 2h att åka över med färjan och kostar inte alls mycket.

11 gillar

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler