Hur ser en perfekt måndag ut?

Imorse såg det ut såhär kl 08.30, redo för ett träningspass…

God morgon eller ja, nu är det ju lunch! Men det är måndag och jag har sån nice måndagsfeeling. Många tycker kanske att det låter provocerande när man säger att man gillar måndagar eftersom att det klassiska är att man hatar måndagar. Men jag älskar verkligen måndagar. Det är en nystart. En ny vecka. Och jag ser det alltid som möjligheternas dag där jag har chansen att göra om och göra rätt om jag tyckte att något förra veckan inte riktigt blev som jag hade tänkt mig.

Det här åt jag till frukost…

Hur ser då en perfekt måndag för mig ut?

♥ Ser till att gå upp tidigt så att jag slipper en stressig morgon, för det är verkligen det värsta som finns. Jag älskar mina lugna mornar och mina långa frukostar.

♥ Jag börjar även alltid måndagar med att träna. Är det någon dag jag prioriterar att träna på i veckan så är det måndagar. För om jag får till ett träningspass på måndagmorgonen så känns det ALLTID mer motiverande att fortsätta starta resten av veckans mornar på exakt samma sätt.

♥ Försöker äta hälsosamt under veckodagarna och sedan unna mig mer på helgerna. Och börjar jag måndagen med att äta bra så blir även den biten lättare resten av veckan.

♥ Jag städar lägenheten, går och källsorterar och gör fint för veckan, från helgen.

♥ Planerar min vecka. Kollar i kalendern vad för jobb, träningar och möten jag har inbokat och ser till att göra upp en plan för vilka dagar jag kan sitta och jobba hemma och vilka dagar jag måste ut och göra stan.

♥ Sedan älskar jag att äta middag med en kompis på en måndag. Det är så mysigt. För då är liksom inte helgen riktigt över än. Så de är också ett tips! Boka in en middag hemma hos dig eller din vän måndagkväll. Då känns måndagen lite lättare.

♥ Svarar på alla dom där mejlen jag sköt upp förra veckan. Eller annat jobb jag sköt upp förra veckan och tänkte “det gör jag sen”. Allt det försöker jag göra undan på måndagar.

♥ Sist men inte minst, lyssna på MÅNDAGSVIBE – min och Lojsans podcast som släpps på måndagar. Då garanterar jag en härlig start på veckan ch kanske t.om ett gott skratt 😉

Sedan städade jag i ordning i köket, hade massa disk att diska upp etc…

Idag har jag verkligen haft en perfekt måndag hittills. Jag tränade imorse, kom hem, åt en god nyttig frukost, städade i ordning i lägenheten. Plockade undan kläder som låg slängda överallt och ingenstans, gjorde rent i köket, diskade rent, plockade ur diskmaskinen etc.

Slutligen packade jag mina väskor för några dagar på landet…

Och sedan satte jag mig ner och kikade i kalendern och planerade veckan i mitt huvud så att jag kunde välja ut vad jag skulle packa med mig till landet. Och nu sitter jag och gör undan mejlkorgen. Svarar på alla mejl jag inte svarade på förra veckan etc.

Hur ser en perfekt måndag ut för er?

22 gillar

Kommentarer (1)

 • F

  |

  perfekt måndag enligt mig:
  – går upp tidigt för att undvika stress, har gärna på mig någon skön klänning som gör att jag är bekväm men även fin
  – drar till jobbet tidigt, helst så att jag är där senast 07:00
  – lunchar med en vän
  – får dra från jobbet tidigare i och med att jag kom så tidigt (ca 15:00)
  – åker och storhandlar mat för veckan (tänk massa frukt, lax, grönsaker osv.)
  – diskar bort disk som lämnat från helgen
  – förbereder middag och småstädar samtidigt
  – äter middag i solen på balkongen och njuter av att det är en ny vecka med städad lägenhet och fylld kyl!!

  Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler