Ibland känner man sig bara ensammast i hela världen

Oftast när jag har haft en väldigt rolig helg så är söndagar inte så jäkla roliga. Inte längre i varje fall nu när många av mina bästa vänner har barn, kille och fullt upp. Då kan det faktiskt kännas ganska så ensamt. Och det gör det verkligen idag. Jag känner mig ärligt talat som ensammast i hela världen idag. Och jag ville bara flika in och säga det. Berätta för er att jag också känner såhär ibland och att DU som läser detta inte är ensam om att känna så.

Jag har legat här i soffan och försökt komma på något positivt med den här känslan. Eller något jag kan ta mig tid att göra nu, idag, när jag känner såhär och när jag inte har några planer eller någon jag ska träffa. Men det enda jag kan tänka på är jag inte vill att helgen ska vara över. Att vi hade en dag till. Att jag fick en dag till att dansa med mina tjejkompisar. Så att jag slapp känna den där jävla ensamheten och tomheten i att ännu något roligt har sitt slut…

79 gillar

Kommentarer (12)

 • H

  |

  Glem ikke hvor heldig du er, flere av oss er såpass ensomme at vi ikke har hatt noen å ha en morsom helg med, slik du har hatt på festival. Du har hatt en sosial helg og derfor føler du deg ensom nå, tenk på de som har ligget hjemme HELE helgen og kjent på denne følelsen mens du har vært med venner. Vær glad du hadde venner å dra på festival med, for det skal du ikke ta for gitt og det er langt mer enn hva mange av oss har… Du er med venner flere dager i uken, sist jeg traff en venn var for kanskje et halvt år siden. Tenk på det så kanskje du føler deg mindre ensom, du er SÅ heldig og jeg er kjempe misunnelig, men jeg forstår godt at du har så mange venner som du har for du virker faaaantastisk!!!

  Reply

 • Michelle

  |

  Finaste du, idag känner jag mig också alldeles ensam. Behövde läsa det här blogginlägget för att känna att man inte är ensam. Haft en rolig helg men nu är det söndag och är själv hemma hela dagen.

  En gång hade du en live på din Instagram och jag satt alldeles ensam en lördagkväll och jag skrev frågan under liven ”vad kan man göra om man har tråkigt och är ensam?” Och du läste upp min fråga och svarade ”åh, ha spakväll, ta hand om dig själv, gör ansiktsmask, ta ett bad, lägg hårinpackning och bara gör det till din kväll”. Och dom orden har satt sig på hjärnan (eller i hjärtat kanske) för varje kväll, eller dag som jag känner mig alldeles alldeles sådär ensam på som kan hända någongång då och då, så istället för att få total panik och vara ledsen. Så tänker jag på dina ord från liven, och ser till att göra det till min egna lugna stund där jag kan ta hand om mig själv och återhämta mig. Samtidigt så vill jag också bara lyssna på backstreet boys och dansa i min ensamhet. Som du och maddie haha. Jag är så genuint tacksam för att du är så fantastisk som i influencer x

  Reply

 • Sanna

  |

  Hej. Förstår att den känslan kan tränga sig på ibland när alla vänner har sambo osv. Men försök att vända det till tacksamhet istället, du är en av få människor som kan göra så mycket roligt som du gör om dagarna. För andra ”vanliga” människor som följer dig så verkar ditt liv vara en fest varje dag, fylld utav vänner, fest, roligheter, middagar, luncher, resor osv osv. Att få komma hem efter en fullspäckad och rolig helg med vänner kanske du bara ska vara tacksam över, att få andas lite och ta de lugnt i allt kul du gör. Då det finns dem som inte ens har vänner, eller aldrig hittar på roliga saker. Vill inte förminska någons känslor alls, men känns bara som att du inte kan vara tacksam för det roliga liv du faktiskt lever och alla människor du har omkring dig.

  Reply

 • Emelie

  |

  När jag haft fullspäckade helger brukar söndag kvällar bli min heliga tid. Innan jag var i ett förhållande var det liksom min egna tid där jag bara njöt av att vara själv. Om jag varit borta varje stund under helgen och träffat människor blev det min egna ”myskväll”. Där jag själv fick välja vad jag ville titta på, köpte exakt det jag var sugen på, och satte på mina skönaste kläder och njöt av en kväll att återhämta mig innan nya veckan kom. På så sätt blev liksom söndag kvällarna heliga – då jag fick ha världens mysigaste kväll med mig själv och bara göra vad jag hade lust med. Ett litet tips är kanske att börja tänka att söndag kvällarna är din egna kväll att bara ha det mysigt och unna dig något. Typ baka något, ta en lång dusch/bad, tänd ljus och kolla på favvo-serie? <3

  Reply

 • Emma

  |

  Hej! Idag kände jag också mig ensam, tråkigt att man ska behöva känna så! Ibland tycker jag att youtube eller en podd kan bara ganska bra som sällskap men ibland hjälper inte ens det! Tack för att du skriver att du kände dig ensam, känns alltid bättre att veta att de är fler som känner som en själv! Ett tips om man är ensam som jag brukar använda mig av är att ringa en vän eller familjemedlem. Då brukar jag känna mig mindre ensam! Puss och kram!❤️

  Reply

 • Hanna

  |

  Var är din dö fina T-shirt ifrån? 🙂

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Dust of Gods! Puss

   Reply

 • Carolina

  |

  Du är bäst Hanna! ❤️

  Reply

 • Caroline

  |

  Ensamheten är hemsk , men så otroligt härlig när man kan njuta av sin ensamtid. Jag har tvärtemot dig, jag har sambo men vi hittar inte på så mycket, båda jobbar heltid ,på helgerna ligger vi mest bara och tar det lugnt och jag är så understimulerad, han trivs med det men jag är så less på promenader själv, städa varje helg och kolla serier hela helgen. Känns som jag kastar bort mina bästa år.
  Jag flyttade 80 mil till hans ort, har bott här 5 år men har inga vänner eller nära släkt vilket är jobbigt. Jag gillar när det är bokat i kalendern och spyr på ensamtid just nu, har provat hobbys och att umgås med vänner på förra jobben (nu jobbar jag på familjeföretag 😥 )men inget som blivit något mer av . Jag överväger nytt jobb även om det jag har är bra lön och arbetsvillkor med tider osv. Är så mycket jag vill åka på och göra men ingen att åka med , ärligt talat mår jag skit över det.
  Vet inte vart jag ville komma med det här men var lycklig över allt kul du får göra! (Såg att du skrev det i ditt senaste inlägg 😊) kram!

  Reply

 • Sanna

  |

  Åh prata gärna mer om detta ämnet på youtube eller i podden!! Jag är också 25 och singel, skulle behöva lite pepp kring hur man kan tänka för att inte känna sig stressad när alla runt omkring har partner, gifter sig eller skaffar barn. Känns som du har en positiv inställning till det så skulle gärna höra dig prata mer om det och typ tips!!

  Reply

  • Emma

   |

   Håller med ovanstående, är också singel och snart 25. Känns så ensamt ibland då mina vänner gör paraktiviteter och inte längre vill hänga med ut på helgerna på samma sätt. Känner mig ensammast i stockholm ibland 🙁

   Reply

 • Sam Summers

  |

  Your images are being used to catfish. The name they are using is Sheryll Carmichael.

  Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler