Middag på Pane Vino

Inlägg innehåller adlinks/ reklamlänkar

Idag var Maddy sugen på Italienskt, hur hon nu kan vara det sedan vår resa till Italien och vi totalt föråt oss på Italiensk mat (enligt mig) haha. Men hennes ord är min lag. Hon har nämligen endast några ynka dagar kvar här så bestämde mig för att vi skulle äta någonstans på Södermalm för omväxlingens skull varpå jag fick tips på antingen Spago eller Pane Vino. Men efter att frågat mina följare om vilket utav dem jag skulle välja så verkade Pane Vino vara den stora favoriten hos alla.

Sagt och gjort så åkte vi dit. Och hade typ redan bestämt oss för vad vi skulle äta innan vi ens kommit dit då vi båda lider av beslutsångest och var tvungna att kika på menyn innan hahah. Samt att typ alla sa att jag borde äta tryffelpastan.

Jag beställde därför givetvis tryffelpastan men ska jag vara ärlig så blev jag lite besviken. Alltså den var ju jättegod verkligen, men alla hade verkligen lyft den till skyarna innan så de var lite trist. Men vad gör det om hundra åt va?

Servitören vi hade var dock fett otrevlig. Maddy la inget extra (vilket man inte förväntas göra ens i Sverige väl?) och då blev han skitsur och muttrade högt över hela uteserveringen: Nähä man ger tydligen inte några dricks i Australien vart du kommer ifrån. Alltså förlåt men sån sjukt otrevlig stil.

Min t-shirt är tyvärr slutsåld men köptes här (klick!)– och skinnjackan här (klick!)

Påvägen hem köpte vi lite naturgodis och hoppade av en station innan mig för att få en liten promenad. Supermysig tisdag!

17 gillar

Kommentarer (23)

 • Denise

  |

  Oj, dricksa tycker jag nog är förväntat! Trodde verkligen alla gjorde det? Inte supermycket men 5-10% iaf.

  Reply

  • I

   |

   Jag dricksar aldrig. Man betalar ju redan mycket för notan som det är. Såklart man får dricksa om man nu vill men tycker inte det ska förväntas eller att man ska behandlas sämre för att man inte gör det

   Reply

 • Isabella

  |

  Jag dricksar faktiskt aldrig. Tänker att personalen idag får lön för sitt arbete och jag i mina tidigare jobb som undersköterska, brevbärare och reseledare har då aldrig fått dricks ? kollektivavtal är grejen.

  Reply

  • Louise

   |

   Förstår servitrisen ändå, dock kunde han ju hanterat sin besvikelse bättre. Det ÄR en oskriven regel att en dricksar minst 10% i Sverige om servicen varit bra. Har du alltså gått på restauranger hela livet utan att veta detta?

   Reply

   • Pernilla

    |

    Men han blev ju bara irriterad på en utav dem och antar att dem betalade tillsammans?! Jag tycker och dricksar enbart om maten är bra och servisen har varit trevliga och gjort ett bra jobb. Det är väl de som är syftet med dricks då de idag får bra lön för jobba i restaurang.

    Reply

    • Louise

     |

     Det är ju generellt sett inte bra lön i restaurangbranschen även om kollektivavtal följs. Dåliga villkor och orimligt lågt OB-tillägg för ett otroligt stressigt och tungt jobb. Syftet är att visa uppskattning för servicen och dryga ut deras taskiga lönevillkor.

     Reply

 • J

  |

  Man brukar alltid dricksa om servicen är bra! ? Och de normala är väl ca 10%.

  Reply

 • Therese

  |

  Tycker absolut inte det är förväntat att man dricksar! De är helt beroende på maten och upplevelsen. Så sjukt dåligt och oprofessionellt av servitören. Fyfan

  Reply

 • R

  |

  Har också uppfattningen att man ej behöver dricksa i Sverige. Inte som utomlands. Jag själv är student och brukar betala så det är jämn summa

  Reply

 • Fanny

  |

  Tycker det tillhör god sed att dricksa om man är nöjd med maten/servicen. Tror det är få som är som du och aldrig dricksar.

  Reply

  • I

   |

   Jag dricksar aldrig, och ingen av mina vänner heller. Tror det är rätt vanligt att man inte gör det ?

   Reply

 • Carolina

  |

  Med oj vilken dålig stil av servitrisen! Det är väl självklart att man väljer själv om man vill ge dricks eller inte! Jag ger aldrig dricks. Förstår faktisk inte varför man ska göra det, man betalar ju redan för maten, å servitrisen kommer ju få sin lön även om jag ger dricks eller inte..

  Reply

  • Vilma

   |

   Men va?? Dricks e absolut kutym? Inom restaurang har du ca 130kr/h, knappa 20kr i ob och då är det lördagkvällar efter 16 & söndagar som ger ob. Du jobbar som mest när alla andra vill va lediga, har väldigt sällan raster där du faktiskt sitter ner och käkar & jobbar ofta pass som är ca 12h långa. Om servispersonal hade börjat göra enbart det som är absolut nödvändigt hade restaurangupplevelser sett helt annorlunda ut. Blir genuint ledsen över att folk inte fattar hur servispersonal sliter utöver sina arbetsuppgifter & med den lön/villkor man har, och framför allt med den attityd man får från många gäster..

   Reply

   • B

    |

    Jag tjänar sämre än det där. Tycker det är fult att kräva dricks.

    Reply

 • Erika

  |

  Jag ger dricks om jag tycker att maten och servicen har varit bra. Rundar nästan alltid upp till jämnt tiotal, oavsett. Men lägger cirkus 10% om jag anser att upplevelsen var värd det.

  Reply

 • Sofiealfrida

  |

  Man måste besöka Nonna i Göteborg för den bästa pastaupplevelsen! Så jäkla god pasta och även andra rätter. Alltid bra service och mysigaste restaurangen. Tips tips tips!

  Reply

 • Matilda

  |

  Den låga lönen man får inom hotell och resturang (även med kollektivavtal) bygger på att man räknar med att servitrisen får in dricks utöver. Om servicen är god och maten smakar bra bör man lämna dricks, det behöver såklart inte vara mycket, som någon skrev (5-10%). Ni andra är snåla och ohövliga och förtjänar dålig service när ni är ute, kram.

  Reply

  • Läsare

   |

   Men 130kr/h är inte så dåligt, hade längre när jobbade i vården och i butik ?

   Reply

   • Fanny

    |

    Då hade du förmodligen ett ganska bra OB-tillägg om din arbetsgivare följde kollektivavtalet.

    Reply

 • Keisy

  |

  Makeup tutorial please and thank you!??

  Reply

 • M

  |

  Har jag fått bra service dricksar jag alltid oavsett i världen jag är och då minst 10%, men är servicen sjukt dålig – då blir det nada, även i Sverige.
  Och hans reaktion visade ju bara på att ni gjorde helt rätt haha

  Reply

 • sandra

  |

  fast nu för tiden så ska all dricks redovisas, & beskattas. så att servitriserna får del av det.. njaaa.

  Reply

 • Sofia

  |

  Jobbat extra på ett tre-stjärnigt hotell i ca ett år och fått dricks en gång och det var av utländska besökare, så det är verkligen inte standard i Sverige!! Kan utöver det räkna på en hand antal gånger jag själv dricksat på restaurang, det är redan så dyrt så varför?

  Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler