Utflykt till Cinque Terre

Det är byn Vernazza som ni ser på bilden

Eftersom att Portofino är väldigt, observera VÄLDIGT litet så bestämde vi oss för att göra en utflykt till Cinque Terre som är ett område som består av 5 st små kuststäder kan man säga. Man kan göra en heldags hike mellan dom här städerna och det var precis vad vi gjorde. Vi trodde däremot inte att det skulle ta sådan lång tid som det gjorde eller att det skulle vara så jobbigt och terrängigt som det var haha men det var verkligen en härlig grej att göra för att bryta av med allt pizza- och pastaätande hehe.

Vi började vår lilla vandring och hoppade av tåget i byn Monterosso och sedan gick vi till Vernazza. Det var verkligen en fin vandring med fina utsiktsplatser så kan varmt rekommendera den.

Här nedan ser ni första stoppet, Vernazza

 Där vi åt lunch som blev Focaccia och pizza. Det tog ca 1,5 h att gå mellan dessa byar. Tydligen ska dock den bästa Focaccian vara i Monterosso så kanske att man äter den där istället för i Vernazza men den var riktigt god här också.

Avslutade lunchen med typ en utav de godaste glassarna jag ätit och sedan traskade vi vidare mot nästa by.

Nästa ställe tog det inte lika lång tid att gå till och det hette Corniglia och det ser ni här ovan, det stället låg lite högre upp över havsytan och hade breathtaking views.

Det var också supermysig och hade då som sagt helt otroliga views över havet. Här gick bara en liten stroll och sedan fortsatte vi till nästa ställe som tog VÄÄÄÄÄLDIGT lång tid att ta sig till men som 100% hade de finaste vyerna och var absolut finast att gå.

Den här sista staden vi besökte heter Manarola och jag kan tänka mig att den är sjukt nice på sommaren när man kan bada i havet i viken som fanns där.

Här avslutade vi vandringen och dagen med bruschetta och vin with a view. Vi hade det supermysigt och någonstans här efter det där glaset rödvin så bestämde vi oss även för att inte fortsätta till den sista byn då vi var helt slut hahaha.

19 gillar

Kommentarer (1)

  • sofiealfrida

    |

    Åh, den där vandringen gjorde jag också fast för ett par årsedan!! Det var SÅ fantastiskt verkligen. Njuuut!!

    Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler