Träffade en hollywood skådis i Portofino och tips på what do do here!

Började morgonen i en av mina beach kimonos som kommer i swim droppet på vår härliga terass som vi hade där vi bodde i Santa Margharita, den var så stor och härlig men det kommer ni få se mer utav på min youtube då jag har gjort en lång och härlig vlogg härifrån också.

Sedan tog vi en lång promenad bort till Rapallo. Som är nästliggande lilla stad/ kustby där jag har bott tidigare då jag har varit här nere.

Men skulle varmt rekommendera Santa Margharita istället, det är mysigare och trevligare än Rapallo.

Sedan tog vi vårt pick och pack och bytte hotell till ett litet boutique hotel i Portofino. Det ligger verkligen mitt på torget på så bra location och var inte allt för dyrt heller för att vara Portofino. Hotellet heter Hotel Nazionale och vi betalade ca 5000kr för två nätter. Det är verkligen inget fancy men vi tyckte det var en bra deal för att vara så centralt.

Bytte om till en annan av mina strandtunikor och så tog vi oss ett litet varv i Portofino. Men då ska ni veta att det inte är stort. Jag visste givetvis att det var litet sedan sist jag var här men att det var såhär litet som jag kommit att upptäcka nu, det hade jag nog inte riktigt koll på haha. Man har ju utforskat exakt hela Portofino med utsiktsplats osv på 40 minuter typ.

Det är sjukt mysigt att bara strosa runt dock och det är faktiskt inte så super turistigt som man kan tro heller. Det är ju en dyrare fiskeby liksom så det är ändå en hel del kändisar och folk med mer pengar som rör sig här. Vi träffade t.ex en av mina favoritskådisar Rebel Wilson aka Fat Amy inne på Louis Vuitton den här dagen. Men vågade ej ta någon bild för hon var så low key.

Åt pasta till lunch…

Och sedan blev det GELATO… Alla förstår ju att glassen i Italien är otrolig, men jag tror ändå inte att ni förstår hur otrolig den är om ni inte har testat den. Vi dog för saltkaramell smaken som fanns i en liten kiosk här i Portofino så kommer nog gå dit och äta den en gång till innan vi åker hem. Den var himmelsk.

Har ätit så mycket gelato, pasta och pizza här nu så det ska bli så skönt att komma hem och få i sig en fräsch sallad. Men det finns ju tyvärr inte någonstans att få tag på här. Då är det bara en sådan trött jäkel. I och för sig finns det otroligt mycket god fisk och skaldjur här nere men det tröttnar man också på efter ett tag.

Det finns inte jättemycket att göra i Portofino egentligen så att spendera en eller två dagar här räcker gott och väl. Vi bytte om och satte på oss joggingskorna och var redo för en hike, för att gå till en utsiktsplats som vi hört mycket om men det visade ju sig bara vara några hundra meter så allt är verkligen extremt litet.

Väldigt fint uppe ifrån utsiktsplatsen däremot, det ser nästan inte ut att vara på riktigt.

Samma sak nere i hamnen, allt är så idylliskt här.

Kvällen avslutades med kanske den absolut godaste pizzan jag någonsin ätit i hela mitt liv på det här lilla stället som ligger längs den lilla gränden ner från taxi ståndet till torget. Det går inte att missa och det får inte missas!

Vi beställde en pizza med fyra olika ostar och en med pesto och nej alltså det vattnas i munnen när jag tänker på dom. Så jäkla goda. Verkligen hemmagjorda! ETT MÅSTE i Portofino!

18 gillar

Kommentarer (11)

 • Sophie

  |

  Hej Hanna!
  Kommer den svarta strandtunikan ifrån din kommande kollektion? Om inte vart är den ifrån? Det var helt amazing!

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Jaaaaa det gör den!

   Reply

 • sofiealfrida

  |

  Alltså åh!! Portofino ligger verkligen högt på min lista med drömresemål! Hade inte du kunnat skriva ihop lite tips osv när du är hemma från resan??

  Reply

 • Hanna

  |

  Längtar ihjäl mig till swim kollektionen!? skulle inte du kunna tipsa om lite festivaloutfits eller vad du tänkte ha på summerburst och summer on osv i sommar?

  Reply

 • Erica

  |

  Hej Hanna! ? Vart kommer den fina toppen och de randiga shortsen ifrån? Btw den bilden är så härlig på er två! ?

  Reply

  • Sara Nilsson

   |

   Shortsen kommer ifrån Na-Kd, tror jag! ?

   Reply

  • Hanna Friberg

   |

   NA-KD!

   Reply

 • Mathilda

  |

  Ser så drömmigt ut i Portofino!! Måste bara få fråga vart solglasögonen med gula detaljen är ifrån? Supersnygga ?

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Stella Mccartney!

   Reply

 • Anna

  |

  Hej Hanna! Varifrån kommer din solglasögon som du har på den översta bilden? 🙂 Så kul att få följa dig!

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Stella Mccartney!

   Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler