Tips på en film och två mini serier

Har haft en helt sinnessjukt lugn helg och bara legat i soffan och slökollat på det ena och det andra så tänkte vad passar bättre än att tipsa er om lite som jag har sett?

Vi börjar med min absoluta favorit som är Dead To Me, en mini-serie på 10 avsnitt som jag sträckkollade igår. Den var så bra och jag älskar verkligen Christina Appelgate som skådis. Den påminde mig lite om min favorit “Big Little Lies” som kommer tillbaka med nya avsnitt snart. Och handlar vilket fall om att Christinas man plötsligt dör i en hit and run varpå hon i sin sorg bearbetnings grupp skaffar sig en ny bästa vän som inte riktigt berättar sanningen och plötsligt flyttar in hos henne i hennes gästhus…. Allt utspelar sig i Orange County vilket jag alltid älskar också eftersom att det är och alltid varit lite utav min dröm att bo där när jag skaffar familj.

Imorse såg jag filmen Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile som är en film baserat på en sann historia om en kallblodig seriemördare som hette Ted Bundy och hans flickvän Elisabeth som levde tillsammans med honom i flera års tid. Tyckte filmen var as bra och Zac Efron spelade så bra. Och det är väldigt intressant hur man trots alla dessa helt groteska mord någonstans hoppas att inte ska vara skyldig, och tycker att han är extremt charmig och karismatisk.

Sist men inte minst vill jag tipsa om Dirty John som också är en miniserie på 8 avsnitt som även den är baserad på en sann historia och utspelas i Orange County. Den handlar om Debra som är en framgångsrik inredningsdesigner i Newport Beach, har tre vuxna barn och tror att hon, efter fyra fallerade äktenskap, äntligen har hittat den rätte John…. Som tyvärr visar sig vara något helt annat. John som är en riktigt charmig, manipulerande typ och påstår att han är läkare är nämligen egentligen en narcissist och rutinerad bedragare med en våldsam historia……

21 gillar

Kommentarer (3)

 • Svea

  |

  Har du sett på dokumentären om John? Såg på den direkt efter jag sett serien. Rekommenderar den för att få ytterligare inblick i den verkliga historien och personerna!

  Reply

 • Kajsa

  |

  Om du gillar verklighetsbaserade serier så rekommenderar jag starkt The Act på HBO!

  Reply

 • sofiealfrida

  |

  Alltså jag såg den filmen igår, kan inte riktigt släppa den! Så obehaglig men ändå SÅ bra…

  Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler