Före- och efter jag målat om lägenheten

Inlägg innehåller adlinks/ reklamlänkar

Hjärtan tänkte visa er några helt oredigerade bilder nu på hur lägenheten ser ut i dagsläget. Som jag berättat så var jag tvungen att renovera taken helt så Karlssons Golv som hjälpte mig renovera upp lägenheten och bygga bokhyllan från första början var schyssta nog att fixa till det. I och med detta så tänkte jag att okej, jag måste passa på att måla om också. Tanken var egentligen bara att vardagsrumsväggarna skulle målas om men efter att min barndomskompis Caroline var här och satte idéer i huvudet på mig så bestämde jag mig för att göra hela lägenheten mer enhetlig och måla den i beiga toner istället.

Caroline hjälpte mig att välja färger utefter sovrummsmattan (JAB, diva ljus beige/ champagne) sovrumsväggarna (som jag ville behålla) och så blev det en beige färg på bokhylla och vardagsrumsväggar.

På vardagsrumsväggarna har jag färgen: Jotun LADY 12075 Soothing Beige

På bokhyllan har jag färgen: Jotun LADY 1623 Marrakesh

I sovrummet har jag färgen: Jotun LADY 10580 Soft Skin 

Här kommer några före- och efterbilder….

Och som ni ser är ju lägenheten betydligt mycket varmare nu än innan.

Före….

Efter… 

Vill däremot påpeka att jag ej är klar med min “efter renovering/ utbyte av möbler” ännu. Ska ha ett nytt soffbord t.ex. Samt eventuellt byta ut den gröna puffen mot en brun puff etc.

Före och efter…

Inte jättestor skillnad men som ni ser passar ju färgerna ihop på ett helt annat sätt vilket gör väldigt mycket för en så liten lägenheten som jag har. Har man större kan man mer ha olika färger och olika stilar i olika rum men med en liten lägenhet på 52 kvm så är det mycket snyggare om allt går hand i hand och liksom smälter ihop. Det lärde Carro mig hehe. Hon lärde mig också att färgen upplevs olika beroende på vilket läge dina fönster ligger i, om du har norr eller söderläge dvs. Väldigt intressant och ingenting man själv hade tänkt på. Känner mig så trygg i hennes händer och ser fram emot att se hur det kommer bli med alla detaljer vi ska byta ut etc.

Före och efter…

För er som undrat ang mattan så är den ifrån Layered och heter SHAGGY Mocha Melange. Den är så jäkla fin och gör verkligen att hela lägenheten känns så mycket mysigare och hemtrevligare. Var ärligt talat lite skeptisk först till denna mattan men nu vill jag absolut inte ha något annat. Den blev så jävla snygg. Ska troligtvis kapa av den lite bara.

Soffa Royal Design – Soffbord Vasahem – Ljusstakar Artilleriet – Beige puff Jotex – Kudde med mönster Zara HOME – Kudde i beige/ ljusgrått H&M HOME – Matta Layered 

Hoppas ni tycker att det är kul med inredning och lägenhet för jag börjar gilla det mer och mer och jag skulle hemskt gärna vilja blogga mer om det och skriva mer om det. Ge lite enkla tips och idéer för hur man kan göra etc. Har givetvis också gjort en youtube video där ni får följa med under hela resan.

71 gillar

Kommentarer (17)

 • Astrid

  |

  Hej Hanna!
  Vad har du för matbord och stolar till ditt ”nya” vardagsrum? Har du samma som innan eller ska du byta? Verkligen bra inspo! Mer inredning tack!!
  Allt ser verkligen riktigt fint ut! Kram

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Jag ska byta men de har ej kommit ännu därför jag ej visat något utav det ännu!

   Reply

 • Cecilia

  |

  Jättefint Hanna! Vad kommer du göra med dina gamla möbler som puffen och mattan? Om du vill sälja dom så är jag intresserad!
  Kram

  Reply

 • Maja

  |

  Vart har du köpt dina gardiner:) ? Du har gjort ett kanon jobb jätte fint

  Reply

 • Louisa

  |

  Men gud vilken tavla! Den som står i fönstret, vart är den ifrån?

  Reply

 • Anna

  |

  Så fint har det blivit!! Och den gröna färgen på puffen är så fin! Tycker du borde behålla den som en färgklick 🙂

  Reply

 • Johanna

  |

  Det blev fint! Men tycker det var finare och mycket mysigare innan ?

  Reply

 • Carolina

  |

  Blev verkligen jättefint! Tycker din gröna puff passar in bra om allt annat ska gå i beige/brun färgskala 🙂 Men om du inte vill ha den så har du en köpare här hehe?

  Reply

 • Emelie

  |

  Så snyggt!!! ?

  Reply

 • Svea

  |

  Hej Hanna! Vilken storlek har du på din tv?
  Är nämligen själv sugen på en bokhylla så vill ha lite perspektiv från din fina hylla!

  Reply

 • Amanda

  |

  Mycket finare innan tyvärr men det är ju du som ska gilla det och det är viktigast. Men tycker det ser alldeles för stökigt ut nu, den färgen kan se ut som senapsgul och lite sunkigt.

  Reply

 • Erica

  |

  Hej Hanna!
  Kan du länka den guldiga pidestalen? Har läst att du köpt den på pickedout, men hittar den ej på deras hemsida!!

  Kram!

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Tror dessvärre den är slutsåld..

   Reply

 • Amanda

  |

  Var kommer tavlan ifrån? Den som står i fönstret på “efter”-bilderna. Helt otrolig!

  Reply

 • Filipa

  |

  Hello
  From where is your glas/gold table in the linvingroom? Brand name?

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   It’s bought from Vasahem!

   Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler