Att träna ger självförtroende

Inlägget är i annonssamarbete med Always

Träning får mig att känna mig stark och duktig. När jag klarar av ett hårt pass på gymmet eller kommer hem ifrån en löprunda som jag inte alls kände för först, så ger det mig en påminnelse om att jag är stark och att jag kan om jag vill. Att veta det är otroligt stärkande för mitt självförtroende. 

Idrott har alltid varit en naturlig del i vardagen för mig. Jag har vuxit upp med en aktiv familj och med en mamma som tävlat i skidåkning på elitnivå. Mina föräldrar introducerade mig tidigt för diverse olika sporter och man kan nästan säga att jag har testat typ allt. Jag har både dansat, spelat fotboll, handboll, innebandy, basket och orienterat. Handboll och fotboll blev slutligen de två sporterna jag fortsatte under flera års tid med. Och sporten jag gillade mest var handbollen. Där ställdes inte lika höga krav som på fotbollsträningarna utan där var vi med för att vi tyckte att det var roligt, inte för att det skulle presteras. Vi spelade cuper, skrattade i omklädningsrummen och busade med tränarna. Det var kul och vår lagkänsla fick mig att känna mig delaktig och viktig.

(Caroline och jag på cup i Kalmar)

En dag kände vår handbollstränare att han inte hade tid för laget längre. Han fick väl helt enkelt inte tillräckligt med betalt för tiden och engagemanget han la ner och vi tjejer i laget spelade inte för att vinna matcher eller bli bäst i regionen utan för att vi tyckte att det var kul. När handbollslaget lades ner och fotbollsmatcherna kändes som att det var på liv eller död så slutade jag med lagsporten i puberteten precis som 30% av alla andra tjejer idag i Sverige.

Annons

Jag har under en längre tid haft ett samarbete tillsammans med Always och kampanjen #LikeAGirl vars syfte är att uppmuntra fler tjejer att fortsätta att sporta under puberteten, då träning hjälper till att bygga ett starkt och bra självförtroende.

För att öka engagemanget hos tjejlag och uppmuntra tjejer till att fortsätta idrotta så donerar Always just nu tillsammans med Laget.se pengar till unga tjejlag i åldrarna 12-15 år. Vilket jag tycker är ett fantastiskt intiativ då vi tillsammans faktiskt kan göra något för att flera unga tjejer ska fortsätta idrotta och träna. Donationen går ut på att man kan ansöka här (klick!) om att Always ska betala en anmälningsavgift till en cup (cupavgift), till laget man spelar i, en peng som för vissa lag kan vara avgörande om man kan åka på cup eller inte. Vilket var min absoluta favoritdel i idrottandet som liten #LikeAGirl

20 gillar

Kommentarer (1)

  • Maria

    |

    i just realized now (during the last few days you been in miami) how much weight you lost. was this your goal with training/healthy eating? i just thought you wanted to be healthy but you really slimmed down a lot.

    Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler