En text till mig själv eller varför inte till dig

Hittade en så fin anteckning ifrån min gamla telefon som jag skrev i början av Februari år 2014 och bara måste dela med mig av. Background story är att han jag trodde var mitt livs kärlek dumpat mig ett halvår tidigare. På ett riktigt svinigt sätt. Varpå jag bestämde mig för att göra det jag drömde om – ÅKA TILL AUSTRALIEN. Men ja, vart är jag nu?

Vaknade med ett leende på läpparna av doften av hav och en soluppgång så fin som den bara kan bli. Bredvid mig ligger en mörkhårig, snygg surfkille jag träffade på en båt för några dagar sedan. Solen lyser in sådär perfekt bakom gardinerna, så jag tar en bild och så ler jag för mig själv över hur bra den blev bara direkt. Befinner mig gör jag i ett strandhus av trä mitt på stranden, på Hawaii, ön jag alltid drömt att åka till som jag nu besökt och utforskat hela tre gånger under ett år.

Jag smyger tyst upp ur sängen och öppnar försiktigt upp balkongdörrarna till terassen utanför, jag vill ju inte väcka honom. Sedan så sätter jag mig ner och blundar, andas in havsluften och skriver….

Hanna, du har hela livet framför dig, hela långa livet framför dig och du har alla möjligheter i hela världen. Jag är otroligt stolt över vad det blivit av dig, vad du åstadkommit hittills och vart du är i livet. Du har fått göra, se och uppleva så många fantastiska saker och ställen i världen och du kan verkligen göra exakt vad du vill. Sätt aldrig upp gränser för hur högt du får sikta eller inte, för om du vill till stjärnorna så kan du också ta dig dit. Jag tror att du kan få exakt vad du vill och önskar om du tror på dig själv, uppskattar vad du har och försöker se så positivt du bara orkar och kan på vad som kommer din väg.

Livet är för kort för att gå runt och vara bitter och orolig över saker och ting. Det du oroar dig för är inte på liv eller död. Ta det med en klackspark. Ta för dig, le och skratta, lyssna på ditt hjärta och låt aldrig någon säga till dig vad du kan och inte kan göra. För du kan göra vad du vill, så länge du verkligen vill det. Jag trodde verkligen aldrig att jag skulle sitta här i Hawaii, med den här utsikten, med den här killen och känna så som jag gör just nu för ett år sedan. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna känna samma lycka över livet som jag gjorde för ett år sedan. Men här är jag, gladare och stoltare än någonsin över den jag är.

Våga, ja bara våga och försök att inte ta livet på för stort allvar. Du kommer komma dit du vill i livet, så stressa inte om du inte vet vad du ska göra härnäst, välj alltid den roligaste vägen dit istället, för hur många roliga omvägar du än tar så tror jag att slutmålet alltid kommer vara detsamma. Glöm inte bort att det finns så många otroligt härliga och fina människor där ute också, lägg därför aldrig ner tid på någon som inte är värd den, för om du är upptagen med att lägga energi på någon som inte behandlar dig rätt så kommer du missa massvis med människor som skulle göra det. Du är värd det bästa, det allra, allra bästa. Jag hoppas att du förstår det nu.

53 gillar

Kommentarer (1)

  • Palita

    |

    Vilken peptalk? så fint och inspirerande. Jag behövde verkligen denna boost. Du är grym Hanna!?

    Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler