8 tips för hur du motiverar dig till att träna

Här kommer 8 tips och trix för hur du håller motivationen uppe och kan motivera sig själv när det kommer till träning. Jag själv har rätt så enkelt för att motivera mig själv när det kommer till att bara genomföra träningspasset och det är främst för att jag planerar in träningen samt för att jag gör det first thing in the morning vilket gör att jag inte hinner komma på ursäkter till varför jag inte orkar tränar idag som typ är jag inte lite trött, eller hungrig eller yr? Ni fattar. Så här kommer mina bästa tips för hur du faktiskt får träningen gjord.

#1 Träna på morgonen, helst innan frukost så fort du vaknat till liv. För då blir den verkligen av. Det är så lätt att skippa träning efter jobb när man känner sig trött och hungrig.

#2 Träna med kompis eller kollega. Då blir det nämligen svårare att dra sig ur om man försöker komma på ursäkter till varför man ej kan träna just idag. För man vill ju inte dissa sin kompis som kanske längtat efter just det här träningspasset hela veckan.

#3 Köp nya, snygga träningskläder som får dig att känna dig snygg när man tränar eller får dig att längta att ta på sig dem!

#4 Se till att du har bra, ny, peppig musik inför passet. Detta är så viktigt för mig för när kroppen och huvudet skriker STANNA så kan en bra låt få mig att kämpa lite extra och lite till.

#5 Belöna dig själv. Det kan egentligen vara vad som helst och du kan lägga upp det hur du vill men det kan ex vara att du unnar dig något visst du vill ha efter ett visst antal genomförda pass etc.

#6 Planera in träningen i din kalender. Och se det lika viktigt som ett möte. Ändra inte om ett träningspass för en kompis.

#7 Se din träning som tid du investerar i dig själv och i ditt välmående. Vilket innebär att tillslut kommer att se till att finna tid för träningen oavsett hur hektisk din vecka är.

#8 Tänk 10 minuter är bättre än ingenting alls. Man har ju aldrig ångrat ett träningspass, inte sant? Snarare ångrat att man inte genomförde träningspasset. Jag brukar ofta tänka att jag bara är 1 timme ifrån att känna mig så duktig, stolt och stark om jag tvekar på om jag ska träna eller inte. Och en timme går fort. Det är ett avsnitt av din favoritserie typ.

28 gillar

Rekommenderade inlägg

Kommentarer (2)

 • Julia

  |

  Dela gärna spotify listor för träningen 🙂 Typ om det är olika listor för pw, löpning, styrketräning osv

  Reply

 • Carolina

  |

  Älskar när du tipsar! Kan du inte tipsa om dina favorit smink-hår-hudvårdsprodukter 😃

  Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler