Nothing in life has any meaning, except the meaning I give it.

Ni som följt mig ett tag vet ju att jag lever ett liv med ett positivt mindset. Jag tar saker och ting men nypa salt, är enkel att ha och göra med och vet att jag har makten att bestämma över min egna lycka och över min upplevelse/ uppfattning om saker och ting som kommer till mig eller händer mig. Jag tycker att det här är ett väldigt life changing sätt att leva på och därför skulle jag vilja berätta lite mer. Vi börjar såhär….

Jag har länge känt att jag vill ha nya/ fler killkompisar här i Stockholm och när jag häromdagen pratade med min tjejkompis sa hon att hon kände samma sak och att vi borde ge oss ut på brunch eller drink någon helg framöver och ta kontakt med lite roliga killgäng vi får syn på. Lätt sa jag! Så kul. Det är ju bara att säga hej, le och fråga vad dom har för planer för resten av dagen typ. Hon bara, ja det där löser vi.

I samma ögonblick som hon sa ja de där löser vi, kom jag på att herregud hade jag istället tänkt att jag skulle hitta någon jag ska spendera mitt liv med när vi ger oss iväg på den här ”kill-kompis” jakten så hade det helt plötsligt känts mycket svårare och läskigare. Och hade jag tänkt att killen där borta i baren skulle kunna vara en potentiell pojkvän så hade jag inte vågat säga ett ljud, knappt kollat ditåt. Och jag är säker på att många av er känner och tänker samma sak. Med andra ord, förstå vilken makt vår hjärna har över oss och över hur vi väljer att känna över en situation. Och det är just det det här blogginlägget handlar om.

Det här kanske är lite krångligt att förstå men jag ska försöka förklara för er. Egentligen, när du tänker på det, så finns det ju inte någon lycka, osäkerhet eller sorg i världen. Allt detta är ju känslor och betydelse som VI SJÄLVA sätter/ projicerar på olika situationer. Jag menar, du kan ju inte hitta lycka i din handväska eller någon sorg i kylskåpet.

Ibland kan det kännas tufft att höra att man är i charge över sin egna lycka men det är ju faktiskt så om du tänker efter. Och att förstå detta gör att man kan leva ett liv där man själv har full kontroll över sig själv och sina känslor. Och då kommer DU SJÄLV kunna välja hur du vill uppleva situationer och resultat du är med om.

Jag säger inte att det är lätt, det krävs disciplin och det krävs styrka att förstå att ”Nothing in life has any meaning, except the meaning I give it.” Men sedan den dagen jag hörde det yttrycket så har jag börjat tänka på det, flera gånger om dagen.

Jag är i kontroll över mina tankar. Och här är en annan story om det. Jag är ju som ni vet en morgonpigg person men igår (lördags) så ville jag bara sova vidare när klockan ringde. Men kunde inte eftersom att jag skulle gästa en podd (trodde jag). Visade sig att när jag kom dit så hade jag kollat helt fel i kalendern. Det kändes ju såklart jättetrist när jag hade gått upp tidigt och gjort mig i ordning och allt. Men när jag stod där utanför portdörren till det tomma kontoret tidigt igår morse så såg jag det som att jag hade två alternativ. Antingen ser jag det här som en lärdom och dubbelkollar nästa gång jag ska iväg på ett möte och så släpper jag det och så känner jag mig glad för att jag fick starta morgonen med en liten promenad. Eller så kan jag också välja att vara skitsur för att jag varit slarvig och inte läst mejlet ordentligt och gå runt och sura resten av förmiddagen. Vad trodde ni att jag valde? När jag stod där och tänkte att jag hade TVÅ alternativ. Det första och positivaste såklart!

Det är lite som jag tänker kring misslyckanden. För mig finns typ inte ens det ordet längre. För jag ser ingenting som misslyckanden. Utan jag ser saker och händelser som inte går min väg som en chans att lära mig att växa, göra bättre, ändra fokus etc.

Nothing in life as any meaning, except the meaning I give it. Du väljer själv om du ska tycka att det känns pinsamt/jobbigt att du smsade den där snubben mitt i natten igår kväll. Din hjärna, dina tanker. Väljer du att tänka att det inte alls var pinsamt kommer du inte heller att känna så. Du väljer själv vad dina vänner och din familj betyder för dig. Du bestämmer över ditt liv och dina känslor och det är life changing att börja tänka så.

Hoppas inte det här blev allt för krångligt nu.. Klicka på hjärtat om ni gillade inlägget.

304 gillar

Rekommenderade inlägg

Kommentarer (4)

 • Maren

  |

  Altså JAAA, digger deg!!

  Reply

 • dani

  |

  Jag brukar aldrig kommentera din blogg men har följt dig sen många år tillbaka. Och jag måste bara säga att din blogg just nu är så inspirerande och även du. Det känns som att du på nått sätt ändrat dig lite, det är inte lika ytliga bilder och blogginlägg längre som ska visa att allt är perfekt, utan mer trovärdiga och genuina inlägg om hur vardagen faktiskt är. Ett plus är din positivitet och att du faktiskt Visar ditt rätt jag nu!

  Reply

 • np

  |

  Det här är verkligen SÅ sant. Tacksam för att någon som du ändå uppmärksammar och beskriver detta. Man behöver jobba med sina tankar och känslor i olika situationer. De är verkligen som du skriver, man själv är den som har makten över sitt liv, sin kropp, sina tankar och känslor. Jag tror otroligt många verkligen behöver jobba på detta! 🙂

  Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler