Het sötpotatissallad med mangosalsa

Mitt nya favorit matkonto har blivit foodforfools. Har hittat masso inspo på recept jag vill göra där och går in hela tiden om jag inte vet vad jag ska laga till middag och idag blev det deras heta sötpoatissallad med mangosalsa till middag. Jag gjorde en liten variant och följde inte receptet till punkt och pricka men mums vad gott det blev!

Ingredienser: (2 personer)

1 stor sötpotatis
ca 100 g rödkål
1 röd chili
1 färsk mynta
chiliflakes
1 tsk srirachasås
2 lime
honung
1 näve cashewnötter

Dressing:

2 msk mangochutney
2 dl turkiskyoghurt
1 msk gurkmeja
1 vitlöksklyfta
salt

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 225°. Skär sötpotatis i stora klyftor, lägg i en plastpåse och häll i olivolja, chiliflakes och srirachasås. Blanda potatisen ordentligt så alla klyftor får krydda. Lägg sedan ut potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Salta och in i ugnen i 30 min. Efter halva tiden, ta ut och rör om klyftorna och ringla honung över potatisarna.

2. Gör i ordning dressingen genom att blanda alla ingredienser sedan in i kylen tills servering.

3. Strimla sedan rödkålen fint och lägg i en bunke, salta och pressa halva limen och jobba in saften i rödkålen. Ställ åt sidan. Skär sedan chilin, hacka myntan och krossa cashewnötterna.

4. Servera med mangodressing och limeklyftor.

20 gillar

Kommentarer (3)

  • Mathilda

    |

    Åhh älskar dina inlägg med recept! Ser gärna mer sånthär, med recept på nyttiga sallader, sen även nyttigare snacks och liknande! Kram

    Reply

  • Emma

    |

    Är det där verkligen en hel måltid…? Känns mer som ett najs tillbehör till typ lax, kyckling, halloumi eller något. Jag har tänkt på det flera gånger, att det du tipsar om verkar innehålla väldigt lite mat.

    Reply

    • Anna

      |

      Det handlar ju också om hur resterande dagens måltider sett ut. Då kanske det där är lagom för henne. Vi har ju inte fått sett allt hon ätit den dagen. En tanke bara 🙂 Alla är vi ju olika.

      Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler