Frukosttips – havregrynsgröt med karamelliserad banan och valnötter

Igår morse när jag vaknade så hade min faster skickat ett recept till mig i mina DM:s som hon hade hittat hos foodforfools och jag kände direkt att jag var tvungen att testa det så jag sprang över till matbutiken närmast mig, köpte valnötter och bananer och så sprang jag tillbaka hem och gjorde denna fantastiska havregrynsgröt med karamelliserad banan och valnötter. Halleluja vad gott!

Det du behöver för 1 portion är:

– 1 banan
– 1 dl havregryn
– 2 dl valfri mjölk (jag hade havremjölk)
– kokosolja
– kanel
– honung
– valnötter
– salt

1. Koka upp havregrynen med mjölken och en nya salt på medelhög värme
2. Skiva banan i mitten och lägg i en stekpanna med en klick kokosolja och honung. Stek på medelhög värme i några minuter på vardera sida och toppa sedan med kanel mot slutet.
3. Servera gröten tillsammans med bananerna och toppa slutligen med valnötter och lite extra kanel och honung (om så önskas)

P.S. Jag stekte inte mina bananer tillräckligt länge/ mycket märkte jag. De hade kunnat varit mer karamelliserade så stek dem mer än så som jag gjort på bilden här ovan. De ska knappt gå att se att det är en banan som jag förstått det… Får göra ett nytt försökt imorgon typ.

15 gillar

Kommentarer (3)

 • Anna

  |

  Måste testa detta!! Wow!!
  Vart är skålarna och skedarna ifrån? Så fina?

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Skedar från lagerhaus och skålarna fick jag i julklapp för två år sedan av min mormor. Tror de är ifrån housedoctor!

   Reply

 • Matilda

  |

  Men muums, ser hur gott som helst! <3

  Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler