Min lilla Milano guide

Inlägg innehåller adlinks/ reklamlänkar

Min jumpsuit som många frågat om hittar ni här (klick!)

Nu har jag äntligen tid för er! Förlåt. Men det är mycket och det har varit mycket och mina 48 timmar i Milano var till största del ganska jobbiga. Skulle säga att det kanske var 5 timmar av dessa 48 timmar som jag faktiskt njöt och mådde bra. Resten var ren och skär stress (men mer om det senare när jag känner lust för att skriva mer).

Jag tänker att det här inlägget blir lite utav min Milano guide, ställen ni kan besöka som jag gillade eller ställen som ni kan besöka som jag verkligen gillade. Hur låter det?

En grej ni måste göra när ni åker till Milano är att gå till är Galleria Vittorio Emanuele som är en liten galleria / shoppingmall precis vid Piazza del Duomo (ni vet den kända Cathedralen, visar den längre ner…) – Det är en galleria som är såååå fin och har ni tid kan ni gå upp till caféet över Prada och dricka en kaffe som vi gjorde. Note to self: Beställ inte en varm choklad i Italien, då får du på riktigt in smält choklad i en kopp haha.

Här är en bild ifrån inuti gallerian… Alltså den var sååå fin. Ville man väl handla en väska i någon utav butikerna där när man strosade runt.

Här är ju då Cathedralen och den är ju ett måste att se.

Det är även kring denna square/ plats som centrala Milano är kan man säga. Så om man har detta som utgångspunkt så hinner man med och kan se en hel del.

Vill ni dricka Aperol Spritz eller Rosé i solen på en rooftop med utsikt över Cathedrealen ska ni gå in i shoppingcentret La Rinascente och åka upp till 7e våningen.

Vi satt här i flera timmar och detta var en av de få stunderna som jag verkligen fick njuta och uppskatta Milano som sig bör. Detta var de sista timmarna på resan så jag antar att jag verkligen kunde andas ut då och försöka vara i nuet.

Och när vi satt här och drack rosé kom gulliga Ella med syster och mamma från Finland fram och sa hej och de följde min blogg och så tog vi några bilder. Blev så glad och de var hur gulliga som helst. Så gulliga att Ella till och med kom tillbaka en andra gång med en present efter att vi sagt hejdå. Blev så obeskrivligt glad. På riktigt. WOW.

En annan grej jag måste tipsa er om att äta är Risotto Milanese och gärna Osobuco vilket innebär att man får den med ett mört kött. Nu valde jag dock att köra helt veggo men detta ska tydligen vara supergott. Och denna rätt finns typ på alla restauranger och det är svårt att gå fel.

När vi ändå är inne på mat så vill jag tipsa er om stället Lúbar. Det är en Italienare även denna nära Duomo och den var så himla mysig och Instagram friendly. Ni kommer till och med vilja ta en bild inne på toaletten haha.

Här skulle jag tipsa om att beställa in lite smårätter som man delar på. Avokadomackorna var supergoda om man är sugen på det. Men deras friterade pastaknyten var min favorit. Jag har aldrig ätit det förut så visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig. Men ni ser dem högst upp i vänstra hörnet och till det så blev man serverad någon slags tomatsås (tror jag) och honung. Riktigt gott.

Mammsen njöt!

Då vi inte hade bokat bord fanns det tyvärr inget ledigt inne i restaurangen men det var nästan lika mysigt utanför också. Men om ni googlar Lúbar eller kollar platstaggar på Instagram så kommer ni förstå vad jag menar. Jag var tvungen att springa in och kika hur det såg ut där inne och det var ju som att komma in i en enda oas av gröna växter. Älskade det.

Andra tips jag har till er är att strosa runt i staden och bara utforska genom att gå. Milano är ej superstort så man kan enkelt promenera mycket och på så sätt se mycket av staden. Milano påminde jättemycket om Paris tycker jag vilket jag älskade. För älskar ju Paris. Och det var så rent och fint.

Andra tips på restauranger som jag fått men som jag själv tyvärr inte hann testa är: Miscusi (ligger nära centralen) och där ska de tydligen ha superbra pasta. Acai sisters om ni är sugna på Acai bowls. Bolognese Italiensk restaurang som har mysigaste uteserveringen och som flera stycken tipsat mig om.

Hoppas ni fick lite bra tips! Kram på er!

24 gillar

Kommentarer (7)

 • Ida

  |

  Vart är den fina jeansbyxdressen ifrån????

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Alltså tyvärr helt slutsåld, men från Nelly!

   Reply

 • L

  |

  Varifrån är dina solglasögon? Wow

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Gamla, so sorry xx

   Reply

 • Sandra

  |

  Dina solglasögon på bilden med Ella??? Wow?

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Gamla tyvärr…

   Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler