Recept på en enkel och krämig hummus

En grej jag har börjat göra är att göra i ordning en enkel hummus så att jag alltid har det färdigt i kylen. Det är så gott att ha i matiga bowls med quinoa, sötpotatis, avokado etc, dippa morötter eller gurkstavar till mellanmål eller bara ha på knäckebrödet till frukosten. Som önskat kommer här receptet på den lite krämigare hummusen som jag brukar göra.

Recept på krämig hummus:
1 msk tahini
en stor vitlöksklyfta
en hackad chili
en burk kikärtor (ca. 400g)
1/2 tsk spiskummin
1/2 pressad citron
3 msk olivolja (men rör i mer sedan för att få rätt konsistens
salt
peppar

Mixa bara allt i en matberedare och räkna som stat med att du behöver mer olivolja beroende på vilken konsistens som önskas. Jag gillar den krämigare men andra vill ha den mer smooth. Smaken är som baken! Hoppas ni gillade receptet på denna enkla hummus!

23 gillar

Rekommenderade inlägg

Kommentarer (8)

 • Maria

  |

  Hur håller du dig så brun och fräsch?

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Kan skriva ett litet inlägg om det om så önskas?

   Reply

 • J

  |

  Jag vet inte ens om det hjälper och du ser mina kommentarer i mängden då jag aldrig tror jag fått ett svar haha men jag fortsätter för tänker att du måste ju lägga märke någon gång 😉 Vill bara säga att jag ÄLSKAR att du börjat dela mer recept igen, är själv ett hälsofreak som älskar att laga mat/baka hälso grejer. Även jättekul när du delar träning med, då jag själv lever en livstil med mycket av det 🙂

  Reply

 • Josephine

  |

  Om det är någon som hummus älskare så är det JAG. Därför behöver jag testa detta recept nästa gång jag ger mig på att göra en ny sats 😀
  Hur får du din hy att se så glowig och ren? <333

  Reply

 • Paulina

  |

  Hej Hanna,
  Jag undrar hur stor din spegel ovanför soffan är? 😍

  Reply

 • Alicia

  |

  Åhh jag älskar dina recept! Alltid goda, nyttiga och enkla 🙂

  Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler