Hur man håller motivationen uppe för att träna

Imorse när jag vaknade tänkte jag ”ska jag ge mig ut och springa eller inte?”. Sen funderade på vad jag skulle göra resten av dagen. Hmmm, inget planerat. Men ger jag mig ut nu så kommer jag må så bra resten av dagen. Jag kommer känna mig duktig, jag kommer få massa energi och jag kommer kunna ligga hemma i soffan resten av dagen utan något som helst dåligt samvete med att jag inte varit ute eller inte gjort något. För då har jag ju iaf varit ute och sprungit. Så jag bestämde mig för att sätta på min favoritlista med mina favoritlåtar som gör mig glad och så gav jag mig ut.

Mina tre bästa tips för att hålla motivationen uppe när det kommer till träning är:

1. Träna det första du gör på morgonen. Det är så jävla skönt att ha det gjort och chansen att träningen faktiskt blir av om du bara gör det/ get rid of it så fort du vaknar på morgonen är tre gånger så hög än att du ska göra det när du kommer hem från jobbet och är trött och hungrig.

2. Tänk på den härliga känslan efteråt. Frukosten kommer smaka så mycket godare. Du kommer få så mycket mer energi. Och du är bara en timme ifrån den känslan. En endaste timme som du måste klara av lite flås och måste ha lite jävlar anamma och sedan är du klar, sedan har du gjort det och sedan kommer du känna dig så duktig och kommer kunna njuta av dagen på ett helt annat sätt.

3. Skriv in träningspass i kalendern och se träningen som lika viktig som ett möte. Det är så skönt att köra med PT två gånger i veckan och ha boxningen på torsdagar för då vet jag att dessa tre gånger i veckan så kommer jag att träna. För det är tider jag har bokat. Pass jag ej kan skita i för att jag inte känner det. Detta kan man även göra med en kompis. Boka in tider och pass man ska träna tillsammans för då kommer det ju kännas likadant där. Att du inte kan boka av det för att du inte känner för det. För du vill ju inte göra någon besviken.

22 gillar

Rekommenderade inlägg

Kommentarer (3)

 • Paula

  |

  Hej kan du inte dela din musiklista du har när du springer om den är på Spotify?

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Gjorde det nu!

   Reply

   • Paula

    |

    Toppen! Tack 🙂

    Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler