En nyttig semla smoothie

Säger bara OMG, gjorde en annan variant på en semla smoothie imorse som jag hittade på it’s PLEAT’s Instagram och måste ju givetvis dela med mig av receptet till er för ni kommer älska detta. För er som hängt med ett tag så har jag ju även ett annat recept på en semla smoothie som jag brukar göra men det här var lite annorlunda och kanske t.om bättre, men bara kanske. Jag ska även berätta för er vad mitt nya månadslöfte är under februari månad för det hör nämligen lite ihop med det här med att leta recept (skriver ett inlägg senare i eftermiddag). Vilket fall så måste ni testa den här semla smoothien, den blev så bra och ännu godare när jag toppade den med lite kokosgrädde, kakao nibs och valnötter (skulle haft mandlar dock då det är en semla smoothie).

Här kommer receptet för en stor smoothie alt två små smoothies:

1 dl fryst mango
2 st dadlar
1 msk mandelsmör
1/2 msk kardemumma
1,5 dl havremjölk
8 st isbitar

Mixa till smeten blir slät och fin och servera tillsammans med kokosgrädde som man blandar med kanel, kakao nibs och lite hackade mandlar. Så gott! Och kokosgrädden blev riktigt smarrig till. Anledningen till att jag blandade ner kanel i den var för att annars tycker jag att det smakar för mycket kokos och det gillar inte jag.

Sen njut!! Kan även passa på att säga att it’s PLEAT hade sjukt goda rawfood semla bollar som var jättebra. Mamma och Bonnie köpte med sig dem hem ifrån Fältöversten igår och jag dog. Gud, jag älskar verkligen nyttigare varianter på saker och ting. Brinner för det! Haha.

15 gillar

Kommentarer (5)

 • Nadja

  |

  Din blogg känns mer och mer tråkig. Du verka inte as pepp precis på att blogga.

  Reply

 • Sara

  |

  Hej Hanna! Gillar när du tipsar om nyttiga recept men vill höja ett varningens finger för att stoppa i sig för mycket bara för det är ”nyttigare godis”. Dadlar är något som marknadsförs som nyttigt men i själva verket är det lika blodsockerhöjande som vanligt socker, ”ja men det är ju naturligt socker” använder många som argument, men det som många inte tänker på att vanligt vitt socker är också naturligt? Det är inget som är kemiskt framställt utan framställt av naturlig sockerbeta. Så att ersätta vitt socker med dadlar gör egentligen ingen skillnad, det är samma kalorier, höjer blodsockret och är naturligt båda två. Lyssna/läs gärna på foodpharmacys bok där de förklarar mer om hur det fungerar. Kram!

  Reply

 • Ronja

  |

  Oh vad gott! Måste prova detta 😀

  Reply

 • Natalie

  |

  Skulle inte du kunna göra ett inlägg med några snygga outfits för festivaler?
  Ska på en festival till sommaren och har redan börjat fundera på vad man ska ha på sig (haha)🙄

  Jag är lite kurvig så gärna några outfits som framhäver midjan 👏🏼
  Både lite mer sporty med sneakers samt klänning med klackar (tipsa gärna om bekväma som man kan springa runt i hela helgen ifall du vet några)

  Reply

 • J

  |

  Om du brinner för det skulle det vara kul att få ta del av mer sånna recept 🙂

  Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler