How to think to get out of your comfort zone – personlig utveckling

Tänkte bara flika in här och ge er lite fredagspepp såhär i januari mörkret då det är många som har skrivit till mig på senaste och berättat att de vill förändra något stort eller litet i sitt liv men att de är för fega för att göra det. Att de inte vågar tacka ja till jobbet utomlands eller säga upp sig ifrån en arbetsplats som de inte känner sig glada av att gå till. För att de är rädda att de ska ta fel beslut eller att det inte ska bli som de har tänkt sig. Men då brukar jag säga how would you know if you never try?

Varje gång jag hamnar i en situation där jag känner mig obekväm eller rädd så brukar jag fokusera på den positiva känslan jag vet att jag kommer känna efteråt istället för att tänka att det jag ska göra kommer gå dåligt. Och det är där jag tror de flesta av oss gör fel. Att vi lägger ner mer energi och fokus på att vara rädda för att misslyckas istället för att fokusera på hur vi ska klara något.

Mitt tankesätt överlag är att det inte gör så mycket om det inte blev som jag hade tänkt mig, för i många fall så kommer det faktiskt alltid fler chanser. Jag tänker aldrig “Det här kommer inte gå” utan istället “Det känns lite svårt nu, men jag kommer klara det”. Jag gör med andra ord alltid så gott jag kan och ser aldrig någonting som inte blev som jag tänkt mig som ett misslyckande, utan endast som en lärdom.

Jag vill aldrig sluta utvecklas och jag tror att utveckling kommer från att man utmanar sig själv. Att göra någonting för första gången är alltid läskigt och det krävs styrka att ta sig an en utmaning. Men bara genom att fatta beslutet att du ska göra någonting du aldrig gjort förut så är du faktiskt tro det eller ej redan halvvägs!!! Vi måste bli bättre på att utmana oss själva och inte bli för bekväma. Att aldrig gå utanför sin comfort zone kommer aldrig göra zonen större. Och life begins at the end of your comfort zone.

20 gillar

Rekommenderade inlägg

Kommentarer (2)

 • Lina

  |

  Heej! Vill bara, lite random, kommentera och göra det där som vi tjejer kan va dåliga på- att lyfta andra!

  Din blogg den senaste tiden (sen LA) har verkligen blivit så fin, bra och personlig! Har läst din blogg länge och minns förra året när du inte mådde bra och sen skrev om att du kände att många verkade få fel syn av dig pga din blogg/insta på ett negativt ytligt sätt, om jag minns rätt. Det kunde ja förstå då, inte pga av att du är ytlig utan att din rätta jag kanske inte nådde fram i sociala medier. Men nuuu! Du ger sån positiv energi. Dina insta-storys, dima inlägg om vad som är värt i livet, hur du ser på saker. Det känns som du bara mår bättre och växer och de märks! Hoppas du får ett bättre år än förra och vi som läser följer dig med glädje! :))))

  Reply

 • ISA

  |

  Älskar sån här pepp!! Känslan när man gjort något ”läskigt” är alltid så jäkla grym, oavsett om det inte gick som man tänkt så tycker jag man är så stolt inombords 🙂

  Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler