Min jul i Kanada

Bloggen har verkligen hamnat på sidan här under jul men fasen vad mysigt och välbehövligt det har varit för mig. Jag är så sjukt tacksam för att jag har haft den här möjligheten att vara iväg så länge för det har gett mig perspektiv på så mycket. Jag har börjat tänka och reflektera över saker som jag tidigare inte haft tid över till och så har jag verkligen försökt tänka på vad som faktiskt betyder något för mig. Och jag tror jag har kommit fram till svaret.. Men hörrni, här kommer mitt julfirande i Kanada. Det kommer även komma en jättehärlig vlogg ifrån det här i dagarna som ni inte vill missa.

Julfirandet i Kanada ser lite annorlunda ut eftersom att de precis som Amerikanerna och många andra firar jul på juldagen. Så på självaste julafton så sprang vi en massa ärenden hela dagen. Gjorde naglarna, hämtade upp mat och kakor, handlade sista julklapparna etc. Så efter några timmar på stan var vi helt slut!

Men det som höll oss motiverade var vår mysiga lilla cocktail evening som vi hade bestämt oss för att ha på julaftonskvällen. Vi gjorde tre stycken olika cocktails, lyssnade på julmusik och pysslade och fixade inför morgondagen.

Det var så mysigt och definitivt en tradition jag skulle vilja ta vidare. Fast då kanske köra cocktail evening och julpyssel den 23e och sen fira julafton precis som vanligt den 24e och öppna paket på kvällen och sedan köra super brunch med matchande pyjamasar och mys den 25e. Hur perfekt upplägg?

Vi hade verkligen så kul medan vi gjorde våra cocktails och de blev riktigt goda.

Bonnies nya grej är att mixa cocktails. Hon letar inspo på Pinterest och sedan gör hon dem. Vilket är väldigt roligt. Ni ska få se några vi gjorde från Pinterest längre ner men först de här två. De till vänster blev minst goda (de var de sista vi gjorde så kanske var därför) haha. Men de här rosa blev en riktig hit. Det är riktigt gott att riva ner citron i sin drink ska jag säga er.

De här var våra Pinterest cocktails.

Vi kallade dem “The Snowman” då vi gjorde snögubbar och julgranar som satt fast med glasyr längst ner i glasen. Fick tyvärr inte till några vidare bilder men i vloggen kommer ni kunna se bättre. De blev urgulliga verkligen!

Det är väldigt kul att jag och Bonnie har så kul tillsammans med tanke på att hon och hennes man egentligen är mammas och pappas kompisar sedan flera år tillbaka. Men hon är så rolig, positiv och kul så jag har svårt att se att någon inte skulle ha kul tillsammans med henne. Verkligen en fantastisk människa som alla gillar att vara runt. Love her!

När vi tröttnat på våra cocktails så gick vi in till familjerummet och kollade på The Holiday. Jag har ju givetvis sett den filmen förut men då jag är en sådan person som inte kommer ihåg filmer så mindes jag verkligen inte alls hur den skulle sluta vilket alltid är kul. Och alltså jag orkar inte vad mysig The Holiday faktiskt är och hur mycket man dör för Jude Laws karaktär. Han är så fin. Och charmig. Och snygg. Nej, det blir för mycket. DRÖM-MAN! Och speaking of The Holiday så funderar jag fan på att kolla om någon skulle vilja göra ett husbyte med mig? Hur kul hade inte det varit då?

På juldagsmorgonen så hjälpte jag Bonnie att förbereda lite inför jul-lunchen som skulle vara hos dem. Vi väntade nämligen 16 pers så det var en hel del och stå i trots att hon beställt all mat och bara skulle laga sallad och göra charkbricka och ost till förrätt. Är det inte alltid mer att göra än man tror?

Titta hur fint det blev!

Sen gjorde jag mig i ordning för julfirandet.

Klänningen hittar ni här (klick!)

Här är dessertbordet och ostbrickan och “First Class Nuts” vilket innebär varma nötter. Har ni någonsin testat att värma era nötter? Nej, men alltså det blir så gott. Ni måste testa.

Och här är några utav gänget som kom! Alla är Italienare (tror jag) förutom Bonnie (amerikan) och jag haha. De var så härliga allihopa och det var jättekul för Bonnies mans kusiners barn var i min ålder allihop. Jag skrattade nästintill hela eftermiddagen ärligt talat åt både de ena och det andra. Så med andra ord en så mysig jul. Jag är nästan lite ledsen att den redan är över.

Hur har ni haft det över jul?

27 gillar

Kommentarer (11)

 • Amanda

  |

  Men jag dör så mysigt!

  Reply

 • Kristin

  |

  Hej! Vart har du köpt din randiga stickade tröja som du hade på instastories ? Så fin!

  Reply

 • Marina

  |

  Vilken storlek har du i den färgglada/randiga stickade tröjan? Den är sååååå fin!

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Storlek S! Kram

   Reply

 • Sandra

  |

  Hej, vart har du köpt det svart/glittriga setet? så fint!

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Det finns i min senaste youtube video!

   Reply

 • ISA

  |

  Men hjälp vad mysigt!! Har verkligen varit roligt att följa din resa senaste månaderna och vore så kul/inspirerande/intressant om du ville skriva något om vad du “lärt” dig eller kommit fram till, eftersom resan skulle vara lite av en *hitta mig själv*-tripp om jag fattat rätt 🙂 kram <3

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Lovar att jag ska berätta allt! Puss

   Reply

 • Amanda

  |

  Hanna har du recept på drinken som ni kallade the snowman?? såå fina, var dem goda?

  Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler