Två dagar i Toronto

En grej jag älskar med Bonnie (familjevän som jag bor och är med här i Kanada) är att hennes favoritsak att göra är att ta en drink på ett ställe, en förrätt på ett annat, dessert på ett tredje osv. Vilket innebär att jag man hinner se och testa många ställen. Så direkt när vi kom till Toronto och jag hade landat åkte vi och lämnade våra grejer i lägenheten och så gick vi bort till Four Seasons hotell lobby och tog en drink och en förrätt.

Efter drink och förrätt kommer middag så då blev det en riktigt smarrig sådan på Kasamoto, en japansk restaurang som påminde lite om Nobu. Här fick vi även sällskap utav Ross, en kompis jag lärde känna på Ibiza i somras som också var i Toronto just de dagarna vi var där. Vilket var jättekul och supertrevligt. På Kasamoto kan jag varmt rekommendera deras kokosvatten drinkar samt deras fantastiska wagy fried rice. Alltså det var så gott att jag typ inte vet vart jag ska ta vägen. Det kan vara så att det var tryffel också, jag minns inte. Jag minns bara att jag tyckte att det var det bästa vi åt!

Vyn från lägenheten vi bodde i! Pretty awesome, right? Location mässigt var den också 10 poäng. Den låg i Yorkville, som typ är “Torontos Beverly Hills”.

Tröja här (klick!)

Strosade runt en hel del och gick i butiker och kikade vilket var väldigt länge sedan jag gjorde. Ni vet när man bara går runt och kollar för att kolla, inte för att man behöver något speciellt eller för att man försöker döda lite tid utan när man bara går runt och kikar i butiker för att det är mysigt. Har saknat det och den känslan.

Åt lunch på ett trendigt veganskt ställe som heter PLANTA,som var riktigt nice och som även finns i Miami. Deras tofu sallad taco var outstanding! Det var marinerad tofu och blomkål och så var det hackade nötter och lite grönsaker och koriander som man gjorde egna tacos av och det var verkligen AS GOTT.

Sen åt vi också friterade cauliflower tots med tryffel mandel parmesan. Alltså förlåt men ni hör ju hur smarriga de var. Jag älskar verkligen veganska ställen. De gör så himla god och smakrik mat tycker jag.

Ja, jag var mycket nöjd och de finns även ett ställe i Toronto som heter Planta Burger där de ska ha otroliga veganska burgare. Gud, jag måste verkligen testa det nästa gång jag kommer hit alternativt innan jag åker hem. Har så länge velat testa en riktigt bra vegansk burgare som ska smaka som kött.

Klipp till vår andra drink och förrätt på ett hotell i en hotelllobby. Nu minns jag dessvärre inte vad det här hotellet hette men det låg på Yorkville Street och det är typ de enda hotellet där. Men det var inte det jag ville säga. Utan det jag ville säga och poängtera är att, älskar man inte att dricka drinkar eller ta en kaffe på hotellbarer? JAG GÖR. Det är alltid folk i rörelse och det är kul att hänga på hotell för där möter man ju folk från hela världen. Inte sant?

Sen blev det en Italiensk middag på en restaurang som hette Sofia och också låg i Yorkville. Alla ställena jag tipsat er om har legat i Yorkville haha. Men ärligt talat, det här var en så mysig restaurang och burratan var top 3 godaste jag ätit. Tror Biacas pappas restaurang La Perla och ett slott utanför Palma också kommer på listan. Men oj oj oj, vad god den var. Den var verkligen sådär perfekt.

Ja här har ni den berömda burratan haha..

Sista dagen i Toronto så blev det en frukost på Starbucks.

Och jag drack som vanligt en kaffe med kokosmjölk!

Sen käkade vi lunch borta på ett ställe som hette Flocka. Det var jättegod och fräsch och hälsosam mat. Men själva stället var väl inte jättekul. Det är ju inte så att jag dör för att gå tillbaka dit men om jag har vägarna förbi och är hungrig så skulle jag ju lätt gå in och äta där igen. Men skulle liksom inte boka en uber för att åka dit utan då är det om jag är i närheten och vill ha något att äta.

Sen spenderade vi ytterligare några timmar på stan och då köpte jag även en liten julklapp till mig själv på Chanel. Vi hade en väldigt rolig stund på Chanel tillsammans med några hockeykillar som var där och köpte julklappar till deras mammor och behövde expertishjälp ifrån oss, två trogna kunder haha.

Påvägen hem från Toronto var jag så hungrig att jag inte kunde vänta tills vi kom hem för att äta utan var tvungen att äta i matbutiken medans vi handlade frukost till morgonen efter haha. Vi svängde in på ett nyttigt snabbmatsställe som hade svingoda bowls.

Hemma i Bonnies och hennes mans farmhouse så hängde vi upp våra julklappar till oss själva i granen. Det blev så gulligt att jag nästan funderar på att ha en Chanel inspirerad gran nästa år. Visst?

Och såhär bor jag just nu och kommande dagar. Bonnie hade förberett gulligaste lilla hörnan med hälsosamma snacks till mig som ni ser där till vänster. Precis som på hotell haha. Så fint. Sådana små grejer/ gester älskar man ju. Ska anamma och göra samma när jag får besök.

25 gillar

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler