Det här gör mig obekväm… men jag gör det ändå!

Jag kan verkligen vara riktigt jävla feg när det kommer till att ta kontakt med killar jag tycker är attraktiva. Jag vågar på riktigt knappt ta ögonkontakt med dem och är verkligen den personen som tittar ner i telefonen eller åt sidan om jag möter någon jag tycker är snygg. Jag är också hon som säger ”Ja, du har helt rätt, killen i baren är skitsnygg men om inte han kommer fram till mig så är han ändå inte en kille för mig”. Och sedan tror jag att han ska komma fram till mig när jag sitter där och visar noll intresse eftersom att jag ej vågar titta åt hans håll.

Detta är en grej hos mig själv som jag verkligen vill försöka jobba bort och bli bättre på, för tänk vad många chanser jag missar bara för att jag är lite feg och lite för stolt många gånger.

I helgen däremot, så gjorde jag stora framsteg. Riktigt stora framsteg.

För vet ni vad man ska börja med om man känner såhär? Ta kontakt och ögonkontakt med killar man inte tycker är attraktiva. Så vad gör jag? Jo, jag tar kontakt med servitören på caféet vi käkar på (han var snygg men inte riktigt min typ) och det hela slutar med att han säger ”Kom hit nästa helg och ta en drink” och ta mitt nummer så slår vi ihop våra kompisgäng och gör något någon helg.

Vilket sjukt nog var EXAKT vad jag och Linn ville. Vi hade nämligen pratat hela dagen om att vi ville lära känna lite fler killar eller kompisar i Venice. Typ lite mer gäng och häng.

Efteråt kände jag mig så stolt och glad över att jag vågade. Och det var ju inte ens jobbigt, utan bara kul. Fasen man måste sluta vara så rädd för att bli nekad hela tiden. För vad i hela friden gör det egentligen när det kommer till kritan? Det må kännas lite tufft i stunden men sen skrattar man ju bara åt det. Och så lär man ju sig av sina misstag, inte sant. Min utmaning till er är därför, gå ut och gör något som får dig att känna dit lite obekväm.

Och på tal om obekväm så är en annan grej jag kan tycka är jobbigt att testa ett nytt träningspass/ ny träningsform helt själv när man inte känner någon eller vet vad man ska förvänta sig etc. Men vad gjorde jag igår? Jo jag gjorde just det. Det kändes obekvämt och jobbigt att boka skiten, nervöst och jobbigt att ta sig dit men efteråt så kände jag mig hur bra som helst. Inte bara för träningens skull utan för att jag gjorde något som kändes lite obekvämt och jobbigt för mig.

Det är såhär man växer som människa. Utsätter sig själv för saker som är lite jobbiga och som tar emot. Och vet ni vad? ALLA, alltså på riktigt ALLA har dåligt självförtroende inom saker de aldrig gjort förut eller som de sällan gör. Men vissa gör det ändå. Trots att det är obekvämt, trots att det är jobbigt. För att de förstår att det är så man växer som människa och utvecklas som person. Och för att de förstår att de aldrig kommer bli bättre på något om de inte pushar sig själva. Go do it du också!

51 gillar

Rekommenderade inlägg

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler