5 saker du inte får missa i LA

Jag undrar om du kan göra typ en LA guide? Hur du fick lägenhet? Hur mycket är hyran på? Tips på vad man absolut inte får missa och göra i LA? Vad kan man göra en vanlig vardag? Hur dyrt är det på en vanlig mataffär? Gå ut och äta? Hur mycket kostar en taxi/uber? Jag ska nämligen resa till USA, LA, Florida mm och behöver tips på allt det går! Tack på förhand.

Hey girl! Jag tänkte försöka besvara alla dina frågor och funderingar så gått det går och jag tror att många andra som läser bloggen också tycker att detta är intressant att veta mer om så därför tänkte jag att jag gör ett helt inlägg om det.

Jag har försått att det fortfarande är oklart hur jag fick tag på boende här i LA trots att jag typ skrivit det hundra gånger haha. Men jag bor ju då som sagt hos familjevänner. Men om man inte har turen som jag att ha familjevänner här i LA så finns det en massa bra facebookgrupper för svenskar i LA som heter typ ”Svenskar i LA” där man kan skriva ett inlägg att man letar boende, room-mates etc. Som jag har förstått det är det typ så alla svenskar som kommer hit hittar room-mates och boenden etc. Så testa det. Jag är själv medlem där. Det är många som lägger upp att de hyr ut sina boenden under längre tid också. Och så finns det en massa annat där med.

5 saker man inte får missa i LA är…

1. Hike i Runyon Canyon. Att hikea i LA är ett måste och jag tycker typ att Runyon Canyon är den bästa. Det är en fin view, en enkel hike och mycket människor att titta på. Två andra favoriter är Eagle Rock (varken speciellt lång eller jobbig med fantastisk view) och Los Liones (låååång). Vill man se Hollywood skylten och ta en snygg bild framför den, så är ju den hiken jäkligt trevlig också i Griffith Park.

2. En dag i Santa Monica/ Venice. Hyr rollerblades, cykla eller gå längs med boardwalken från Santa Monica till Venice. Käka lunch i Venice på typ Butcher’s Daughter och häng sedan kvar och strosa runt i butiker på Abbot Kinney och gå sedan och drick drinkar och utforska barerna i Venice. Finns riktigt bra häng på barerna där i krokarna då det är en yngre och cool crowd just i det området. En favorit i Santa Monica är Elephante. Ny, hipp och svin nice.

3. Melrose Avenue är ett annat nice ställe att käka lunch, ta en kaffe och hänga på under dagtid i West Hollywood. Det finns mycket bra butiker, roliga väggar att fota vid samt bra caféer och lunchställen där. Några favoriter är Alfred’s Coffe eller Alfred’s Tea. Där är det nice att dricka kaffe eller te då obviosly hehe. Testa beställ en latte eller cappuccino på kokosmjölk. Jag gillar också Zinque, här kan du äta en trevlig lunch eller ta en drink. EP&LP är en nice rooftop för drinkar senare på kvällen. Favoriten Gracias Madre ligger i krokarna för en vegansk/ mexikansk lunch. Även Catch finns här för middag.

4. Gå på VIP bio i Westwood (Ipic). Alltså sorry to say men du kommer inte vilja gå på vanlig bio efter detta. Här sitter du i en as skön fåtölj, kan beställa mat och drinkar ifrån restaurangen bredvid och så får du lite goda popcorn lagom till filmen börjar.

5. Åk till en strand i Malibu längs med Pacific Highway. Förslagsvis den här fantastiska stranden som ni ser på bilden ovan som jag var på för några veckor sedan. Och vill och kan du, käka på Nobu Malibu. Det är så jäkla nice. Ligger precis vid vattnet, har en fantastisk solnedgång och maten är outstanding. Ät deras black kod och crispy rice och boka ett bord lagom till sunset. Just sayin. Om Nobu känns för pricy, köp med picknick och sätt dig på stranden.

6. Ok, måste lägga till en 6e grej. Kvällsshoppa på The Grove. Det är så mysigt där. Speciellt nu under juletid så det måste ni faktiskt göra. Ett litet utomhus köpcentrum som har några butiker och som är mysigt att bara hänga på. Sist jag var där så gick vi bara runt och drack kaffe. Och det räcker det med. För atmosfären är så härlig. Vill ni ha mer shopping och mer butiker så är det Westfield Century City som gäller. Inget annat. Ok? Också sjukt nice mall.

Taxi/ Uber är inte så förfärligt dyrt. Mina taxiresor brukar max gå på 18 dollar, vilket motsvarar ca 150 svenska kronor. De flesta kostar runt 8-12 dollar vilket är ca 65-90kr. Tror däremot att taxi är dyrare än Uber.

En vanlig mataffär är typ billigare än hemma. Min favorit är Trader Joe’s. Det är en så nice matbutik och så bra priser med. Det finns även så mycket roligt att handla här. Alltså på riktigt. Det finns så mycket roliga, nyttiga saker i varje matbutik som du inte sett hemma och det är så kul. Jag älskar att handla mat här. Det känns så mycket roligare och enklare att köpa ekologiskt och hälsosamt och bra.

Att gå ut och äta upplever jag däremot dyrare än hemma eftersom att du måste betala 10-18% dricks varenda gång du går ut och äter. Det känns som att varje lunch jag tar minst går på 170 kronor och det gör det ju inte riktigt hemma. Utan då blir det väl 130 kronor max typ.

14 gillar

Rekommenderade inlägg

Kommentarer (2)

 • anna

  |

  Bra guide!! men jag upplever att handla mat i usa är myyyyycket dyrare än i sverige. Alltså helt stört mycket dyrare

  Reply

 • Olivia

  |

  Håller helt med alla punkterna 😍

  Standard för dricks är 15-20%. Jobbar man som servitris/servitör här tjänar man $2.13 i timmen – skatt. Dricksen är det ända man kan förlita sig på som lön, så lägg alltid över 20% för bra service ❤️

  Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler