Vegetarisk tacos med salladsblad

Mycket recept nu men jag vet ju att ni tycker att det är kul så här kommer ett recept på en vegetarisk tacos (nästan vegansk t.om.)! Har nämligen fått en dille på tacos i salladsblad. ”Fyfan vad trist eller usch fööööör hälsosamt” kanske ni tänker då. För det har nämligen jag gjort fram tills för ca en vecka sedan då jag faktiskt testade det för första gången och ÄLSKADE det. Alltså ni måste testa. Det blir liksom krispigt och härligt och är faktiskt as gott och jättefräscht.

Istället för köttfärssås så stekte jag lite tofu som var färdigmarinerad och kryddad med sesam och garlic (går att köpa färdig sådan tofu här i USA som man bara steker 30 sek på varje sida typ, men vet ej hur det är i Sverige om det finns där med, har aldrig köpt tofu hemma) och sedan hade jag i fetaost, majs, tomat, gurka, egengjord guacamole, salsa och crème fraîche och det blev så gott verkligen. Längtar tills jag ska äta resterna ikväll till middag haha.

Har ni några tips på andra kombinationer för vegetarisk tacos som ni vill dela med er av?

15 gillar

Kommentarer (7)

 • Lina

  |

  Chickpeas och sötpotatis i ugn!!! Och krydda med lite spicy kryddor (vet ej exakt vad det är) som typ chipotle. Sen gör du en kall salsa med rödlök, avocado, tomat och mango. Det är svingott!! Låter kanske inte så exciting men det är min favorit! Googlar du hittar du säkert exakt recept.

  Ett annat gott recept är att steka halloumi och mushrooms, och sen ha gurka, tomat, pineapple, rödlök och guacamole till! Supergott!

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Åh tack!!! Ska så testa detta. Fasen vad ni är inspirerande och bra. Så kul med massa tips!

   Reply

 • wilma

  |

  Hej!

  Tänkte kolla om du kan tipsa om hotell i west hollywood/Beverly Hills/Los Angeles överlag. Jag åker dit med min kille ett par dagar i vår och hade varit kul att hamna där det händer lite. Kanske både en lyxig variant och en budget variant.

  MVH
  Wilma

  Reply

 • Sophie

  |

  Steka halloumi med strimlad paprika och morötter. Krydda med stark tacosås alt tacokrydda eller andra lite starkare kryddor i stekpannan och servera med guacamole, picklad rödlök, majs, tomat och machésallad! Så himla enkelt och så gott!

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Mmmmm, gottttt! Men hur steker du hallomin då? Också i strimlor typ?

   Reply

 • Anna

  |

  Rekommenderar också halloumi tacos 🙂 jag brukar äta tacos som vanligt fast byta ut köttfärs mot halloumi. Man kan köpa halloumi tacokrydda, men har ej testat det själv 🙂

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   ÅÅÅÅÅH, gott! Längtar tills jag är hemma i Sverige och kan köpa den.

   Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler