Nyttigt julgodis (mina chokladbollar med en tvist)

Idag var jag supersötsugen här på eftermiddagen och så var jag på lite mys och ”husmors-humör” så då rev jag fram lite ingredienser ur skafferiet och bakade nyttigt julgodis aka mina nyttiga chokladbollar fast med en julig tvist då jag har mysigaste julkänslan just nu. Så tänkte att jag givetvis måste dela med mig av receptet till er.

Du behöver…..

♥ 7-8 dadlar (du kan ha färre om du vill också)
♥ 2 dl havegryn
♥ 1,5 msk kakao
♥ 0,75 dl kokosolja
♥ 2 msk kaffe (eller vatten men helst kaffe)
♥ 1 nypa havssalt
♥ valfri garnering

(Jag älskar att toppa dem med bipollen, gojibär, kokos eller kakao nibs men det går lika bra att inte toppa dem alls om man hellre vill det också)

Men nu inför jul ska ni även ha i:
♥ Kardemumma och kanel och nejlika
♥ Och istället för kaffe så kan ni testa glögg.

Du kan även experimentera lite och ha i saffran men då kanske inte ha kardemumma eller kanel utan bara köra saffransbollar. Alltså det blir så gott och så juligt, ni måste verkligen testa detta speciellt om ni gillar mitt vanliga recept vilket jag vet att många av er gör. Förvara dem sedan i frysen eller i kylen. Personligen gillar jag verkligen att förvara dem i frysen (började med det här i LA) och det blir faktiskt riktigt gott.

Har ni några tips på nyttigt julgodis ni kan dela med er av?

15 gillar

Rekommenderade inlägg

Kommentarer (2)

 • Hanna

  |

  Ska man bara blanda alla ingredienser eller mixa dem i en mixer först innan man rullar dom? 🙂 Kanske inte spelar roll men hur gör du? 🙂

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Ja man ska mixa det!

   Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler