Svindyr skidåkning och öl med alla säsongare i Aspen

Inlägg innehåller adlinks/ reklamlänkar

Den första och dessvärre enda dagen vi åkte skidor var igår men det har väl mest och göra med att det var så fruktansvärt dyrt. Kostade 5000kr för oss att hyra skidor en dag. Men det fick det väl vara värt när vi tagit oss ända till Aspen. Så hyrde sidor och åkte skidor i lördags.

”Varför valde vi att åka skidor på den sämsta dagen (vädermässigt)?” sa Linn när vi åkte upp i liften. ”Ja, jag vet inte. Vi önskade ju oss snö och nu har vi fått en snöstorm” sa jag. ”Låt oss önska oss sol” sa Linn.

En halvtimme senare….

Hade finaste vädret resten av dagen. Och det var så härligt. Alltså det är ingen poäng för mig att ge mig ut och åka skidor om det är snöstorm för då gillar jag det inte. Men när det är strålande sol och blå himmel så finns inget bättre. Det var så härligt och så fint.

Vi försökta ta in vartenda ögonblick så fort den mäktiga känslan över hur små vi är jämfört med all denna fantastiska natur.

Jag lät mina följare på Instagram bestämma vilket skitset jag skulle köra på. Grönt eller rosa. Det blev grönt och detta snygga skidsetet hittar ni här (klick!).

Linn fick därför ta det rosa eller hon körde bara den rosa jackan till ett par svarta byxor. Vilket var snyggt. Den rosa jackan hittar ni här (klick!). Och glöm inte att ni får 15% med min rabattkod ”Hannaliciousx8848”.

Vi åkte mest i blå och gröna backar. Eller ja nu låter det ju typ som att vi åkte hela långa dagen och det kan jag ju säga att de gjorde vi inte hahah. Men vi åkte i varje fall lätta och sköna backar då Linn kände sig lite rostig på skidorna (hon hade inte åkt på 7 år).

Sanningen är att vi endast åkte tre åk haha. Men Linn hade verkligen fullt upp med att komma ner från vissa backar och jag var faktiskt inte mycket till hjälp för jag skrattade så jag nästan kissade på mig istället.

Vi åkte ett åk, stannade och gick på toa, åkte ett till och stannade och drack varm choklad och åkte ett till (som tog typ 40 minuter-1h) hahaha.

En instruktör fick till och med komma och hjälpa oss vid ett tillfälle hahahha. Och han tyckte tydligen jag körde som ett pro! De ni 😉

Vet inte om jag sagt det men vi lyckades ju pricka in helt fel vecka att åka till Aspen. Det har nämligen varit helt öde hela veckan. Men i lördags så var det ändå lite drag på stal så då frågade vi ca 5-6 lockas vart de tyckte att vi borde gå och ta en drink och så gick vi dit.

Det första stället hette The Red Onion och det var riktigt bra drag där måste jag säga. Typ alla säsongare var där med mössa och skidbyxorna på och drack öl (vi var väl de absolut enda där som drack rödvin hahaha men sjukt nog så drack jag faktiskt en corona senare under kvällen, min första och troligtvis inte sista, det var rätt gott). Mycket snygga Sydafrikaner också. Supermycket Sydafrikaner som åker och säsongar i Aspen tydligen (vi lärde känna några).

Träffade även på killen från Nya Zeeland som hjälpt oss med skiduthyrningen tidigare under dagen på The Red Onion med hans amerikanska kompis. Så hängde ihop med dem och några sydafrikanska snubbar resten av kvällen. Det var riktigt kul. Älskar deras accent!

Så hade en riktigt kul sista kväll med alla locals. Synd bara att vi inte lärde känna dem i början av veckan. Men men, vi får väl åka tillbaka 😉

20 gillar

Rekommenderade inlägg

Kommentarer (16)

 • Amanda

  |

  Bilden på dig där du länkade ditt skidset var typ den finaste bilden jag sett på dig!!

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Men sluta vad gullig du är! Tack!

   Reply

 • Amanda

  |

  Men vänta haha? Det låter ju sjukt orimligt dyrt?? Det är ju lika mycket som det kostar att köpa ett par bra skidor???

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   EH JAAAA! Men nu var det ju iofs 5000 för oss båda. Men ändå.

   Reply

 • Cindy Denice Lindahl

  |

  Åh, det låter som en riktigt härlig resa! <3 Men jag undrar bara en sak..what Bunny outfit? Hanna,what have I missed? Haha 🙂

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Haha jag undrar också vad fasiken han menade med det? Jag hade ju bara på mig det där skidstället? Hahahh

   Reply

 • Alice

  |

  Hanna!! Jag älskade detta inlägg, hur du skriver, bilder, att du är personlig. Samt herregud vad du strååååålar!! Känns som du mår bra och den genuina, busiga och påhittiga Hanna som man fått följa genom din blogg lyser igenom dina senaste inlägg. Nu känner jag inte dig personligen utan genom din blogg, och har förstås ingen rätt att avgöra vem du är och inte är, men den här typen av inlägg känns verkligen som man får lära känna dig och din personlighet.

  Samt älskar ”bunny outfit” ?? Haha. Hoppas du njuter! Kram

  Reply

  • Olivia

   |

   Tänkte exakt samma sak när jag läste!

   Reply

 • Lina

  |

  Hej Hanna!
  Vilka härliga bilder, blir såå sugen på att åka skidor! En fundering bara, varför har ingen av er hjälm? Var ni inte rädda för att ramla o skada er?

  Reply

  • Julia

   |

   Lina: viktigare att vara snygg kanske?

   Reply

   • Ronja

    |

    Håller med, tycker det känns så himla tråkigt att de tycker att de inte kan använda hjälm för att det inte är ”snyggt på bild” när sanningen egentligen är ju bara att man tycker dom ser lite smådumma ut som åker utan samt att yngre tar till sig detta på helt fel sätt. Jag känner några som åker freestyle i landslaget och har fått höra att många av skidåkarna/snowboardåkarna tar av sig hjälmen när de ska filma/fota för att det är ”coolt och snyggt”, men det ger ju helt fel bild till smågrabbarna/tjejerna som ser upp till dessa!..

    Reply

    • Erica

     |

     Jag har åkt skidor ett antal gånger och aldrig haft hjälm. Det hade inget med snygghet att göra, ingen över 15 år hade de i familjen (samma som med cykelhjälm). Tror det handlar om uppväxt och vad man är van vid.

     Reply

     • Sara

      |

      Det måste varit ett bra tag sen du åkte skidor… Visst att folk inte hade hjälm för 10 år sen, men idag är det ENDAST idioter och ryssar som inte åker skidor med hjälm. Och tydligen influensers. Extra dumdristigt eftersom Linn inte hade åkt skidor på 7 år.

      I övrigt ser Aspen underbart ut och jag är väldigt avundsjuk!

 • Hanna

  |

  Det här såg ju helt underbart ut!! Och shit vad snygga skidkläder!!!! Måste ha till min skidresa, hur är storlekarna i byxorna?? Kram

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Jag har storlek 38 i byxorna!!! Men hade 36 när vi fotade för 8848! De är normala och true to size skulle jag säga!

   Reply

  • Hanna Friberg

   |

   De är normala, men jag föredrar att ha lite mer utrymme när jag åker skidor så jag tog 38!

   Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler