Det är inget dåligt att inte veta vem du är…

(Bär min nya kollektion)

Något jag stressat över en hel del på senaste är frågan ”VEM ÄR JAG?”. Jag har funderat mycket på det de senaste veckorna, men inte kommit fram till något svar. Det känns liksom som den viktigaste grejen för personlig utveckling. Att man vet vem man är. Men sen så hängde jag på en bar med en kille jag inte träffat tidigare. Han var väldigt klok och väldigt djup och han hade många intressanta olika aspekter att se på livet om jag tidigare inte tänkt på själv. Vi pratade om allt möjligt men en grej som jag tänkt lite extra på var när vi diskuterade våra personligheter.

Jag berättade att jag kan vara väldigt tillbakadragen i vissa sociala sammanhang och att jag just nu är inne i någon period i livet där allt känns väldigt diffust. Att jag inte riktigt vet vem jag är och vad jag vill och att det känns jobbigt. Varför känns det jobbigt att du inte vet du är? Frågade han. Det är väl hur skönt som helst att du inte vet vem du är. Att du inte vet hur du kommer att reagera i olika situationer eller att du inte vet hur du hanterar vissa saker. Utan att du istället kan bestämma själv för hur du vill reagera, hur du vill hantera situationer, hur du vill vara etc. För vet du hur du är och hur du beter dig när du går in i ett rum fullt av främlingar ex så kommer du också vara så och bete dig så. Men vet du inte, kan du välja hur du vill göra när du sätts i den situationen. Då kan du enklare bestämma dig för hur det ska gå istället för att du redan ställt in dig på hur det kommer att bli.

Hänger ni med eller känns det luddigt?

Jag tyckte i varje fall att det var så ögonöppnande för mig. Och det gav mig på något sätt styrka i att jag faktisk kan bestämma själv hur jag vill göra när jag kliver in i ett rum fullt av främlingar. Vill jag ställa mig tyst i ett hörn så kan jag göra det, men vill jag lära känna människor så kan jag också göra det. Och att bara tänka att man kan göra vad man vill med situationer man sätts i eller jobbiga grejer man ställs inför istället för att tänka ”När jag går in i ett rum fullt av främlingar så gör jag såhär” är ganska mäktigt. För det är ju precis så det faktiskt är. Visst?

Den här killen var i varje väldigt djup så hela eftermiddagen och kvällen vi spenderade med varandra bestod utav djupa samtalsämnen och djupa frågor. Och det var härligt för sådana här frågor funderar jag sällan på och pratar dess mer sällan om.

Två andra frågor som han frågade och som ni också kan fundera på var:

What do you love?

Första jag kom och tänka på var mat. Jag älskar MAT. Och jag älskar att testa ny mat. Speciellt ny hälsosam mat. Nya hälsosamma drycker, barer, frön och bär etc. Men med lite klokare eftertanke så kom jag fram till att jag älskar frihet. Min frihet. Att jag typ kan göra vad jag vill, när jag vill.

Om du fick välja en sak/ livsteori att leva efter, vad hade du valt?

Då sa jag positive attitude gives you a positive outcome. För det är verkligen något jag vet fungerar bra och som jag levt efter de senaste åren. Blir dock sjukt irriterad på mig själv för att jag inte alls tänkt speciellt positivt de senaste veckorna, för det har ju också visat sig i form av att livet inte blivit så jäkla positivt. Men jag ska försöka ändra på det nu. Komma tillbaka in i mina positiva tankar och mina positiva idéer igen.

Vad hade era svar varit på dessa frågor? Jätteintressant att få höra tycker jag.

44 gillar

Rekommenderade inlägg

Kommentarer (12)

 • Linda

  |

  Det är ganska uppenbart att du är deprimerad, kanske är du även utbränd. Det där med ”positive thinking” är meningslöst om du är deprimerad eller nedstämd då ett sådant sinnestillstånd beror på en tillfällig kemisk obalans i hjärnan. Att gå runt och rabbla positiva ord eller försöka tvinga sig in i en positiv sinnesstämning gör därför varken till eller från. Du kommer inte kunna ”bli glad” eller må bättre förrän du faktiskt visar respekt för ditt egna mående genom att sluta hysteriskt försöka få sig själv glad. Det handlar inte om att bli ”glad” det handlar om att landa i dig själv, vila ut, ta det lugnt, kanske gå och prata med en läkare. Våga landa i att du inte mår bra just nu och att det är okej, alla går igenom en sådan fas. Ditt arbete är hela ditt liv, du kan aldrig stänga av och stänga ner och får aldrig ordentlig återhämtning. Är det då konstigt att du tappat motivationen blir trött och känner att saker är smått meningslösa? Vem orkar gå till arbetet varje dag med ett leende på läpparna och motivation om man aldrig får en paus från sitt arbete? Visa respekt för dig själv och hur du mår, sluta försöka tvinga dig själv att vara ”glad och tacksam” det vet du ju redan att du är (och vad andra tycker spelar ingen roll).
  Vila, motionera, filosofera, häng med människor som ger dig energi och tillåt dig själv att vara depppig och nedstämd ibland. Det är varken farligt, fel eller negativt.
  Ta hand om dig.

  Reply

  • Tove

   |

   Alltså villen himla bra kommentar. Håller med 10000%. Snälla sluta hålla på såhär, inse att du är way beyond ”tänka positivt”. Förstår att det kanske är svårt då du säkert tänker på att du ”har så mycket”, men du kanske inte ens har i närheten av vad du EGENTLIGEN vill ha och behöver.

   När jag läste detta inlägg och om denna kille tänkte jag bara villen jävla idiot. Asså, seriöst? Att hitta sig själv handlar ju inte till största del om sina handlingar! Att du kanske beter dig på ett sätt när du går in i ett rum och att det ska ha så mycket med att göra vem du faktiskt är? Självklart har det till viss del med det att göra, att lära känna sig själv, men att hitta sig själv handlar ju om att veta vad som är viktigt för en i livet, vad som är värdefullt, vad som betyder något på riktigt osv. När man hittat det och sen hittar eller har människor omkring sig som älskar en för allt detta och respekterar och accepterar det – det för mig skulle jag beskriva som lycka.

   Du bryter ju aldrig ditt mönster utan sitter och gör samma sak men på en annan plats på jorden – våga testa något nytt!! Gå utanför din comfort zone, gör något som inte är typiskt dig så kanske något magiskt dyker upp?! Och sen hela tiden babbla om att du är så fri osv – bara för du kan resa och tjäna pengar lite vart som helst är du ju inte fri, inte fri i hjärna och hjärta. Tror du behöver titta över vad du anser är frihet egentligen.

   Reply

 • Fanny

  |

  Men alltså Hanna, ta ditt förnuft till fånga och inse att du är deprimerad. Du behöver hjälp av sjukvård, inte av positiva tankar. Du kan tänka hur positivt du vill men det kommer inte att hjälpa dig. Acceptera att du inte mår bra istället för att komma med ursäkter för dig själv.

  Reply

 • Sara

  |

  YES!! BRA HANNA, de var exakt det här jag menade men min kommentar som Kakan stod emot.
  Du är på rätt spår, och du VILL tänka positivt, bara viljan är ett steg i rätt riktning, du utstrålar glädje och energi så jag är säker på att du kommer få allt du önskar! ” positive attitude gives you a positive outcome” är exakt attraktionslagen i ett nötskal. ta hand om dig.

  Reply

  • Denise

   |

   Funkar inte så om man är deprimerad dock. Läs på om depression.

   Reply

   • Sara

    |

    Men du kan inte heller anta att hon är deprimerad? Är hon deprimerad så är det en annan sak, men jag tror inte ALLA ska dra den slutsatsen, de gör nog inte alltid saken bättre…

    Reply

 • Paolina

  |

  Du är deprimerad. Spring inte iväg från faktumet utan acceptera att du är sjuk:)

  Reply

 • Danielas Dagbok

  |

  Fast jag tror inte positivt tänkande kan lösa ens problem, inte om man mår dåligt på riktigt. Tänker liksom att positivt tänkande kan vara nyttigt om man råkar försova sig men inte låter det förstöra ens dag, men om man försöker tvinga sig själv att må bra med hjälp av positivt tänkande när man mår dåligt, är det ju att förtränga sina riktiga känslor och vägra bearbeta dem? Sånt leder sällan till något bra.

  Reply

 • MOA

  |

  Såg precis din senaste vlogg och gud va bra den var! Du är så fantastiskt duktig på det du gör jag blir så otroligt inspirerad av dig! Älskar att du delar med dig av djupare tankar i blogginlägg samtidigt som du visar upp ditt intresse för kläder och dina underbara klädkollektioner osv! Så himla roligt att följa dig, jättetråkigt att se att du får en del negativa och dömande kommentarer bara, men kämpa på och tack för att vi får följa dig genom med- och motgång! Kram

  Reply

 • Nina

  |

  Vet man nånsin vem man är? Man förändras när åren går, och känslor förändras, jag tror det är bäst att inte tänka så mycket utan fokusera positivt:) Jag tror alla människor går igenom oro, ångest och funderingar genom livet.. livet kan ju faktiskt inte bara vara glatt alltid heller.. särskilt inte om man är en känslomännsika.. det är helt enkelt både medgång och motgång. Man får känna sig deppig ibland det gör nog alla men dom talar kanske inte om det 🙂 Allt är inte rosa fluffiga moln<3 Du är så ung dessutom, om tio år kommer du tänka tillbax och se att det är lite bergodalbana att leva. Kramizar till dej:))

  Reply

 • Inez

  |

  Hej Hanna!
  Tycker du gör ett fantastiskt jobb trots negativa kommentarer och påståenden.
  Jag undrar om du kan göra typ en LA guide? Hur du fick lägenhet? hur mycket är hyran på? Tips på vad man absolut inte får missa och göra i LA? vad kan man göra en vanlig vardag? hur dyrt är det på en vanlig mataffär? gå ut och äta? hur mycket kostar en taxi/uber? Jag ska nämligen resa till USA, LA, Florida mm och behöver tips på allt det går! Tack på förhand 🙂

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Ja det kan jag absolut göra!!! 🙂 Har redan gjort en hel del USA guider dock, och en LA guide för inte så länge sen. Du kan läsa dem under kategorin guider här i bloggen!

   Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler