Hela Malibu brinner och jag har ångest

Först och främst, hoppas att ni inte tycker att det drar ner er eller att det blir tråkig energi här på bloggen när jag skriver och berättar ärligt och öppet om hur jag mår just nu. Det vore väldigt trist om det var så och det vill jag inte. Jag vill att ni ska bli glada och peppade på livet när ni går in här. Och jag vill inte sitta och beklaga mig hela tiden eller söka någon slags empati eller att ni ska tycka synd om mig. Men samtidigt så vill jag vara öppen och ärlig och just nu är jag inne i en mindre rolig period i livet helt enkelt.

Vilket fall så har ni säkert hört om bränderna som härjar här borta. Det är så tragiskt för det känns och låter som att hela Malibu har brunnit ner. Jag såg en bild igår från den vackra stranden jag besökte häromdagen och den stod full i lågor. Det är en av de största bränderna någonsin eller om det faktiskt är den största branden någonsin (här i Kalifornien alltså) och det känns i luften och i energin här borta. Folk är mer low och energin är inte samma härliga som den brukar. Det luktar till och med brandrök ända bort hit till Beverly Hills där jag bor och igår var det så dimmigt av all rök att det var som att det var solnedgång hela eftermiddagen. För att det var så dovt.

Det är vilket fall så tragiskt och man blir ju så imponerad och så stolt över alla brandmän som riskerar sina liv för att rädda alla hus, byggnader, djur och människor. Har ärligt talat inga ord för det. Tänk vilka fina människor det finns ändå!

Det här var igår mitt på ljusa dagen klockan typ 14 men det såg ut som att det var solnedgång eftersom att solen inte kunde tränga fram genom all rök och dimma från branden… Det var väldigt vackert att se men också tragiskt såklart.

Det är dock lite obehagligt för det känns som att det här med bränder förföljer mig…

 1. Min allra största mardröm när jag var liten var att vårt hus skulle börja brinna. Jag kunde liksom inte tänka mig något värre och var på riktigt rädd och på min vakt så fort vi tände ljus eller en brasa nere i källaren i huset där jag växte upp.
 2. Min allra största mardröm infinner sig. Fast inte i mitt hus utan i min kompis när jag sover över där en natt. Hela deras hus brann ner till grunden och vi stod där utanför och grät och såg hur det stod i lågor.
 3. När jag bodde i Australien startade en jättestor brand inte långt ifrån där jag bodde. 
 4. Två månader efter att jag flyttat till Västerås sker den största skogsbranden i Sverige i modern tid i Västerås.
 5. Men i somras började det brinna i Ljusdal, där jag är född och mina mor- och farföräldrar bor och då blir det den största skogsbranden i Sverige i modern tid. 
 6. Nu den här stora branden här i Kalifornien. Som sägs vara den största i Kaliforninen i modern tid.

Här är en till bild ifrån igår eftermiddag när jag var i Santa Monica som ligger relativt nära Malibu där bränderna härjar just nu.

Solen och himlen var verkligen ON FIRE..

Och folk gick runt med munskydd.

Men nog om bränderna. Vad mer har hänt? Jo jag har varit på Ipic som är en riktig VIP bio. Var där i fredagskväll med Nadia och såg filmen A Star Is Born och det var så jäkla mysigt. Och filmen var så bra. Jag tänker fortfarande på den. För kan liksom inte riktigt komma över slutet.

Men om jag ska berätta mer om bion så var det då för det första sådana här riktigt sköna fåtöljer med kuddar och filt. Sen ligger även en restaurang vägg i vägg så man kan också beställa mat, dryck och snacks. Men litet popcorn ingick och det kostade bara 250kr. Vilket typ inte är så mycket mer än vad vanlig bio hemma kostar om man köper en liten popcorn till också. Inte sant? Så tyckte det var så värt. Jättemysigt verkligen, för det var rätt litet också.

Har ni sett A Star Is Born? Och vad tyckte ni/ kände ni om slutet? Jag måste typ prata med någon om det. För jag vill inte att den skulle sluta så. Jag ville verkligen inte det. Och jag trodde inte det heller.

Vad mer har jag gjort? Jo jag har fotat lite samarbeten.

Detta var till Chimi (ni får se snart)

Jag har också varit på event och hängt på baren på Fairmont i Santa Monica

Eventet var också i Santa Monica med en massa andra svenska tjejer.

Har också käkat lunch med Linn samt stylat henne här. Hur kul och hur snygg blev hon i den här skjortan? Hon sminkar mig (för jag behöver hjälp med det) och jag stylar henne klädmässigt (för hon behöver hjälp med det) hehe.

Har också varit på Farmers Market

Och käkat min andra ute-middag här i LA, på Penthouse i Santa Monica

Det var en sjukt trevlig restaurang med fin utsikt över Los Angeles. Till och med toaletten hade en utsikt. Det är något med rooftops och en utsikt över en levande stad som jag gillar lite extra. Jag får liksom en härlig känsla av mäktiga rooftops. Det är typ en känsla och en energi som ger mig en självförtroende och självkänsla boost. Att jag liksom känner mig extra snygg och extra oövervinnerlig när jag befinner mig på en rooftop. Konstigt men sant. Så med andra ord borde jag hänga oftare på rooftops.

Har också tränat med min PT…

Och druckit härliga juicer i solen..

Men avslutar tyvärr helgen med ångest. Idag (söndag) har varit en rätt kass dag igen. Jag har känt mig trött, sliten, uttråkad, dålig och oinspirerad och så har jag bara varit lättirriterad och liksom trött på livet. Inget känns liksom kul. Allt känns bara jobbigt. Jobbigt och energikrävande. Och det suger verkligen att känna såhär…

Mamma drog dock ett änglakort imorse åt mig som gav henne rysningar i hela kroppen. Då hon hade frågat samma fråga om mig tidigare, när jag inte var hemma och hon hade fått exakt samma kort och visste att jag också skulle dra det precis innan jag gjorde det. Så ska försöka tänka på det nu när jag ska gå och lägga mig. För det var positivt och bra. Och tänker man positivt drar man åt sig positivitet, positiva saker och positiva människor.

Hur har er helg sett ut?

20 gillar

Rekommenderade inlägg

Kommentarer (14)

 • Tova

  |

  Du har hamnat i en depression. Finns tre olika steg av den och tror du har en mild/mot mitten hållet. Läs på här och sök hjälp: https://www.1177.se/Stockholm/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Depression/

  Det är inget fel att söka hjälp, snarare tvärtom. Positiva tankar hjälper inte om man är deprimerad. Kan vara svårt att acceptera (för du tycker du borde inte vara det) men ju snabbare du accepterar ju snabbare kan du börja arbeta med dig själv och må bättre. Det gäller att vara sann mot sig själv, och faktiskt våga ta steget till förändring.

  Reply

 • Katarina

  |

  Hanna beklaga dig inte för att du visar verkligheten. Att du inte mår bra är såklart skittråkigt men det är skönt att känna att det finns fler som är deppiga. Dels är det höst-deppigt just nu men vadå livet går väl upp och ner…
  Hur mycket energi har du i övrigt och så? Jag menar du tränar ju en hel del. Men ibland kan det ju faktiskt rentav vara någon vitaminbrist när man mår sådär. Det är inte alltid näringsbrister bara visar sig i fysisk form. Psykiskt är minst lika vanligt!
  Kämpa på. Är lite i en livskris jag med just nu. Så tack för att du får mig att känna mig mindre ensam.
  Kram

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Hej fina!

   Ja, det kanske kan vara det också? Borde gå och kolla upp det.

   Reply

 • Li

  |

  Tycker är det bra att du skriver om din verklighet istället för att vinkla en perfekt bild till dina läsare. Vi är många här som inte mår bra heller och det är absolut inte oinspirerande att gå in här. Snarare tvärtom! Att veta att man inte är ensam, det är viktigt! Skriv det du känner för <3

  Reply

 • Anonym

  |

  VART är Linns skjorta ifrån???
  En tjej hade en likadan i min klass, letat överallt känns det som. Nelly, NAKD, Gina, bikbok, VART FINNS DEN?

  Kan någon snälla hjälpa mig? Behöver verkligen den känner jag

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Den är ifrån Zara! 🙂

   Reply

 • Chessie

  |

  Fina fina Hanna, det är så himla tråkigt att läsa att du inte mår så bra. Jag hoppas verkligen att det vänder för dig snart!

  Ang. ” A star is born”, jag är forfarande förstörd efter att ha sett den typ. Hade inte alls förväntat mig ett sådant slut. Jag är sjukt upset.

  Reply

 • Jasmine

  |

  Tycker det är bra när ni stora bloggare skriver om när livet inte är på topp, då känns ni mer äkta!
  Synd med bränderna i Kalifornien😢 får hoppas att det inte sprider sig ännu mer! ❤️

  Reply

 • Sanna

  |

  Beklagar att du inte mår riktigt bra! Vet hur det känns med ångest & att känna sig dålig. Bra att du skriver om detta då det nog är många som känner igen sig!

  Har också sett a star is born & kunde inte heller släppa den. Hur kunde den få sluta så? Blev sååå berörd & VILKEN MUSIK ♡

  Reply

 • Therese Lloyd Hjortsberg

  |

  Vart är ringen du har på långfingret ifrån? Din 4:de bild uppifrån. (selfien) skit snygg!!!

  Reply

 • Carro

  |

  Älskar att din blogg blivit så personlig om man jämför med många andra bloggare , varje inlägg berättar dem hur bra deras dag varit och visar noga upp sina 40 fantastiska vänner på stockholms dyraste restuarang för att sedan ha haft en fet utgång på inneställena.
  Jag säger som ovan , det är nog en höstdipp , jag brukar alltid få en jag också. Ett år har nästan gått och jag inser att jag knappt fått något gjort under året och får ångest att kunna klämma in allt nästkommande år för att göra det ännu bättre.

  Du lever ett så fantastiskt liv sett utifrån mitt perspektiv!
  Jag drömmer om goda juicer o långa promenader i ex. LA, och att få jobba med något jag verkligen skulle tycka är givande och roligt. Nu sitter jag här i Norra Sverige på ett 7-16 jobb på kontor , har inga större hobbys , allting jag vill göra är för dyrt och måste lixom acceptera det.
  Efter min sjukdom har det både blivit lättare att acceptera det (jag får ju vara frisk igen) men också ett uppvaknande att ta vara på livet och leva det till fullo för man vet aldrig , kan likaväl vara sjuk vid nästa röntgen igen. Det är jättejobbigt att sitta däremellan och känner just nu att jag bara sitter fast i vardagen.
  Vet inte riktigt vart jag vill komma men vill bara säga att njut av din tid och uppskatta allt fint och fantastiskt du får vara med om (tror jag du gör men anyway…) och glöm inte att du är 25ish år och har kommit längre i både karriär och upplevelser än många medelålders.

  kram <3

  Reply

 • Amy

  |

  Så tacksam för att du blottar mer av ditt liv och dina tankar, tänk inte alls att du ”drar ner stämningen” på bloggen.. Det är många som inte mår så bra och säkert uppskattar dina texter. Din ärlighet om ditt mående är viktigt och bra på så många sätt! Tråkigt så klart att du mår som du gör, men tack för att du är öppen med det. Hoppas det vänder och att du känner dig bättre snart, kram!

  Reply

 • Jamina

  |

  Alltså ang ”A star is born” känner verkligen samma sak, såg den i lördags och det sitter fortfarande så hårt i mig, historian satte verkligen spår. När jag kom hem från bion kände jag mig helt tom, var verkligen inte heller beredd på det slutet.

  Reply

 • Caroline

  |

  Hei, håper du får det bedre med deg selv snart <3
  Lurte på hvor har dere kjøpt englekortene?
  Klem fra Norge

  Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler