En skitdag rent ut sagt

(Tröjan är ifrån min kommande partykollektion)

Som ni säkert märker på humöret på mina senaste youtube videos och på mina inlägg här i bloggen så är det lite utav en berg- och dahlbana här borta. Ena dagen mår jag superbra och är jätteglad och andra not so much och idag har jag verkligen haft en skitdag. Att gå från superstressad, mycket att göra, släcka bränder mode – Till det här lugna livet jag har hamnat i här borta i LA har gett mig alldeles för mycket tid för att tänka och reflektera. Och den tiden som jag inte haft förut, men som jag nu helt plötsligt har slutar ju bara med att jag som exempelvis idag har tänkt alldeles för mycket. Vilket nu fått mig att må dåligt och känna ångest.

Å det gör mig så arg och så frustrerad att jag inte bara kan borsta bort dom här känslorna precis som jag brukar utan, att de istället bara gör så att jag hamnar i en ond spiral för att jag blir jättestressad över att jag känner som jag gör.

Som grädde på moset gick mina likes på Instagram från en vecka till en annan ner med typ hälften. Så om jag inte kände mig dålig innan. Känner jag mig definitivt dålig nu. Det låter så töntigt att lite likes på Instagram kan få en att ifrågasätta sig själv. Hade någon sagt till mig att jag skulle låta mina likes på Instagram påverka mig såhär för ett år sedan hade jag skrattat. Men nu sitter jag här, med dåligt med likes på Instagram och är stressad över det.

Vem är jag? Vad gör jag och varför gör jag det jag gör? Jag känner mig så dålig idag. Inte bara på arbetet utan på allt. Jag känner mig som en dålig vän för att jag varit dålig på att höra av mig sedan jag åkte hit. Som en dålig dotter för att jag är så lättirriterad och självisk mot mamma. En dålig influenser för att jag inte gör något betydelsefullt. Dålig mot mig själv och min kropp för att jag inte lyckas hålla en bra balans i livet. Ja ni hänger med.

Det är aldrig good enough. Varför är det aldrig good enough?

Känner mig tom. Är det min nya känsla kanske? TOM. För det känns som att den har smugit sig på för många gånger på senaste nu….

31 gillar

Kommentarer (28)

 • Julia / Grön i Åbo

  |

  Det kan vara jobbigt att vara tvungen att reflektera ibland men du märker snart hur mycket framsteg det kommer att leda till. Skriv ner det du tänker på och låt det jobbiga ske, schasar du bort det skjuter du det bara längre fram. Allt bör bearbetas, ju mer du gör det desto snabbare blir du glad! Se det som en del av inre resan KRAAAAM <333333

  Reply

 • Ida

  |

  You need Jesus!!!!!

  Reply

  • Deea

   |

   Yes Ida. Det gör hon verkligen. Att fjanta omkring och bry sig om likes bevisa att hon behöver något i hennes liv som visar att sådant spelar ingen som helst roll. Det betyder inte att hon är sämre. Så fjantigt. Åk hem till sverige, ta tag i ditt liv, face the problems, skaffa kille, barn och ett normalt liv. Då mår du nog bättre.

   Reply

   • Mimmi

    |

    Hahah, ni är ju sjuka i huvudet.

    Reply

   • E

    |

    Fast nej!!! Är så himla frustrerad på samhället för att träffa någon-gifta sig-skaffa barn har blivit det normala. Lev livet, gör precis det du vill göra Hanna och det gäller varenda en som vandrar på detta klot – alldeles för många barn föds in i ”jag skaffade barn för att man ska”. En vacker dag kommer jag också skaffa barn för att du och miljoner andra resonerar just så och det är väl jävligt synd att det är så.

    Livet är till för att levas, levs det rätt kommer också livsglädjen och lyckoruset. Njut av Los Angeles och gör det som får dig att må bra, Hanna!

    Reply

 • Paula

  |

  Hej Hanna!

  Tycker det är imponerande att du vågat ta steget till att försöka må bättre i livet! Att du vill försöka hitta vad det kan vara som får dig att känna dig otillräcklig och kanske inte alltid så lycklig. Många blundar inför sådant då det kan vara lite läskigt att ifrågasätta sig själv och sina val, tankar och känslor. Men det är viktigt med reflektion! Dock ska man inte analysera sönder sig själv (vilket jag också kan vara en mästare på).
  När jag läste det här inlägget kom jag att tänka på KASAM. Minns inte exakt hela innebörden men mycket handlar om att man måste känna en meningsfullhet i livet för det gör det lättare att hantera motgångar. Google that shit!

  Kram och hoppas du mår bättre snart!

  Reply

 • Sara

  |

  Hanna ska du kanske inte skriva så mycket negativa saker kanske? Varje gång en negativ tanke kommer så kan du tänka något positivt istället? jag tror att negativ energi föder negativ energi.
  Misstaget många gör är att de skriver mycket negativa saker för att de tror att de blir mer ”äkta” men helt ärligt så blir saker bara värre av detta! Tänk tillbaka, var saker lättare förut när du inte fokuserade på så mycket negativ? Ja, och var livet roligare? Ja, kom du fram i livet? Ja, så börja se på de postiva saker och börja MEDITERA.

  Reply

  • Kakan

   |

   Just sådana uppmaningar som du kommer med är superfarliga enligt mig. ”Tänk bara mer positivt så löser det sig”. Nej det löser sig inte. Man kan inte gå runt och vara positiv och lycklig hela tiden, trycka undan negativitet och ångest. Man måste ta tag i dom och bearbeta sina problem. Om Hannas sätt att göra det är att dela med sig på bloggen, let so be. Om man trycker undan ångest, rinner det till slut över och blir för mycket. Tro mig, jag har varit där.

   Reply

   • Sara

    |

    Förstår din oro Kakan,men jag håller inte med helt. Självklart ska man ta tag i riktiga problem men problem så som ”för få likes”, ångest över dekoration eller dylikt är något vårt samhälle TRYCKT i oss och jag anser att vi ska stå startkt emot det, tänker vi då mer positivt så blir vi gladare – love attraction.

    Reply

    • E

     |

     Likes är ju dock Hannas levebröd. Utan likes, inga samarbeten, dvs inget som genererar lön. Så i detta fall är få likes något att deppa över.

     Reply

 • Mia

  |

  Så tråkigt att du mår dåligt fortf men ett tips är att faktiskt söka hjälp o göra ngt åt problemet ordentligt, varit många sånna här inlägg o som ngn skrev så blir det bara väldigt mkt ”klagande” Prata med ngn för såhär ska man inte behöva må under så lång tid som du verkar gjort. Tror inte det hjälper att flytta till en annan stad några månader om man faktiskt mår dåligt på riktigt. Stor kram!

  Reply

 • Sana

  |

  Hej jag tror jag vet vad som gör det ledsen och upplever ångest över allt.. ensamhet jag tror du har tappat meningen med livet, ju äldre man blir ju mer inser man att det ytliga som du har jävligt mycket av inte gör dig lycklig längre det fyller dig inte längre. Du har blivit äldre då vill man ha kärlek lycka från andra håll. Bara för att man har vänner och familj så betyder det inte så att man inte känner sig ensam ? Kan detta stämma känner du igen dig i detta. Jag tror du behöver hitta ngt stabilt❤️

  Reply

 • Helen

  |

  Det är inte konstigt att du känner dig tom om du baserar lycka på likes osv. I slutändan, vilken skillnad gör likes från okända människor i ditt liv?
  Jag känner dock väl igen känslan av tomhet och ”vad gör jag här, vad är jag menad att göra och varför vet jag aldrig?” Det enda som fungerar någorlunda för mig är att göra mindre och ge mindre energi till det som inte gör mig genuint lycklig samtidigt som det är viktigt att hitta en passion som ingen annan har med att göra. Något som du aldrig låter folk likea eller kommentera utan något som är ditt, en hobby eller liknande som får dig att må bra, inte för att prestera.

  Reply

  • lisa

   |

   Hej Helen! Jag tror kanske inte du har läst tidigare inlägg från Hanna ang detta eller har du på något vis missat att hon är Influenser? Hon LIVNÄRAR sig på att vi trycker på hennes länkar, besöker hennes blogg OCH GILLAR HENNES BILDER. Har aldrig varit inne och kommenterat bloggar innan men känner att detta inte är okej, vi läsare måste tänka steget längre innan man kastar ut sig saker som att hon är ytlig som baserar sin lycka på likes. Absolut kan jag köpa att likes är ytligt i sig, men det är inte poängen. Hon tar upp likes pågrund av att hennes inkomst baseras på bla. den och inte hennes lycka. Det skulle lika gärna kunna vara antal sålda lägenheter om hon arbetat som mäklare, men hon är ju trots allt influenser. Och skulle Hanna som mäklare vara van vid att sälja 10st objekt i månaden men plötsligt bara lyckas sälja 4st trots att hon inte gör något annorlunda skulle hon såklart känns sig dålig också. Precis som likesen får henne att må. Det är bara olika typer av jobb och olika sätt att tjäna pengar på.

   Reply

 • Rebecca

  |

  Hey Hanna, sorry to hear that you’re feeling this way. I can tell you this, both me and my friends have been saying that your content has been amazing lately. It’s real, honest and inspiring. It’s inspiring to read about how you’re working on yourself in LA, and most of all, it’s relatable which I love (and those recipes girl!!)

  Don’t let the likes on Instagram get you down. Things like that goes up and down all the time! Maybe ask yourself this, are you happy with the content you’re posting on Instagram and on your blog right now? I think that’s what’s the most important. I do understand that it’s your job and therefore the stress of ”being liked” and ”pleasing your audience” comes along as a biproduct, but I really do think that if you start going back to blogging about what YOU enjoy and what you would enjoy reading, it’s going to feel better. At least you’ll know you’re being true to yourself! If you genuinely feel excited about what you’re blogging about, the rest will follow and the likes or whatever it may be will follow/come back.

  But seriously, I’ve been reading this blog since like 2012 or something and I’ve always been a fan, and I can tell you for sure that I’m loving your content right now.

  Like I said try and come back to why you started to blog in the first place, and follow that.

  And also – don’t beat yourself up for being sad or feeling like shit, it’s normal 🙂

  All the best,
  Beckis

  Reply

 • Siri

  |

  Hej Hanna! Tycker verkligen du ska prata med en psykolog. Det är helt normalt att må som du gör nu i perioder i livet, men man kan enklare hitta lösningar og gå vidare om man pratar med en psykolog. Har själv gjort det med bra resultat. Det är värt att testa.

  Reply

 • Lina

  |

  Varning för hobbypsykologi!!

  Tror en sak är att du inte tillåter dig själv må dåligt. Du förväntar dig hela tiden må bra. Och när du mår dåligt lägger du alldeles för mycket energi på det. Låt tiden ha sin gång. Var ledsen. Skit i bloggen i en vecka. Ta bort instagramappen några dagar och ladda sedan ner den och logga in på ditt konto igen när du känner dig pigg och verkligen vill göra det. Finns ingenting i den här världen som är viktigare än sin egen hälsa och välmående. Låt dig själv må dåligt för en liten stund. Gör något annat än vad alla andra runt omkring dig gör. Våga släppa din trygga zon. Sluta känn att du måste lägga upp bilder på dig själv hela tiden om du inte vill det. För ärligt, senast du flinade genuint på ett foto du lagt upp är väldigt länge sedan. Du ser oftast arg/sur ut. Och det gör dig nog inte bättre att sitta och redigera sådana bilder på sig själv.

  Dina läsare finns kvar. Du har hur mycket tid som helst att uppdatera blogg och instagram sen. Du kanske kan söka ett jobb i LA? Typ jobba på café, eller sitta i reception på ett hotell. Whatever. Med trevliga kollegor och rutiner. Bara göra någonting annat och se om det får dig att bli gladare.

  Reply

 • Anna

  |

  Inte för att du ska låta likes påverka dig på ett negativt sätt men dock så har ju Instagram nyligen ändrat sin algoritm och det är mååååånga som upplever att deras likes har minskat drastiskt, mig själv inkluderad. Jag vet att det kan kännas supertråkigt när man inte får den reaktionen man hoppades på en bild man har lagt ned sig på men försök komma ihåg att kvalitén på bilden inte sitter i hur många likes man får. Dina bilder är superfina och det är du också ❤️

  Reply

 • Alice

  |

  Jag tror inte att du passar att vara influencer. Det är inte alla som passar att ”jobba” med det och du är nog en av dom. Du ska nog göra kollektioner för företag och skapa kläder och skor för det verkar som att det gör dig glad och får dig att må bra men just det här att ta bilder och lägga upp 24/7 verkar inte vara något för dig.

  Du är fortfarande så ung så varför inte testa göra något annat? Börja studera och se om det är något annat som intresserar dig. Lärare, polis, jurist eller nåt annat. Varför inte lära andra om hur du kan arbeta med instagram och hur du kan få börja jobba med företag genom instagram. När du har folk som ser upp till dig blir det så värdefullt. Eller om du känner att du hjälper andra människor. Du har ju ingen som helst aning om något annat får dig att må bättre än detta för du testar inget annat.

  Du skriver ju själv att du mår dåligt av att du får lite likes på instagram. Det är så fruktansvärt ytligt och betyder ingenting i världen egentligen. Vad gör en like hit och dit för världen eller för dig själv? Känner du dig som en bättre människa genom att få fler likes eller känns det som att du hjälper världen?

  Dina andra vänner, tex Lojsan, har ett vanligt jobb, har även köpt hus med sin kille och nu fått en bebis. DET om något är ju betydelsefullt! Flytta tillbaka till din lägenhet och lös dina problem där istället för att försöka fly. Problem kan man inte springa ifrån, dom kommer alltid ikapp.

  Reply

 • Tove

  |

  Snälla börja ACCEPTERA att du faktiskt mår dåligt, så ”enkelt” är det. Du mår skit, och ibland kanske du vet varför men oftast inte men ju mer ju kämpar emot och stressar över det mår du ju bara sämre. Jag tänkte verkligen när du åkte och posta ett citat typ ”man ska inte förändras själv utan byta ombyte” – shit. Du tar ju bara med dig samma problem när du flyr till ett annat ställe, oavsett om det är LA eller hade vart till Åre. Det handlar om dig o du måste ju våga erkänna o se det för att kunna börja arbeta med dig själv. Spelar ingen roll vart du än är.

  Reply

 • Bella

  |

  Misstänker att dina likes har minskat pga tidsskillnaden. Fortsätt bara vara dig själv och ingen annan. För vems skull ska man bevisa att man ”är något”. Strunta i perfektionen och inse att du faktiskt är helt fantastisk så som du är Hanna<3

  Du borde verkligen läsa The magic of not givning a f*ck.

  Reply

 • Jessica

  |

  Hej Hanna!
  Jag har läst din blogg sedan jag var superung och har älskat att följa dig. Och även fast du kanske känner att du är inne i din sämsta period i livet nu så måste jag bara säga hur jäkla mycket jag uppskattar att läsa din blogg nu och hur jag innerligt tror att den inre resa du gör nu kommer göra dig till en så mycket mer lycklig människa.

  Jag är själv väldigt lik dig i många avseenden – väldigt ung och karriärsfokuserad. Precis som du gör nu så åkte jag till USA för att plugga en termin i våras, för jag var trött på ekorrhjul och att ständigt känna att jag saknade en pusselbit i mitt liv.

  Det var det tuffaste men också det allra mest FANTASTISKA jag gjort i hela mitt liv. Så ville mest påminna om att sådana här vilsna perioder i livet kanske är de allra viktigaste. Våga irra runt i total ovisshet och våga känn exakt alla känslor – du kommer bli hel på ett helt annat sätt än förut <3

  Reply

 • Josefine

  |

  Hej Hanna,

  för mig kommer alltid krascharna efter att livet lugnat ner sig och jag fått tid för vila och reflektion. Då uppstår mycket ångest inom mig då kontrsten i att bara vara blir så stark jämfört när jag är i samhällets spiral som bara matar in att vi alla ska framåt. Jag tror att det är viktigt att du vågar släppa taget, accepterar att du har de känslor du har samt att inte känna skam över att du får färre likes på instagram. Eftersom när du släpper taget kommer sådana tankar upp i hivet vilket är helt noramalt, och att du har en självmedvetenhet om att dessa tankar inte BORDE definiera dig som person säger helt klart att du är på god väg till att våga bemöta dig och dina känslor och ta de på allvar <3 don't be too hard on yorself, jag är det med mig själv, och jag kan inte ens föreställa mig vilken press det är att gå igenom dippar som offentlig person.. <3 men som någon skrev här uppe i kommentarerna på engelska så är ditt material raw sedan du kommit till L.A. Äkthet lyser igenom och berör så fortsätt bara vara du och må precis som du mår just nu i varje olika tillfälle under dagen <3

  Reply

 • Anns

  |

  försök förstå vartifrån dina ”ogillade” känslor kommer ifrån så du kan bearbeta dem. ex gör man något som inte känns betydelsefullt för en själv är det lätt att känna sig tom. Kanske borde du se detta som ett uppvaknande att du faktiskt har en plattform att n ut till många människor att göra något som faktiskt influerar människor positivt, och inte titulera dig själv som en ”influencer” som ”influerar” att öka köpkonsumtion/leva ett ouppnåeligt reseliv för majoriteten. Gör som Margaux och upplys viktiga saker fast på det sätt som passar dig. du vet nog! släng inte bort din möjlighet för girighet av materiella saker/din egen vinning-när du kan göra sååå mycket för andra. testa och se om du mår bättre iaf! annars kan du ju gå tillbaks till det liv du lever

  Reply

 • Julia

  |

  Hej Hanna,
  För ca två år sedan kände jag EXAKT som dig och googlade runt en del. Jag fann då att det tydligen är extremt vanligt att känna som du gör i en period mellan man är 20-30 och fenomenet heter ”quarter life-crisis”. Kan vara värt att googla på och se om du känner igen dig också, för min del var det skönt att läsa om det och förstå vad det grundades i. 🙂

  Glöm inte att du är grym och inspirerar sjukt många människor varje dag! 🙂
  Kram!

  Reply

 • Josie

  |

  Mitt råd till dig är att börja läsa bra böcker om att hjälpa sig själv och vad meningen med livet är.
  Då kanske du kan inse att det finns saker som betyder mer än bara ytliga ting som du verkar ha fastnat i nu, själen är det viktigaste vi har för att må bra och det gäller att ta hand om den.
  Börja med Munken som sålde sin Ferrari, om du gillade den så kan jag ge dig fler tips.

  Reply

 • Malin

  |

  Hanna har följt dig sedan 2010 och du är en sån jäkla inspiration och du tar så himla snygga bilder och du uppdaterar ofta och flitigt! Du är good enough. Men du borde nog gå och prata med en kurator på vårdcentralen eller i alla fall någon slags psykolog för att få bort känslorna. Känner igen mig med ångesten, har nästan det varje dag och det
  är så lätt att ge någon annan tips.
  Kram,
  Malin

  Reply

 • Susanne

  |

  Utan att veta känns det inte som att du lever din dröm eller ditt liv utan mer det liv din mamma vill leva. Vad gör DIG lycklig om du tänker bort alla krav och förväntningar du känner att du har på dig? Gör mer av det och lita på att allt löser sig. Ta hand om dig.

  Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler