RECEPT – Vegansk tacos

Gänget! Här kommer ett recept på en vegansk tacos som vi åt utav hela förra veckan. Eller det som är veganskt är väl egentligen “tacofärsen/köttfärssåsen”. Resten har jag inte riktigt koll på, så som tortilla brödet, salsan etc. Men den är ju varje fall vegetarisk det kan vi ju veta till 100%. Men nog tjatat om det. Receptet på den veganska taco köttfärsåsen som jag hittade hos Ida Warg faktiskt lyder följande.

VEGANSK TACOFÄRS
1 paket ekologiska förkokta linser
4-5 rivna morötter
0,75 paket krossade tomater
en skvätt tamaris
en påse tacokrydda
1/2 gul lök

GÖR SÅ HÄR: Fräs löken någon min i stekpannan och lägg sedan ner morötterna i några minuter. Häll sedan ner linserna, tamaris, krossade tomater och önskad mängd tacokrydda. Låt koka ihop i några minuter. Servera med tacochips och valfria tillbehör (kan tipsa om fetaost, nu är inte det veganskt men halleluja vad gott det är med fetaost i tacos!!!!). Precis uppfunnit den smakupplevelsen.

Speaking of vegan – har ni några bra veganska recpet ni vill dela med er av? Tips tas gärna emot isf. Jag har börjat göra mycket vegansk mat på senaste och jag gillar det väldigt mycket.

12 gillar

Kommentarer (4)

 • Sara

  |

  Ett jättebratips, sötpotatis som kär skär på mitten med skal och in i ugnen med olivolja tills den är mjuk. Seda gör man en en ”röra” med hackad svamp, lök , vitabönor och kikärtor, tillsätt tomatpure, soya, salt+peppar, salvia och pumpafrön. Gör sedan en sås med havregurt, pesto, citron, slat+peppar och späd ut med lite vatten för att få den rinnigare. SUPER gott 😀

  Reply

 • Julia

  |

  Jätte kul och uppskattat om det blir mer recept, speciellt vegetariskt!!

  Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler