”Lägg dig inte i vad jag lägger mina pengar på”

Green faux fur midi coat (min design) här (klick!)

Fick en så extremt otrevlig kommentar häromdagen som jag bara kände att jag var tvungen att ta upp. Den löd typ så här:

Haha du vet väl att andra influencers pratar om att du är snål osv..att ni var på lyxhotell (sponsresor) och att du tagit med typ tonfisk på burk och typ havregryn för att du är för snål för att pröjsa mat på restaurang…piiiiin. Om man är bjuden på ett lyxhotell och alla andra i sällskapet ska äta middag ute tillsammans och njuta av att de är utomlands och umgås och man istället sittter kvar på rummet och äter tonfisk på burk/havregryn & banan för att man sparar till en 50K väska är det SÅ JÄVLA TÖNTIGT enligt mig, så sjukt beteende. Liksom köp inte flera dyra väskor om du inte ens har råd att äta middag ute för ca. 300 spänn. Då begränsar ”insta livet” ditt verkliga liv.

Jag vet inte vilken resa det pratas om här men jag antar att personerna som pratat om detta syftar på min och Mollys hälso/ avkopplingsresa i Dubai som vi var på i våras. För de vi gjorde där var princip att gå upp kl. 07 på morgonen för att träna, äta någon slags havregrynsgröra till frukost på rummet, chilla vid poolen hela dagen, gå tillbaka till rummet och fixa oss för att fota content, äta en tidig middag på rummet (läs tonfisk på burk någon av kvällarna) och sedan spendera ca 4-5 timmar av kvällen i hotellsängen på att redigera bilder, blogga, uppdatera instagram och svara på mejl etc.

Det må låta sjukt men som influenser blir man bjuden på så mycket resor och härliga events att det till slut inte går att tacka ja till allt för att man varken hinner med eller orkar. Varje gång jag reser iväg så blir det snarare mer jobb och mer stress för mig, än om jag är kvar hemma. För någonstans vill man ju också försöka uppleva platsen/ staden man åker till, vilket gör att tiden blir knapp. Oftast när jag och Molly (som är ett väldigt bra rese-jobb-team tillsammans) åker iväg på jobbresor/ pressresor så är vi helt slut när vi kommer hem. För många gånger är det fullproppade scheman över vad som ska hinnas med, vart det ska ätas etc och då finns det knappt någon tid alls till att sammanställa allt content och publicera material när man väl kommer tillbaka till hotellrummet. Vilket innebär att det jobbet jag vanligtvis lägger ner minst 7-8 timmar på varje dag annars, nu max får 1-2 timmar.

Jag kan inte uttala mig över hur andra influencers väljer att göra med sitt resande, men för mig är det oftast jobb och det jag helst vill göra på jobbresor är att skapa content, inte sitta uppe sent och dricka vin. Det gör jag hellre på mina egna privata resor med mina vänner.

Därför var den här Dubai resan så himla avkopplande och härlig trots att det var en jobbresa. För istället för att spendera en massa tid på att bestämma restauranger vi skulle äta på, ta oss dit och hem och piffa till oss lite extra så valde vi istället att fota och jobba så att vi skulle slippa känna oss stressade när vi kom hem över att vi inte hunnit öppna mejlkorgen.

Och med detta kommer egentligen 3 grejer jag har att säga:

   1. Att hålla igen på sina utgifter för att ha råd med en väska, en resa, en lägenhet eller en designer lampa man vill ha är väl inget konstigt?
   2. Alla spenderar sina pengar på olika saker. Vissa kanske prioriterar att lägga tusentals kronor på restaurangbesök i månaden medans andra hellre renoverar hemmet eller köper en designerväska. 
   3. Alla gillar att göra olika saker på ”semestern”. Vissa vill äta ute frukost, lunch, middag. Andra föredrar att köpa hem något på rummet eller hyra en lägenhet så att man kan laga egen mat.

  Side note: När man reser så mycket som många av oss influenser gör så går det inte att tänka ”Klart jag kan unna mig ett glas vin varje dag på lunchen, jag är ju utomlands” för någonstans blir ju det här konstanta resandet också en vardag. Detta var en ganska jobbig grej när jag reste med några utav mina vänner som inte jobbar i influenser branschen förut. Varför? De hade tagit ledigt från jobbet, sett fram emot resan i flera månader, sparat ihop en semesterbudget etc. Så självklart ville de spendera en massa pengar och tid på restaurangbesök, vin till lunchen osv. Medan det i mina ögon blev en av alla resor där jag kände mig less på att äta ute och ville hålla igen på vinet, eftersom att jag hade varit på två utomlandsresor strax innan. Så nu har jag lärt mig att på jobb-resor så försöker jag hålla igen på både pengarna (och på vinet hehe) och på privata resor med mina vänner så unnar jag mig och njuter av att vara utomlands och dricker mer än gärna vin på lunchen.

85 gillar

Rekommenderade inlägg

Kommentarer (12)

 • Sara

  |

  Så bra svar !!

  Reply

 • Enna

  |

  Så bra svar❤️

  Reply

 • Frida

  |

  Haha människor slutar aldrig förvåna mig med deras tankesätt och kommentarer…

  Reply

 • Fanny

  |

  Folk är avundsjuka och det märks långs vägar.
  En fråga som jag kom att tänka på med detta inlägget. Vad tycker du om influencer yrket egentligen? Exakt vad tycker du att man influerar? Syftar i synnerhet på att du själv samt andra influensers verkar blir utbränd av alla resorna, jobbet osv ändå ska ni influensers marknadsföra detta ”livet” som egentligen inte finns till andra människor som att det är en dröm av både prylar och resor som skapar en enorm stress för gemene man. Vart går egentligen gränsen för inspiration? Vet inte om du förstår hur jag menar! Kram!

  Reply

 • Sanna

  |

  Håller med dig! Tror dock att det var Forni som pratade om att det var ett par andra influencers som var riktigt tråkiga ”bara satt på rummet och åt tonfisk” i sin podcast. Det var nog det personen som skrev kommentaren syftade till.

  Reply

 • William

  |

  För att du fick en sådan kommentar vill jag komma med lite positiv energi till dig 🙂 du är en av dem som gör ”content” bäst på youtube. Fina bilder på din blogg. Vad spelar det för roll vad du vill lägga dina pengar på. Tjejer gillar dig och killar. Lägg energi på saker som ger dig uppskattning. För du är kungllliiig 😉 Fortsätt du är grym.

  Reply

 • Erica

  |

  Herregud. Att detta ens ska behöva vara ett blogginlägg. Så sjukt töntigt. Man har ju olika prioriteringar i livet gällande allt. Jag som icke-influenser skulle aldrig i livet lägga pengar på resturangbesök om det inte vorde för att fira någon. Skulle däremot (om jag hade cashen) lägg pengar på en designer väska..
  Älskar dina sociala medier & även om det är svårt så skit i alla tråkiga negativa människor.

  Reply

 • Emelie

  |

  Varför frågar ni din 5 åriga kusin i er podcast om det inte kan vara så att pojken på förskolan, som bitit henne så hårt i magen att hon fick ett rejält märke, i själva verket är kär i henne? ”Kärlek börjar ju alltid med bråk”…. antar att ni avfärdar mig som en feministkärring nu men känns helt sjukt att året är 2018 och man fortfarande pratar så till barn.

  Förstår såklart att ni inte menar något illa alls men kan va värt att reflektera över speciellt om ni ska få egna barn. Gillar er podd och din blogg i övrigt!

  Reply

  • Linn

   |

   Lyssnar inte på hennes podd men detta är ju helt sjukt. Att man ska rättfärdiga pojkars beteende redan från början och att flickorna bara ska vara okej med allt för att pojkarna ju är kära och det är ju därför flickorna finns till. Lite så. Detta jävla patriarkatet måste bort. Helst igår.

   Reply

  • Ingela

   |

   Åh nej, nej, nej! Kärlek börjar INTE med bråk! Man får bara inte säga så till ett barn. Eller till någon.

   Reply

 • Violet

  |

  Åååå Hannah då.🎈🎉🎈

  Reply

 • Alex

  |

  Meeen Hanna gumman, skit i den dumma kommentaren haha 😀 det är dit liv, dina pengar och du gör PRECIS vad du vill du ska inte behöva förklara dig hjärtat <3

  Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler