Våra svindyra kaffes, snygga prins och en vegansk risotto

Inlägg innehåller adlinks/ reklamlänkar

Som jag nämt så är Maddy, min bästis från Australien här och hälsar på i två veckor vilket är hur roligt som helst. Vi har ju inte setts på 5 år och pratat så många gånger om att antingen hon ska komma hit eller jag åka dit och sen hennes mamma var här och besökte mig och min familj i våras så bestämde hon sig också för att hon måste komma hit och nu är hon häääär.

Vår första dag började vi med en tidig boxning hos AlexandraNightfight. Det är ju typ det roligaste jag vet så det var roligt att Maddy ville följa med på det. Jag var lite orolig för att hon sa ja till att följa med bara för att vara snäll eftersom att det var en tidig morgon och hon rest hela dagen innan men hon var uppe bright and early och supertaggad på att följa med när det väl var dags så det var kul. Så kul att vi ska köra det på torsdag med!

Efter boxningen och lite frukost hemma hos mig så gjorde vi oss i ordning för lite sightseeing i stan. Vi promenerade faktiskt hela vägen från mig (Karlaplan) ner till Strandvägen och längs vattnet över till Gamla Stan via slottet, riksdagen etc. Maddy tyckte det var ballt att vi fortfarande har en kungafamilj och hon tyckte att Prins Carl Philip var så snygg och frågade om han var singel. Jag berättade att han tyvärr har både fru och barn haha.

Min jacka som jag hade på mig kommer i nästa jack-lansering som släpps redan nästa torsdag den 27e september. Den är så fin. Det är en teddy coat och den kommer även i rött och kan förvarna er om att den är ännu finare i rött nästan. Då kan ni ju bara tänka er! De senapsgula klackarna kan ni köpa här däremot (klick!)

Vi strosade runt i Gamla stan i någon timme eller två och stannade och drack en enligt Maddy svindyr cappuccino men priserna är ju typ 50kr för en cappuccino här… jämfört med Australiens 30kr max..

Gamla Stan tips, dagens soppa och ostmacka på Kaffekoppen!

En annan rolig grej som Maddy påpekade var att hon tyckte att Gamla Stan påminde om Cuba haha. Jag höll på och kissa på mig för det känns som två helt olika platser i världen men jag har ju faktiskt aldrig varit i Cuba så vem är jag att döma. Någon som varit där och som håller med Maddy kanske?

Efter vår lilla Stockholms sightseeing så ringde Dani och frågade om vi ville äta lunch med henne på vårt stammishak Nyko. JAAAA sa Maddy och så åkte vi dit och åt en trevlig och faktiskt helt vegansk lunch med henne. Det var roligt att se två av mina bästisar som aldrig någonsin träffat varandra umgås och ses!

Nykos veganska pizza och taco bowl på soja färs var såååå goda. Speciellt taco bowlen, gud jag älskade den. Den var riktigt smarrig. Jag har sagt det förut, men jag säger det igen, det finns inget roligare än att det börjar komma fler veganska alternativ hit till Stockholm.

Haha, skrattade så mycket när jag såg den här bilden… Ser ni vad Danijelas hund Mini passar på med medan vi tar en bild? Hon är inte dum hon. Sån diva den där lilla byrackan. Hon är ju knappt en hund längre utan snarare än bebis.

Efter vår lunch gick vi lite på stan och sedan sa jag att jag tyckte att vi borde ta en cykeltur runt Djurgården i eftermiddagssolen. Mamma och pappa gjorde samma sak med Maddys mamma Julie när hon var här i våras och hon ÄLSKADE det och tyckte typ det var en av höjdpunkterna på hela resan så pressure was on!

Men kan lova er att det inte var så svårt att leva upp till förväntningarna för det var nog en av de finaste kvällarna jag någonsin upplevt här i Stockholm och på Djurgården igår.

Vi cyklade runt hela Djurgården men tycker typ inte att man måste göra det om man ska turista i sin egen stad för det finaste är ändå Djurgårdskanalen. Jag minns i somras när vi åkte igenom den med båt. Det var så himla himla mysigt.

Jag låter nog bilderna tala för sig själva här..

Färgerna, ljuset, allt. Blir det lika fint en annan kväll när vi är hemma så bestämde vi oss för att ta med lite picknick och äta. Det lär ju bli den sista picknicken ute för i år i sådant fall men det kan väl vara mysigt.

Så fint!

När vi kom hem så åt vi resterna ifrån den så goda veganska risotto bowlen som Maddy gjorde första kvällen då hon kom hit. Den innehåller quinoa, sötpotatis, grönkål, gul lök, vitlök, rosmarin och timjan. Och ha gärna lite hommus till också. Det blir deliciös! Det kommer nog bli några veganska nya recept de här två veckorna hon är här och hälsar på för Maddy är vegetarian men försöker äta mycket veganskt.

18 gillar

Rekommenderade inlägg

Kommentarer (2)

 • Martina

  |

  Vart är dina fina skålar ifrån?

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Lagerhaus!

   Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler