Det är coolt att göra något som en tjej

Inlägget är i samarbete med Always och kampanjen #LikeAGirl 

Ni som har hängt med i bloggen ett tag har säkert koll på att jag tidigare samarbetat med Always och kampanjen #LikeAGirl så att få möjligheten att göra det ytterligare en tid framöver känns jättekul och väldigt viktigt. 

Det är kul att se hur samhället har förändrats och hur vi tjejer hörs, syns och tar mer plats överlag sedan jag var mindre och det alltid snackades om i skolan att vi tjejer var lite sämre på idrott, eller lite sämre på att köra moppe bara för att vi var tjejer. Men vi kan och vi måste göra mer. Därför är just den här kampanjen och det här samarbetet viktigt. För #LikeAGirl kampanjens strävan är egentligen att få bort den negativa klangen och det nedvärderande i ”Att göra något som en tjej”. För den har man väl hört tusentals gånger? ”Du kastar som en tjej”, ”Du springer som en tjej”, ”Du kör som en tjej”, ”Du är så tjejig” etc.  

Då undrar man ju VARFÖR det ska vara något dåligt att göra något som en tjej? Därför vill jag tillsammans med Always och kampanjen #LikeAGirl vända på hela den här steken och pusha på att göra något som en tjej ÄR och SKA vara någonting ballt, någonting coolt och någonting man ska vilja sträva efter.  

Jag till exempel älskar att boxas, lyfta tungt, skjuta lerduvor och köra jetski väääääldigt fort och det anses kanske inte vara för tjejer. Och jag och min kompis körde motorcross för ett tag sen och då kände jag mig mig verkligen som mest oövervinnlig! Så häftigt att göra något som kanske inte anses vara en ”tjejsport”. 

Nu kan du också kan visa världen vad du går för! Lägg upp en bild på dig på Instagram när du gör något grymt ”som en tjej” och visa andra vad de VERKLIGEN betyder… Att du gör något du vill och älskar att göra! Dessutom, om du är över 18 år har du chans att vinna ett presentkort på en upplevelse till ett värde av 10.000 kr. Glöm inte att tagga #likeagirl och #alwayschallenge2018 när du lägger upp din bild! 

Så get out there och gör något LIKE A GIRL – som en tjej! 

14 gillar

Rekommenderade inlägg

Kommentarer (9)

 • Jenny

  |

  Skillnad på boxning och Box-pass 🙂 Numera är det väldigt många tjejer som håller på med kampsport och om man (som jag) håller på med den typen av sport blir det jättekonstigt när du skriver att det är en sport som kanske inte anses vara för tjejer… vart har du fått den konstiga bilden ifrån? Är det inte att spä på fördomar när du skriver så?

  Reply

  • Ella

   |

   Det är ju inte Hannas egna åsikt utan samhällets. Kanske inte alls lika mycket längre. Men frågar man Anders Svensson, 65 så skulle han säga att att boxas är för män och inte för tjejer. Tyvärr så det ser ut.
   Tycker inte hon spär ut, utan snarare uppmärksammar.
   Sluta förstör när någon försöker göra något bra. Bara onödigt.

   Reply

   • Jenny

    |

    Är det verkligen bra att lyfta tillbaka en gammal och glömd fördom tillbaka in i ljuset? Jag vet inte vem Anders Svensson är men jag hade förstått problemet mer om en kvinnlig fighter gick ut och sa att Så här är det. Jag tycker inte det är bra att säga att vissa saker anes inte vara för tjejer – det är ju inte sant! Det är som en våt filt som är svår att ta av sig.. för övrigt så tror jag inte Anders Svensson 65 år är målgrupp för varken denna bloggen eller en kampanj från always 😉

    Reply

    • Hannah

     |

     Men alltså hur kan du inte förstå hur denna ”Ella” menar? Anders Svensson 65 menar hon ju obvi som en vanlig svensk medelålders/äldre man. Många, framförallt män, i den åldern ser inte dessa typer av sporter som något för tjejer.

     Vad spelar det för roll om denna typ av man skulle läsa Hannas blogg eller inte? Det är inte det som är meningen med inlägget eller Ellas svar. Det är bara så samhällsstrukturerna ser ut, sorgligt nog.

     Tycker absolut inte man ska blunda för hur samhället ser ut. Det är enda sättet att få folk att förstå, för att sedan att det ska ske en förändring.

     Dessutom verkar ju hela denna kampanj handla om att motarbeta vad som ansetts/anses vara tjejigt och inte. Att tjejer MINSANN kan minst lika bra.

     Håller med Ella – sluta försök vrida allt till något negativt. Och sluta blunda för samhällsstrukturerna. Lägg energin på att motarbeta dom istället 😄

     Reply

     • Hannah

      |

      Plus att målgruppen kanske är tjejer som ofta får höra dessa typer av kommentarer från exempelvis släktingar.

      Jag utför själv en enligt många sedd som ”manlig” sport och för ständigt höra både från både kompisars föräldrar/släktingar osv kommentarer som ”oj en liten tjej som dig! Hur går det?”

      Tyckte denna kampanj var rätt ball och väldigt härlig av Always och Hanna! 🙂

     • Jenny

      |

      OBS jag tror du tappar ironi-chipet. Jag förstod vad hon menade med Anders svensson – men att göra en låtsas person av ett låtsasproblem är lite konstigt argument. Jag lägger ner detta nu, ni tjejer bidrar otroligt mycket till fördomen att tjejer inte ska boxas. Ni bara ser det inte. Det är därför jag reagerar, men om man inte får reagera på att fördomar som inte finns längre dras upp i ljuset och presenteras som en sanning på en blogg för unga tjejer så ber jag om ursäkt. Min poäng är att Hanna just blåste liv i en död fördom. Men om ni fortfarande tycker att den fördomen finns så anser jag att det är bra att den här kampanjen finns så att tjejer som ni kan tänka om.

 • Angelica

  |

  Yyyayyyyy!!

  Reply

 • Julia / Grön i Åbo

  |

  Jag tror det är just det som hon menar – att det kanske ansetts vara ”pojkigt” men att så klart vem som helst kan hålla på med det. Jag tror inte hon menar att sprida fördomar utan snarare att visa att vad som helst är för vem som helst. Tyckte egentligen det var rätt givet att Hanna menade det så och inte på något sätt nedsättande. Jag tycker det är bra att vi tar upp diskussionen och visar att det faktiskt finns vissa fördomar kring vilka idrottsgrenar eller aktiviteter som en tjej ”får” göra. SKITBRA hanna, kul att du vill ta del av så här viktiga kampanjer! Du gör det verkligen som en tjej – skitbra!

  Reply

 • nadine

  |

  Superbra inlägg!! vi kan också!! kram

  Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler