Livets kontraster

Inlägg innehåller adlinks

Koftan hittar ni här (klick!)

Som jag skrev tidigare så checkade jag ut lite i helgen och åkte och fiskade kräftor och tältade med mammsen och pappsen. Det var väldigt avkopplande och mysigt och när de hämtat upp mig på tågstationen så sa jag att jag inte ville prata något jobb under dygnet vi var där förutom om jag tog upp det själv – och det var jätteskönt!

Har sedan jag var liten fiskat kräftor varje sensommar så det har alltid varit lite utav en tradition i vår familj. Att åka iväg och lägga i burar på eftermiddagen kvällen, laga något gott käk och sedan åka tillbaka och plocka upp dem tidigt nästa morgon. Fast nu på senare år så har det liksom glömts bort lite, eller jag och min syster har snarare inte velat följa med.

Men nu följde jag med igen och det var väldigt mysigt och fick mig att påminnas om tidigare år när vi åkt ut med familj och vänner och fiskat.

Efter att vi lagt ut burarna så grillade pappa lite hamburgare på älgkött på hällen utanför vindskyddet. Det blev så himla gott. Känns ju alltid som att det är extra gott att äta ute i naturen, inte sant?

Det blev också padrones med salt och en massa olja…

ÄLSKAR det.

Haha, ibland är mina föräldrar så roliga. De hade till och med med sig sådana där hamburgerpapper som man ska stoppa hamburgaren i. Vem har det? 

Efter maten tog vi en promenad och pratade lite framtidsplaner som jag har… Och då slog det mig att det är ju dom här kontrasterna i livet som gör livet så härligt. Att typ ena dagen stå och skåla med Paris Hilton och David Guetta på Ibiza (haha we actually did….) och andra tälta med mamma och pappa.

Vilket fall så åt vi lite äppelpaj när vi kom tillbaka till campet haha, sen tömde vi burarna och la tillbaka dem och sen gick vi och la oss relativt tidigt i tältet.

 

Morgonen efter var jag lagom trött. Sov rätt dåligt i tältet om jag ska vara ärlig. Och det hade nog och göra med att det både var lite läskigt och att jag låg på ett rätt hårt liggunderlag haha.

Tröttheten försvann däremot på ett ögonblick när vi åkte och plockade upp kräftburarna för vi fick ju helt sinnessjukt mycket kräftor och det gjorde mig väldigt glad.

När vi plockat upp burarna blev det frukost. Vi stekte lit mackor på hällen med smält ost på. Och så hade mamma med sig yoghurt och muesli. Sen packade vi ihop alla saker och åkte hem mot Västerås.

Väl hemma la vi ner alla kräftorna i badkaret, tvättade av dom och började koka dem. Och det är faktiskt rätt sjukt för så fort du lägger ner den levande kräftan i det kokade vattnet så blir den röd.

Aja, det var i varje fall kul att lära sig hur man kokar kräftor också. Tidigare år har jag ju inte varit intresserad av att lära mig. Men nu var jag det. Så nu kan jag göra det själv nästa gång.

Och ja, nu blir det ju kräftskiva för fulla muggar i veckan. Tänker antingen onsdag eller torsdag. Har typ 80 st kräftor hemma nu (vi fick över 400st)!!! Så fick ge bort några till syrrans kompis familj för orkade ju inte koka alla själva och eftersom att de måste leva när man läggar ner dem i det kokande vattnet så var det ju lite stressigt.

19 gillar

Rekommenderade inlägg

Kommentarer (6)

 • Lovisa

  |

  Åh vilket mysigt inlägg att läsa!!! Så genuint och äkta! Kram

  Reply

 • Emelie

  |

  Hur mysigt såg inte ni ut att ha de! 😍 och vart är din gråa stickade tröja från på första bilden? Den såg så skön ut ☺️

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Länkade den!

   Reply

 • Sarah

  |

  Gud vad mysigt det ser ut! Alskar alskar alskar att vara ute i naturen nar det ar lite sma kallt, luften kanns frashare liksom.. Just nu bor jag i Malawi (litet Afrikanskt land som ej har tillgang till det mesta, inklusive skaldjur..) sa det blir mest att man sitter och svettas och forsoker undvika solen lol!

  Reply

 • Stina

  |

  Hej Hanna,
  Jag har en kanske lite jobbig fråga men känns som att du har bra koll. Min kille fyller 30 och vi ska överraska honom med en resa. Han vill gärna åka till varmare breddgrader men han fyller år i oktober och jag hatar verkligen att flyga långt och vi är så många så vill gärna hålla oss inom Europa.

  Så jag skulle vilja ha tips på antingen om du vet något soligt land i början på Oktober som är härligt eller om du ha tips på något lite lyxigare resmål i Europa dit man kanske kan åka några dagar. Jag har varit inne på Schweiz, vi var där förra sommaren bara två dagar och miljön var fantastiskt. Annars ÄLSKAR vi Italien pga maten men funderar också på södra Frankrike kring Monaco och Cannes. Vart skulle du ta någon som du ville skämma bort? Samt vart man kan åka som ett störrå gäng som vill ha god mat och lite lyx.

  Jag har tänkt att han och jag antingen åker iväg några dagar innan och när han tror att vi ska åka hem så bam åker vi och möter upp familj och vänner någonstans.

  Förstår att detta är en jobbig fråga, men tycker det är så svårt att googla mig fram och har försökt gå igenom dina resor då jag följt dig länge och vet att du reser mycket och till ställen som jag alltid blir avis på.

  Du är bäst!

  Reply

  • issandra

   |

   Bra att du fråga massa olika bloggerskor Stina.

   Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler