Att känna sig nere när man borde vara hur glad som helst

Inlägg innehåller adlinks/ reklamlänkar

(Min baddräkt hittar ni här (klick!)

Nu kommer här ett litet axplock ifrån de senaste tre dagarna som jag inte hunnit uppdatera er om då jag har känt att jag behövt lägga ifrån mig telefonen lite och vara lite i nuet och inte hela tiden vara uppdaterad så att min hjärna får vila lite. Vi börjar med Nikki Beach som vi var på i fredags hela härliga gänget.

Är egentligen inget super fan av Nikki Beach för att de senaste gångerna jag varit på det oavsett stad så har det varit sådär (förutom i Marbella för där har jag bara haft kul och där har ändå nivån hållt) men blev faktiskt positivt överraskad i fredags fast att det ligger i Magaluf här nere hehe.

Så glad att Lojsan ville följa med också och det är så roligt för trots gradiviteten så kämpar hon verkligen på. Man märker inte att hon inte dricker för hon är så jäkla glad, sprallig och härlig anyways och det älskar man ju. Hon kommer verkligen vara morsan som faktiskt både säger och lever efter uttrycker ”I’m not a regualar mum I’m a cool mum”..

Käkade givetvis en trevlig liten lunch också och drack världens godaste sangrior. Är inte sangria typ det bästa med Spanien? Hade nästan lite glömt att man dricker mycket Sangria i Spanien och det var väl tur det för hade jag tänkt på det dag 1 hade det blivit betydligt mycket mer Sangria i min mage kan jag tala om haha.

Jag och Molly delade givetvis på lite olika rätter. Älskar att vi båda tycker att ”sharing is caring” är ett utav de bästa uttrycken som uppfunnits.

Sen blev det en del häng både i poolen och dopp i havet och jag hade jättekul men har typ ändå känt mig lite disträ hela veckan här nere. Ni vet när man känner sig lite okoncentrerad och nere. Och jag vet inte riktigt vad det beror på. Jag menar jag borde ju tycka att livet är toppen just nu? Är i Palma med härligaste gänget, ska snart till Ibiza med tjejerna osv. Men nä, jag har känt mig lite sådär.

Kanske har det och göra med att jag analyserat mig själv och mitt jobb en hel del senaste dagarna och att jag lite känner att jag måste hitta en tydligare bild av vad jag vill att ni ska känna och att ni ska inspireras av på de olika kanalerna ni följer mig på osv. För någonstans känner jag att jag lite misslyckats med just det då det har varit så mycket negativ klang kring mig de senaste och det har nog gjort mig lite ledsen. För jag vill ju någonstans att det ska lysa igenom mig och mina kanaler vem jag är och vad jag står för och när det då uppenbart har blivit så fel hos många så måste jag ju göra något annorlunda. Jag vet bara inte riktigt vad så om ni har några tips och idéer tar jag gärna emot det.

Och på tal om att få en fel uppfattning om människor så är det faktiskt två av killarna på den här resan som kom och sa till mig sista dagen att de verkligen helt ändra uppfattning om mig efter den här veckan och att de är så glada för det. Och det gjorde mig såklart jätteglad men också lite frågande. Vadå? Ger inte jag ett så bra första intryck? Krävs det mycket tid med mig för att förstå sig på mig och för att tycka om mig? Jag vet inte. Det kanske det gör.

Det känns bara lite trist och lite jobbigt att det känns som att det varit mycket sådant på senaste. För just den här grejen har kommit upp andra gånger också och speciellt om man bara följer mig på Instagram tydligen. And I don’t blame anyone. Jag menar det är väldigt lyxigt och härligt och uppstyrt på Instagram. Så jag måste helt enkelt bli bättre på att försöka spegla mig och min personlighet kanske?

Igår blev det i varje fall en mysig liten middag med hela stora gänget innan killarna lämnade oss själva här nere. Jag hade på mig en fin klänning ifrån Twist and Tango och sandalerna lånade jag utan att be om tillåtelse ifrån självaste Moa Mattson. Sorry Moa. Men de var så fina och så lättillgängliga.

Och lite senare imorse, efter att jag tagit en riktig sovmorgon och sovit precis så länge jag kände för, så tog jag en lång promenad längs vattnet. Det var mysigt att gå själv och att vara lite själv igår efter en hel vecka fullt med både nya och gamla ansikten.

Resten av den här dagen har spenderats på rooftopen på hotellet.

Och nu mot kvällningen tog jag och Molly en promenad i analyserandets och problemlösandets tecken i solnedgången. Vi pratade om relationer och stressen och pressen vi kan känna och ja allt möjligt. Så den gick fort den där promenaden.

Godnatt finaste ni! Hoppas ni haft en härlig helg.

31 gillar

Kommentarer (33)

 • Erika

  |

  Detta är ett genuint inlägg – inte bara för att du skriver om dina insikter utan främst pga sättet du formulerar dig på. Jag upplever att du vänder dig till en äldre målgrupp i detta inlägg (alltså inte tonåringar för att förtydliga). Det lockar mig att vilja läsa (jag är 26) och det speglar definitivt vem du är som person. Här tolkar jag dig som ödmjuk och genuin, en aning analytisk och klok. Dessa inlägg hör inte till vanligheten i din blogg (jag menar såklart inte det som något negativt) utan i vissa inlägg uppfattas du mer som ytlig och högfärdig där allt bara är fett, assnyggt, NI KOMMER ÄLSKA DET osv. Det är absolut inget fel i det, jag tror bara att det inte säger så mycket om vem du är. Jag kan tänka mig att du vänder dig till en väldigt bred målgrupp, kanske inte avsiktligt, men jag får en känsla av att de som följer dig är alltifrån yngre tonåringar till unga vuxna. Det är svårt att nå alla – ditt språk vänder sig till yngre, medan din egen ålder lockar till sig de lite äldre. Jag vet inte vad du skulle kunna förändra, men jag tror att syfte och målgrupp är något att fundera på – vem vänder du dig till och varför, men också vem du vill vara och hur du vill framstå. Rätta dina kanaler därefter. Lite tankar jag har bara.

  Reply

  • Emelie

   |

   Jag har inget emot dig alls och tycker du är skit snygg. Men det jag tror folk tänker är att du kanske ibland känns lite ytlig och otacksam. Som mot din familj, jag förstår er jargong men den kan nog uppfattas väldigt fel av många då du känns otacksam mot allt de gör för dig, kan du förstå min tanke? Även att du kan känns lite besserwisser och faktiskt en sak jag reagerat på är att du helt valt lojsan nu och då ”lämnar” du helt resten av vännerna… som i podden när du valde lojsan framför Molly, jag menar… kom igen, Molly har du ju känt i en evighet liksom.

   Reply

 • Zoie

  |

  Jag tror att de flesta som följt dig ett tag vet att du aldrig vill någon något illa, exempelvis när det gäller dina uttryck kring mat osv. Vi vet att du egentligen inte vill hetsa någon, att du inte menar något illa med ”vacation calories don’t count”. Eller åtminstone jag förstår det. Men jag blir ledsen, för att det finns följare där ute som kanske inte förstår dig som jag gör. Om jag var några år yngre så vet jag att jag hade påverkats av det du skriver och lägger upp, men idag har jag lärt mig att inte påverkas och väljer att fortsätt följa dig för de andra sakerna jag tycker du gör bra! Men jag blir ledsen, för det finns så mycket unga tjejer som tar åt sig och blir triggade. Vi kan inte säga till dem att ”men du måste älska dig själv, låt dig inte påverkas”, så fungerar inte en ätstörds tänkande, och det vet jag som varit där själv. Men jag blir besviken när du fortsätter att lägga upp saker i den stilen, fast att du får reaktioner på det. Jag förstår att du inte ser det på det sättet, men du måste kunna ta kritiken och kanske bara strunta i att över huvudtaget skriva sådant. Jag vet att du inte menar något illa, men andra tolkar det annorlunda och det är liksom inte avgörande för ditt content om du skriver att du t.ex. skippade desserten för plåtningen. Skriv det bara inte, även fast du tänker att du inte hade påverkats av det. Jag lyssnade på senaste podden där ni snackar om detta! Du säger själv att du aldrig haft komplex osv, därför kanske det är lättare för dig att inte se problemet och hur andra kan triggas?

  Strunta bara i det, skit i att skriva om kalorier osv. Du ser på det du skriver annorlunda, eftersom du inte har en ätstörning samt en bra självkänsla. Men tänk på de som inte är som du, man kan inte säga till de att de ska ”älska sig själva” samtidigt som man senare säger att ”det är okej med extra kalorier, men bara på semestern”.

  Jag tycker om dig mycket, du är så duktig på det du gör. Men strunta bara i att skriva vissa saker, för tjejernas skull som faktiskt kan tolka det fel. För de tjejerna som lider av ätstörningar. Hoppas du förstår vad jag menar! Detta är åtminstone hur jag ser på detta, att vissa saker bara inte behövs skrivas om. Kram!

  Reply

 • Emma

  |

  Hej Hanna! Jag går rakt på sak, du är en väldigt stor influenser i mina ögon och med det kommer många läsare, wow tänker du det hade jag ingen aning om haha. Nej saken jag menar är att alla dessa människor kommer ständigt ta för sig och vilja yttra sig om hur ditt liv är och hur det ska vara, uppfattningar om hur du är, åsikter om hur du borde vara för att tillfredsställa de själva. Saken är den att du är bara du och det är ju helt underbart. För just du har skapat din egen karriär, har tusentals människor som vill läsa om ditt liv och om vem du är av en anledning, trots att de har åsikter hit och dit så väljer de att läsa om just dig. Jag har också åsikter och det är att du är helt enkelt asgrym på det du gör, min känsla av att läsa hur mycket energi du lägger på ditt jobb är att du brinner för det här och du brinner för att göra det bra. Och herregud vad du gör det bra tjejen! Sluta aldrig vara du! Kramar!

  Reply

 • Zoie

  |

  (Vet inte om min tidigare kommentar publicerades, men jag skriver en ny)

  Jag som läst din blogg ett tag vet att du inte vill någon något illa. Jag vet att när du skriver om mat, och exempelvis att ”Vacay calories don’t count”, att du inte vill trigga eller hetsa någon. Men, jag vet att man jag var några år yngre än vad jag är nu, att jag hade påverkats av vad du skriver ibland. Jag vet att jag hade hetsats undermedvetet. Idag väljer jag att fortsätta läsa din blogg för att jag vet att jag låter mig själv inte påverkas, för att jag under lång tid byggt upp min självkänsla.

  Man kan inte säga ”du måste älska dig själv, låt sig inte påverkas” till en ätstörd person. Det funkar inte så, det vet jag för att jag varit där själv, till skillnad ifrån dig (lyssnat på din podd där ni tar upp detta ämne). Det är även därför du inte ser problematiken, förstås, eftersom du aldrig haft kroppskomplex och alltid haft en bra självkänsla. Men du måste verkligen försöka se det du skriver ifrån andras perspektiv! Du får all denna kritik av en anledning, för att vi är många som förstår att vi/andra som följer dig inte tolkar det du skriver så som du gör. Det behöver du försöka förstå, och du måste kunna be om ursäkt och försöka förbättra dig: vilket det enligt mig inte känns som att du försöker.

  Mitt enda och genuina tips som jag verkligen vill att du ska tänka på är att: strunta bara i att skriva vissa saker. Om du misstänker att ”nu kommer säkert någon säga till mig att jag inte får skriva såhär”, skriv det inte! Det är oftast små saker, som inte kommer påverka ditt content eller ditt läsarantal om du struntar i att skriva det. Försök tänka dig in i en ätstörds situation och tänk hur den personen kanske skulle påverkas om du skrev det du tänkte skriva. Allt behövs inte publiceras på sociala medier, det finns såå mycket annat viktigare & roligare du kan skriva om. Du är ju så duktig på det!

  Hoppas du förstår vad jag menar! Skriv bara inte om de där kalorierna, vi vill inte läsa om dom. Du har såå mycket annat du kan skriva om! Kram

  Reply

 • Evelina

  |

  Hanna, du är min förebild. Det borde säga allt. Inte skulle jag välja dig som förebild om jag tyckte allt som dina haters har skrivit och sagt om dig. Jag tycker du är fantastisk och ska fortsätta med ditt bloggande och instagram bilder/videos som du gör! Världen borde inse att vem som helst säger saker som dom inte menar.. alltså på riktigt.. folk borde växa upp.
  Du är hursom min förebild och det är du med värdighet.

  Reply

 • A

  |

  Personligen tycker jag det bästa vore om du kanske kunde tex reflektera kring kritiken som tillkommit och ej svara på ett ironiskt sätt, det understryker ju liksom bara ännu mer den bilden man tyvärr fått den senaste perioden av din image på sociala medier. Jag har följt din blogg sjukt länge och det är typ den enda bloggen jag läser, men jag tycker verkligen det är så sjukt trist att de få gånger du faktiskt fått kritik (speciellt hela vikt debatten som kommit upp flera gånger), så besvarar du ej kritiken på ett moget sätt alls vilket också gör att kritiken mot dig blir omogen. Det är ej svårt att öiksom hålla vikt kropps snack utanför bloggar etc. tycker du att smala personer är snyggare än tjocka vilket blivit tydligt så får du såklart tycka det men man kan ju liksom tänka lite på hur och vart man tar upp det. Speciellt när vi vet att tjejer som redan är 7 bast går och tycker deras fett på låren etc är äckliga. Min önskan, som en av dina äldre läsare, är att du kunde ta kritik bättre. Du behöver absolut ej göra svar på tal inlägg(!!) det kan nästan ba bli sämre. Jag önskar bara att du liksom satte dig ned ensam och funderade, och gjorde bättre nästa gång. För efter första gången du kritiserades för detta har det nästan känts som att tex i dina videos, att du + dina vänner gör narr kring kritiken och skämtar extra mkt om tjockis-skämt eller onyttig mat och ”oj nej så får jag ju ej säga framför kameran” osv.

  Så – ja! Mer personligt! Mindre ytligt och mer reflektion tycker jag. Läs igenom gammal kritik, fundera. Du behöver ej försvara dig etc men bara fundera liksom. Och gör bättre!

  Reply

 • Mia

  |

  Blir lite deppig o negativ stäming när du svarar på kritik genom att bara gå i försvar på vad som upplevs som surt o argt sätt, kan tycka att du inte alltid behöver skriva långa ”försvarsanlägg” även om förstår stt du vill säga vad du tycker. Men kommer alltid finnas folk som tycker ngt negativt om dig o blir otroligt tröttsamt att följa den debatten – tycker jag. Tänk oxå på att det nog är få som är negativa och att även om man tycker en viss grej är dålig så är det övervägande med blogg/insta bra, så man vill ändå följa 🙂 Precis som att ens vänner har vissa sidor man ej gillar. Personligen lite trött på inlägg om att det minsann är jobbigt o slitsamt att vara influenser osv, det är alla jobb o de flesta förstår säkert att det gäller även detta yrke.

  Reply

 • Karin

  |

  Hej Hanna!
  Jag har följt dig sen jag vet inte när! Började läsa bloggen när du fortfarande bodde i Söderköping så det är länge i varje fall. Brukar inte kommentera så ofta på bloggar men kände ändå att jag kan lämna en kommentar då du bad om tips och idéer.
  Jag har alltid följt dig för att du känts väldigt jordnära, positiv och härlig. Har alltid gillat din positiva syn på saker och ting samt dina sunda värderingar. Jag tycker fortfarande att du verkar ha dessa egenskaper, men att de försvinner lite bland inlägg om flashiga ställen och det senaste modet. Hoppas du inte missförstår mig, jag menar verkligen inget illa. Jag gillar båda delarna! Men tyckte verkligen om ditt sätt att skriva om tips och råd samt dina lite mer personliga texter som jag upplever var mer förekommande för ett par år sedan. Sen förstår jag att det är en svår balansgång och att du fått så mycket oförtjänad kritik på senaste. Tycker att det är märkligt hur en del provoceras av så obetydelsefulla småsaker. Men åter till saken, den här glada, bubbliga och sprudlande Hanna är sååååå härlig att följa, men jag uppskattar också när du gjorde dina inlägg med lite listor, tips och när du berättade om de mer vardagliga sakerna i bloggen. Kommer fortsätta läsa din blogg oavsett för jag tycker att du gör ett jättebra jobb med den! Ha en fortsatt bra sommar! Kram

  Reply

 • Linnea

  |

  Har följt dig till och från sen du bodde i Australien och tycker att bloggen skiftat en del sen dess vilket inte är konstigt alls. Du har blivit äldre, bloggen har blivit större och man utvecklas som person. Men jag tror jag tycker att du var lite peppigare förut kring träning, recept och hälsa. Mer personlig och inte på det sättet som flera andra skriver här i kommentarerna. För håller med dem om att du inte behöver nämna allt kring kalorier eller om du äter dessert eller inte. Det tillför inget för läsaren mer än att det kan trigga. Det känns som att bloggen blivit mindre personlig och mer ytlig det senaste och vet inte riktigt vad det beror på mer än att den ”riktiga” Hanna inte verkar komma fram på samma sätt idag. Och angående Instagram så tror jag det är dina captions som gör att du framstår som ytlig, vissa av dom är superroliga och jag har förstått att det är din grej på insta men det blir inte så personligt då. Du kanske kan blanda sådana citat med egna grejer. Tycker du är superduktig på det du gör och dina designs är fantastiska! Du kanske ska låta dig själv ta en paus nu och verkligen vila och ha semester, förstår att det är svårt att ta från ditt jobb men under sommaren förstår (åtminstone jag) om influceners inte uppdaterar 3-4 ggr per dag. Det behöver inte ens vara ett inlägg per dag. Ta hand om dig, hälsan kommer först <3

  Reply

 • Sigrid

  |

  Aeey fan vad jobbigt att du känner sådär. Jag följer dig både på instagram och på bloggen, och det jag kanske tycker är stora skillnaden mellan de två är att du känns mer ”levande” på bloggen. Du lägger upp bilder då du skrattar och ler mer, medan på instagram är det ganska ”pose:igt”. Jag tror faktiskt att det hade gjort skillnad att blanda in lite ”mer härliga Hanna” i din instagram, så att man ser in lite mer bakom fasaden. Och kanske lite fler bilder från ”naturliga” sammanhang där man får se dig ”in action”. Tycker din instagram är skitbra som den är dock!! Men då tror jag din personlighet hade speglats mer i alla fall 🙂 kram

  Reply

 • Julia

  |

  Jag gillar dig och har nog alltid gjort det! Nu har jag ju inte en lika stor blogg som du, men jag brukade få elaka kommentarer førut och jag blev så himla sårad men ofta handlade det om att jag bara uttryckte mig fel och att folk missførstod. Før mig hjælpte det då att helt och hållet sluta skriva vissa grejer eftersom det alltid bara blev problem. Ett annat tips ær att ta t.ex. en vecka paus (det ær svårt!!) och sedan komma tillbaka till bloggen och se den med nya øgon. Man fastnar lætt i ett ekorrhjul dær man inte førstår vad som fungerar och vad som inte gør det. Alltid efter mina bloggpauser har bloggen blviit mycket bættre eftersom jag helt enkelt kunnat tænka mer klart. Jag upplever att många missførstår dig på flit också men just pga hur kænsligt mat kan vara har t.ex. jag åtm helt och hållet bara uteslutit den diskussionen ur min blogg før att det ær lættare så. Ett tips ær kanske att sova på saken efter att du skrivit en text, låt den ligga opublicerad ett tag och læs den sedan pånytt, då ser man ofta felen på ett annat sætt:) Jag minns att jag en gång, innan jag førstod særskilt mycket av feminism, skrev en lång lång text om saker som irriterar mig med feminism. Jag ær så glad att jag inte publicerade den hahaha!!! Før nær jag sov på saken och læste igenom den mærkte jag hur icke-hållbar den var. Nu ær jag ju dessutom vældigt mycket feminist så den speglar inte ens de åsikter jag har, den var før klumpigt formulerad. Det ær svårt det dær. Jag ælskar btw din blogg och har aldrig blivit triggad av något, men kanske någon annan blir och då tænker jag att du sjælv mår bættre av att bara inte behøva hamna i detta drama igen och dærfør bara borde utesluta sådant snack 🙂 KRAM <3

  Reply

 • JUNITJEJ

  |

  Vilka härliga bilder! Så snygg baddräkt du har!

  Reply

 • Sofie

  |

  Du vill projicera lyx och flärd i dina kanaler och det lyser igenom att du tycker sådant är enormt viktigt. När man går in på din instagram är första intrycket att du googlar alla dina captions, som endast känns krystade.

  Du kan inte ursäkta dina fel och brister och kritik du får med GIRLPOWER det är inte rätt att utnyttja ”feminism” på det viset. Du är en vandrande reklampelare, utsänd av olika företag, och det är inget fel med det, du är duktig på det du gör, men du kan inte slå ifrån dig kritik med ”girlpower”. Du är en paradox. Du kan inte lyfta er tjejer som kämpar och arbetar och inte får kritiseras för ”tjejer ska få ta plats” när produkter du marknadsför produceras av unga flickor med fruktansvärda arbetsvillkor i andra länder.
  Du kan inte claima girlpower och att man ska älska sig själv när du samtidigt öppet berättar om att du går på kostschema, skippar desserten och uttrycker dig dumt om mat.
  Så klart får du gå på kostschema, så klart får du använda vilka kläder du vill, så klart får du skriva vad du vill i dina kanaler, men tänk efter. Och snälla använd ingenting i namnet girlpower när influencers bidrar till stress och negativa trender hos unga tjejer.

  Reply

  • Malin

   |

   Wow, så bra sagt!

   Reply

  • Sofia

   |

   Håller med!

   Reply

 • Danielas Dagbok

  |

  Jag är en av dem som lätt påverkas av perfektionshetsen i sociala medier och tar åt mig då influencers vikthetsar (har pratat om det bland annat här: https://soundcloud.com/karolina-smus/tva-blondiner-och-ingen-tiger-perfektionshetsen-i-sociala-medier), men älskade att det kändes som att du länge stod utanför allt det där. Skrev personliga inlägg om hur du lärt dig älska din kropp, ville designa kläder som passar även kurviga kvinnor osv – något som nu nästan försvunnit helt, och blivit utbytt mot tips på hur man ser smal ut, skippar dessert före fotografering osv. Och visst, det kanske bara är något du ”råkar säga”, men det krockar verkligen om du vill designa kläder som passar kurviga kvinnor samtidigt som du ger tips på hur man ser smal ut på bild. Förstår du hur jag menar?

  Saknar också alla dina personliga inlägg som handlade om dina värderingar, dina drömmar, vem du är och vad du står för. Nu för tiden är det mest lyxiga resor, dyra väskor och häftiga restaurangbesök – sånt som nog också är kul att läsa om, men IBLAND. Blev så himla ledsen när du skrev att du fotat i flera timmar och blev på dåligt humör för att inte en enda bild blev tillräckligt perfekt för att publicerad – det är liksom inte för de perfekta bilderna vi läsare (åtminstone jag) kikar in här, utan för att vi vill följa DIG. Och på sistone har det bara känts som att det blir mindre och mindre dig, och mer och mer lyxig och opersonlig fasad.

  Läser ännu din blogg i hopp om att ibland få läsa inlägg som känns mer personliga och äkta (älskade verkligen hur äkta denna blogg kändes förr och hur glad man blev av att läsa den!), så hoppas verkligen du hittar tillbaka till det lite mer. Saknar det.

  Reply

 • Melinda

  |

  Jag har läst din blogg och följt dig i dina social kanaler sen 2013 då du var i Australien. Det jag gillade med att läsa bloggen var att du utstrålade sån härlig energi, du var personlig med inlägg om drömmar, mål, värderingar & ev problem etc. Detta var intressant att läsa och man fick en härlig, ärlig och bra bild av dig. Sedan du flyttade till Sthlm har jag sett att dessa inlägg successivt blivit allt färre och att det känns som du ibland förställer dig själv. Du visar bara de nyaste lyxiga väskorna/kläderna, flashiga restauranger osv. Detta kan vara kul att läsa om ibland men i det långa loppet känns det bara ytligt, tråkigt och personlighetslöst. Jag kan tänka mig att dina yngre läsare tycker sånt är coolt och häftigt och något de ser upp till. Jag tycker du är grym på det du gör och jag tycker det är sunt och bra att du skrivit detta inlägg, det visar på att du funderar, vill förbättras och att du är uppen för dialog med läsarna. Hoppas du får en fin vecka i Ibiza och kan njuta och koppla av, det behöver du! <3

  Reply

 • Erika

  |

  Är också en av dina äldre läsare (haha lol, trodde aldrig jag skulle skriva detta..), jag är 27 år gammal och detta var första gången på väldigt länge (har följt dig sedan innan du åkte till Australien :o) jag äntligen fick ett inlägg med lite mer djup, och det är verkligen så uppskattat! Bilden du visar upp i bloggen är stundtals inte alltid den samma Hanna man ibland får se i snapchat, där är du ju sjukt härlig och enkel på något vis? Kör på som du gör idag, men blanda det gärna med något djupt och lite lätsammare bilder, vi kommer älska dig med eller utan poser. Hälsningar från en Hanna-fan!

  Reply

 • Julia

  |

  Jag tror många reagerar (även om vissa inte kan bete sig och ser skillnad på vad man ens ska yttra sig om) på att många inom din bransch visar allt det glamorösa och ”lyxiga” ni gör och att det personliga lätt försvinner, att man liksom inte visar det. Ofta kan man få känslan av att era liv är perfekta, problemfria och en ren lyx dag ut och dag in vilket alla kloka människor vet att det inte är. Jag personligen som följer mestadels mycket bloggar, älskar dom som delar hela cirkeln och med det menar jag att man får följa med på diverse saker ni upplever (det som många kalla det lyxiga) men att ni även visar att ni är människor som alla andra, att ni gör vardagliga saker, att ni har känslor, att ni har problem, dåliga dagar, motgångar osv. Om du förstår min poäng, därav älskar jag när många delar ”moments” ur vardagen och det som sker utanför det ”lyxiga” samt delar med sig av känslor och tankar man har i livet och det som sker utöver alla upplevelser/resor/event mm. 🙂 Jag tycker när man får se den mixen så blir det mer rättvist och det känns mer genuint och ärligt. Kram på dig!

  Reply

 • Sofie

  |

  Det som gjorde att jag blev lite besviken på dig (har alltid tyckt om dig och sina sociala medier sjukt mycket) var när jag lyssnade på din och Danis podd. Tyvärr tycker jag det känns som ni måste tala ner andra influensers. Förstår inte varför frågor som ”vem är mest divig eller har mest hybris?” Tas upp. Tyckte sjukt synd om Dasha där. Du nästan tjatade på att dani skulle säga något namn… fick lite ont i magen. Eller när man måste välja vem som klär sig sämst. Varför? Man behöver lyfta varandra inte ta upp vem man tycker minst om eller vems klädstil som är sämst. Sen förstår jag inte varför ni har frågorna som ni ställer till varandra när ni ändå inte vill vara på någon fråga utan istället passar. Eller utmaningar Som ni ändå inte gör. De känns onödigt och är inte särskilt roligt att lyssna på. Dock älskade jag när ni bjöd på er själva och pratade om ”hermes” historien. Då skrattade jag högt så mer sådana saker så kommer man liksom in er på livet och lär känna er vilket gör att man inte uppfattar dig som särkilt dryg eller så.
  Jag kommer fortsätta följa dig för jag tycker om dig Hanna!

  Reply

  • Mia

   |

   Håller med helt ang podden, inte speciellt givande att lyssna på vissa delar då det dessutom är extremt internt. Extremt mkt om att ni festar med den o den dj:n lr andra lite ”kända” eller ”coola” personer ni ändå ej vill avslöja o storys som ni inte vill avslöja allt om ändå, blir så trist att höra på gång på gång. Tips att prata om saker ni faktiskt VILL och KAN dela med er av. Att veta vilken stad du hade sex i senast är lixom bara konstigt, o vilket förnamn ditt senaste ragg hade säger lixom ändå inte oss lyssnare ngt så blir lite onödigt att göra grej av.

   Reply

 • Olivia

  |

  Jag är med följt dig länge och i flera olika kanaler. Jag älskar när du visar din personlighet och det som gör dig unik! Det spelar ingen roll om bilden inte är toppkvalitet elelr den bästa du har tagit, dina läsare dömmer inte sånt! Jag skrållar alltid förbi när det handlar om fina hotell elelr lyxiga middagar, det jag gillar mest på din blogg (och youtube) är när du är hemma och bara grejar i lägenheten, äter en vanlig frukost på rester i kylskåpet elelr ”har tråkigt”, sånt som fler kan relatera till. Jag blir jätteinspirerad till att läsa om din träning och hur du lägger upp den, roliga recept och sånna vardagliga saker. Tror vi alla följer dig för att du är känns så snäll och genuin, inte för att du bodde på ett fint hotell. Helt ärligt tycker jag det är roligare att se vad influensers handlar på Ica eller hm än ännu en ny handväska. Jag tycker du ska fokusera på att rikta ditt content mot personligt och jordnära än ett snyggt feed. Jag hade älskat att se en yt video om typ ”en hel dag hemma i Sthlm” ”en vanlig vardag” ”fixardag” etc. Och till sist, dom som dömmer dig känner inte dig utan så fort dom får tillfälle att kommentera nånting så gör dom det! Sluta inte skriva om träning och mat bara för det, för det verkar var ett stort intresse hos dig och då är det roligt att läsa om! <3

  Reply

 • Elin

  |

  Jag har också reagerat på att du uppfattas otrevlig och framförallt otacksam mot din familj. Du hjälper inte till, lyfter liksom inte ett finger.
  Man skäms nästan när man ser det. Du är vuxen nu.
  Tycker i övrigt att du verkar jättehärlig, rolig och glad!

  Reply

 • A

  |

  Gud vilken tydlig röd tråd det är på dessa kommentarer övanför! Jag håller med! Det är mycket yta på dina sociala medier – dyra väskor, ”perfekta” bilder osv. Ingenting vi ”vanliga” läsare kan relatera till, det är möjligtvis alla andra som håller på med sociala medier och är på samma nivå som dig. Håller med kommentaren som skriver om er podd. Jag har fått intrycket av att ni nästan är ”dumma och elaka” när ni alltid försöker få varandra att säga namn på folk i era kretsar (och som vi lyssnare vet vilka dem är) på era frågor som för det mesta inte är snälla. Kan förstå att ni vill stå ut lite bland andra poddar och klassas som ”roliga” men jag får bara ont i magen av att lyssna på er då ni pratar om sådant. Det är inte speciellt roligt när det märks att ni inte egentligen vill berätta vissa saker, hade varit annat om ni hade varit bekväma med det. Jag vill verkligen inte låta som elak utan hoppas att du tar min och alla andras synpunkter som ärliga svar.

  Reply

 • Linnea

  |

  Jag har läst din blogg länge och senaste tiden verkligen blivit så besviken och ledsen. Har nästan slutat läsa för att jag antingen bara blir nedstämda eller inte får ut något av det. Allt är väldigt ytligt, kaxigt och ”fint”. Det känns inte äkta. Och spec allt kring dig och vikthets. Blivit så besviken på hur du uttryckt dig. Skulle aldrig vilja att mina kompisar med ätstörningar eller framtida dotter skulle läsa din blogg eller följa dig. Såklart man inte förtjänar hat men det senaste om dig har varit befogat och borde vara en väckarklocka för dig. Ursäkta dig inte! Stå för det du gjort och försök fundera hur du kan göra anorlunda. Tycker du alltid går i försvarsställning och tar offerkofta rollen istället för att ta ansvar. Trist och mycket av det har gjort att jag helt tappat suget att följa dig.

  Reply

 • M

  |

  Jag har precis ägnat en lång stund åt att läsa igenom kommentarerna ovan, och jag kan inte annat än att hålla med om det mesta som redan skrivits! Jag tycker att det känns lite som att du lever i en bubbla där allt är lyxigt och perfekt, och att det är det livet som du verkligen anstränger dig för att förmedla på dina sociala medier. När vi bara får se de perfekta delarna av ditt liv, som när du köper lyxiga väskor eller dricker bubbel vid någon pool utomlands, ger det en väldigt skev bild av vem du faktiskt är som person. Jag tror att många som inte har läst din blogg länge lätt får bilden av att du är rätt divig och kaxig – just för att det är den bilden av dig själv som du förmedlar på din blogg/instagram/podd.

  Reply

 • Frida

  |

  Tycker alla ovan har sagt det väldigt bra och konstruktivt, har också följt dig länge. I podden när ni sitter och pratar vilka kändisar som raggat och velat ha er känns det så otroligt irrelevant när man är en karriärskvinna som följt dig för att du har mycket att komma med. Det kan kännas som att man inte riktigt är en del av målgruppen då.

  Vidare blir jag också ledsen över hela viktgrejen. senast inlägget eller två inlägg senare än detta nämner du ”nyttigt snack”. Varför inte bara skriva snack och lämna utanför om det är nyttigt eller inte? Obs smågrej, men bara ett exempel och förslag till förbättring.

  Uppskattar så mycket när dessa inlägg kommer ibland där man förstår att du är mänsklig.

  Kommer fortsätta följa dig och heja på dig, sluta inte tvivla på att du är grym!

  Reply

  • Sofia

   |

   Håller med här också. Varför skriva att det är nyttigt? Varför måste man lägga upp att man bara äter max en gång per år? Varför skriva att du skippade efterrätten? Det är så sjukt onödigt och kan verkligen vara triggande.

   Reply

 • Louise

  |

  Jag har läst din blogg sen tiden du bodde i Australien och har alltid diggat your positive outlook on life! Även att du har börjat öppna upp mer på sistone med att du inte alltid är glad osv. Det får mig att vilja läsa mer eftersom jag relaterar till det. Ingen kan vara glad jämt, du är ingen emoji. Jag är inte ett fan av att jämföra för hatar själv att bli jämförd, men kollar man på ditt flöde och andra influencers flöden på Instagram så ser ditt lyxigare ut och även kaxigare (om jag får säga det. Kaxig är bra i vissa fall. Men det är som min mamma alltid sagt; ”Det är inte bra att vara kaxig när det inte är nödvändigt. Visa din ödmjuka sida.”) och du visar tyvärr inte den sidan av dig du till exempel visar i dina vloggar; den bubbliga, genuina och omtänksamma tjejen. Jag blir otroligt inspirerad av ditt flöde och dina bilder och diggar dina sassy quotes. Men, jag önskar att vi fick se mer av din spralliga sida, varje foto behöver inte redigeras till perfektion, slappna av mer. Missförstå mig rätt, snälla. Du inspirerar mig och ett gäng andra, glöm aldrig det.

  Reply

 • Amanda

  |

  Har suttit och läst igenom varje kommentar här och håller så mycket med de andra!
  Jag har följt dig sedan du bodde i Söderköping och har följt med dig i din utveckling. Men de senaste åren, i alla fall två, så har jag börjat gått in här allt mindre och mindre. Dels för att du alltid ska forma allting ”perfekt”. Det ska vara mycket resor, dyra väskor, nyttig mat, träning hit och dit och jag känner bara att jag får ångest? En stor jävla klump i magen för att det bara känns så himla perfekt hela hela tiden. Absolut är det mitt val att gå in här men jag saknar verkligen den personliga Hanna? Kanske var vi mer lika och ditt liv mer intressant att läsa om när du inte var lika ”känd” som du är nu utan var bara precis som jag – en ”vanlig” människa, vad vet jag. Bara så himla tråkigt..

  Jag hoppas i alla fall att du inte tar åt dig av någon av dessa kommentarer på fel sätt utan att du istället tar till dig. Jag hoppas att jag hittar tillbaka hit igen 100% och att jag då möts av den Hanna som var mer öppen och som var lite mer som alla oss andra!

  Ta hand om dig!

  Reply

 • Lydia

  |

  Hej Hanna.
  Jag läste jämt din blogg förut, innan det blev för ytligt/orelaterbart och vikthets. Snälla SLUTA nämna att du skippar dessert, att ”vacay calories dont count”, ”såhär ser du smal ut mamma” och Allt som relaterar till det ämnet. Det kan inte komma som en överraskning att folk reagerar. Du har så många unga följare, Hanna. Det är också faktiskt dåligt att inte kunna möta den kritiken utan att gå till försvarsläge. Det är fel att uppmuntra till vikthets även om du inte menar så. Be om ursäkt, ta åt dig och Sluta yttra sånt. Svårare är det inte, det är inte ens mycket begärt om du vill ha en positivare klang kring dig. Det är inte svårt att tänka två gånger.
  ”Åh är så stolt att jag skippade min dessert idag, mamma såhär ser du smal ut” är kanske inte ett bra meddelande till unga tjejer? Jag är 22 år, har problem med min självbild och såna saker påverkar mig och extremt många andra, främst tonåringar.
  Vill du få en mindre negativ bild av dig själv utåt, så ta emot kritiken moget och Tänk två gånger innan du yttrar dig. Du behöver verkligen inte säga eller skriva hur man ser smal ut eller om du skippar din dessert, du behöver då rakt inte lägga ut det offentligt i alla fall. Det är inget vi läsare är minsta intresserade av att höra vilket du Bör förstå, hoppas jag.
  Jag tyckte om dig mycket innan det blev denna ytliga/vikthetsande aura kring dig på grund av saker du faktiskt yttrar. Så snälla sluta. Jag förstår såklart att du inte medvetet vill bidra till detta, så därför ber jag dig verkligen bara att snälla tänka två gånger varje gång ett sånt yttrande kommer upp i ditt huvud. Lägg inte upp det på insta, snap eller i din blogg. Håll det i så fall för dig själv. Såna saker vill vi inte läsa vilket jag tror och hoppas du ändå förstår och därför slutar med nu. För såklart kan man göra misstag, men såna här yttranden har skett flera gånger från dig. Därför skriver jag.
  Jag menar inget elakt vilket jag hoppas du förstår. Jag hoppas du tar till dig detta och inte tar åt dig på fel sätt. Jag vill ju läsa din blogg egentligen och följa dina sociala medier men de har blivit jobbig för mig pga detta vilket är så tråkigt. Jag hoppas du kan förstå.

  Vänligen, Lydia

  Reply

 • Therese

  |

  Kommenterar aldrig bloggares inlägg men känner att jag vill kommentera detta, för håller verkligen med de som skrivit här ovanför att din blogg är otroligt ytlig och vikthetsen(!!!!!!) här inne är inte okej. Tex i ditt coffe talk inlägg, VARFÖR skriva vi åt NYTTIGT snacks, ursäkta men varför inte bara skriva att ni åt snacks? Varför är det viktigt för dig att poängtera det?
  Du kanske inte tänker på det alls när du skriver inte vet jag men som de andra skriver här uppe, skippa småkommentarerna på allt det är så onödigt och det är inte bra.

  Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler