Nattmarknad, kinesiska tempel och Instagram spots i Hong Kong

Varje morgon här i Hong Kong har startat med frukost uppe i The Club LoungeRitz Carlton och utsikten var helt klar igår vilket var helt fantastiskt. Jättemysigt att vi fick tillgång till den här mer privata loungen också för det innebar att det nästan alltid bara var vi och 5-6 andra där hela tiden. Så vi började ju bounda med personalen.

Efter frukosten var det dags för att fota content och den första locationen jag kollat upp och ville besöka var den basketbollplan som jag sett en hel del på Instagram. Den ligger precis vid Choi Hung’s tunnelbaneuppgång C4 och heter Choi Hung Estate och verkade vara väldigt poppis.

Det var inte bara jag som hade sett det här stället på Instagram och ville gå dit och ta en bild till min Insagram utan de var många andra där också som ni ser på bilden haha. Och alla var fast bestämda med att de skulle få till en bra bild.

Sedan bytte jag om till en t-shirt som kommer i mitt nästa drop som det står “Instagram that shit” på. Visade ju er den croppade tröjan häromdagen och här är alltså t-shirten. Den har också raw edges och är rikigt snygg att knyta upp så som jag gjort på bilden här ovan.

Och så tog vi tunnelbanan bort till Nan Lian Garden som var en jättemysig och peaceful trädgård/ oas mitt inne i stan. Det påminde nästan lite om Central Park fast det var 100 gånger så litet. Men mer just den här tystnaden som man faktiskt kan få till av en park mitt inne i en storstad som Hong Kong och New York.

Om jag inte minns helt fel så kallas den här byggnaden bakom mig och mamma de gyllene palatset. Fint va? Det var otroligt fint speciellt med kontrasterna från träden och skyskraporna.

Att åka till den här trädgården är också ett Hong Kong tips! Det var fridfullt och det finns även ett tempel inne i trädgården som man kan besöka om man vill men där fick man inte ta några bilder.

Haha, ja…

Jag bytte om två gånger där inne. Denna klänningen har jag fått tusen frågor om och den är faktiskt ifrån Loavies men det finns en nästan identisk här (klick!).

Efter Nan Lian Garden åkte vi tillbaka till hotellet för att chilla och hänga lite vid hotellpoolen då den som ni ser här på bilden ovan hade en helt otrolig utsikt!!

Hade på mig en superfin baddräkt ifrån Meloonpro som jag visade upp i en haul häromdagen på min Instagram. Den har verkligen den perfekta formen.

Efter lite bad så blev det drinkar på rooftop baren (som ni redan vet och sett bilder ifrån).

Och sen avslutades kvällen på nattmarknaden på Temple Street. Det var verkligen ingen speciell marknad utan bara en helt vanlig sådan men vanligt krims krams. Men jag köpte ändå en liten rolig present till en tjejkompis som fyllt år och så köpte jag mig två stycken kinesiska skålar med tillhörande pinnar som kommer vara fint att servera mat i.

Det var väldigt kul att se denna delen av Hong Kong by night ändå. Och när jag säger denna delen menar jag Kowloon sidan. För den är mycket mer local än Hong Kong Island sidan.

10 gillar

Kommentarer (5)

 • Hanna

  |

  Var kommer leopardsolglasögonen ifrån? kram!

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Köpte dem i Hong Kong! <3

   Reply

 • Tyra

  |

  Hej vart är den fina gröna skjortan ifrån???

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Zara!

   Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler