En vegansk sommarsallad – dela med dig av din favorit kombo

Idag till lunch gjorde jag en vegansk sommarsallad bestående av ruccola, jordgubbar, sötpotatis, avokado, rödlök och romantomater. Toppade sedan med lite olivolja, salt och balsamico och yummy in my tummy vad gott det blev. Hade däremot velat haft grönkål istället för ruccola om jag får göra om det. Älskar nämligen att det blir lite tuggmotstånd med grönkålen.

Har ni något bra tips på någon härlig god och fräsch salladskombination ni brukar göra?

Isf kan ni inte dela med er? Så härligt ju om det här inlägget bara blir fyllt av en massa salladskombinationstips!

Snälla dela med er av er favorit salladskombo i kommentarsfältet så kan vi inspireras av varandra!

24 gillar

Rekommenderade inlägg

Kommentarer (11)

  • Emma

    |

    Jag brukar
    rosta sötpotatis bitar i ugnen med massa olivolja och spiskummin, sen blanda i en skål med
    spenat,
    zetas färdigkokta linser,
    avokado,
    purjolök
    Feta och toppa med jordgubbar eller granatäpp
    le sen bara blanda en klick pesto med vinäger ! Grymt god! Ibland sockerärtor för att få lite mer konsistens

    Dennna bli extremt matig och ma blir så mätt !

    Reply

  • Julia

    |

    Mitt tips är väldigt långt med SÅ GOTT!

    spenat, morot, äpple, soltorkad tomat, avokado, majs, gurka, soja och kidneybönor, jordgubbar! Sen grillspett med lök, broccoli, svamp och zucchini! Sen hade vi grillad sparris och surdegsbröd till! Väldigt mycket men det är bra när allt är veganskt!💛

    Reply

  • Frida

    |

    Bladspenat, rödlök, körsbärstomater, avokado, mango, smörstekt sparris, halloumi och toppa med flingsalt och balsamico :)))) återkommer varje sommar till denna!

    Reply

  • Linn

    |

    Älskar ju kombon av vattenmelon, basilika och fetaost!

    Reply

  • Emma

    |

    En favorit är att ta valfri sallad t.ex babyspenat sen olivolja och salt på de, rosta valnötter i en torr panna/ugn. Chevre som du bara skär i mindre bitar och strösslar över granatäppplen (rekommenderar frysta) Bästa kommer nu, du tar nektariner och skär i tunna klyftor och steker dem i lite olja och honung och toppar på din sallad. Det ör magi jag lovar. Nektarinerna som gör hela salladen sen kan addera typ vad som

    Reply

  • Josefine

    |

    Det är sååååå fräscht med en sallad med vattenmelon i!!! Det rekommenderar jag!! Kram

    Reply

  • Sara

    |

    Jag har en sallad som är G U D O M L I G!!
    Man tar grönkål och en riven morot, en mastek grön pesto, vitvinsvinäger och citron, citronpeppar och maserar in med händerna en minut. Sedan kan man topppa med vafan man vill, den här grunden är så nyttig, god, salt, söt och helt tillfredställande! Jag brukar toppa med tofu och röbettor 🙂

    Reply

  • Alva

    |

    Detta är min favoritkombination:
    masserad grönkål
    bladspenat
    jordgubbar
    granatäpplekärnor
    sötpotatis
    vit quinoa
    avocado
    rödkål
    rostade kikärtor
    cashewdressing (blötlägg cashewnötter i vatten och mixa sedan dagen efter med citronsaft och kryddor)

    Blanda ihop allt noga och använd en ”kniv” för att skära allt i småbitar. Blir såååå gott! Tips är att rosta sötpotatisen och kikärtorna med kanel, spiskummin, chili och paprikakrydda. 🙂

    Reply

  • Sofia

    |

    Bas på ruccola, körsbärstomater, lätt stekt zucchini,quinoa.
    Toppa med nektariner(<3) pumpafrön, solrosfrön, halloumi

    Oh my lord yes

    Reply

  • Mahsa

    |

    Körsbärstomater, gurka, sparris (grön, vit dosen’t matter..) 2 olika slags bönor, halloumi, pressad vitlök, ringla över lite olivolja och sist men inte minst pressad en halv pressad citron! Galet god och desssutom super enkel att göra!

    Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler