Recept på min fantastiska sötpotatissallad

Inlägg innehåller adlinks

Mina fina salladsskål finns här (klick!) och salladsbesticken köpte jag i Sydafrika

Idag blev det sötpotatissallad till middag, det var jättelänge sedan jag gjorde den här och jag vet att jag har lovat mig själv att laga något nytt varje vecka men då jag total-craveade denna idag så fick det bli den. Jag har skrivit receptet förut men tänkte att jag kan kunde göra det igen. ALLA älskar den här salladen, varenda kotte jag bjuder denna på oavsett om det är Lollo B eller mamma dör för denna salladen. Avokadon, fetaosten, sötpotatisen och granatäpple kärnorna gifter sig så fint.

Du behöver:
Sötpotatis
Grönkål
Avokado
Fetaost
Granatäpple
Rödlök
Tomat 

 1. Sätt ugnen på 220 grader
 2. Skala och skär sötpotatisen i tunna skivor
 3. Lägg sötpotatisen på bakplåtspapper och ringla över olja och salt
 4. Sätt in i ugnen i ca. 20 min

Medan sötpotatisen står i ugnen kan du förbereda salladen…

 1. Krama in grönkålen i olivolja och salta
 2. Hacka grönsakerna och avokadon och gröp ur kärnorna ur granatäpplet
 3. Strössla över lite feta
 4. Lägg i sötpotatisen
 5. Voilá, you are done!!
26 gillar

Kommentarer (9)

 • My

  |

  Älskar dina recept!

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Vad roligt! Ska bli duktigare och lägga in fler <3

   Reply

 • Lovisa

  |

  Hej Hanna!
  Jag och min pojkvän ska till London nästa helg, första gången för oss båda, och du var den första jag tänkte på när jag funderade över tips på mysiga ställen att äta på! Skulle verkligen uppskatta om du ville ge några tips, gärna med bra vegetarisk mat. Jag har för mig om att du lagt ut en del tidigare kring olika frukost/brunchställe, jag har nämligen en bild i huvudet av massa goda avocadomackor, smoothies, bowls, sallader osv, haha 🙂 men gärna något tips på vanliga restauranger också, tänker att det kan vara skönt att veta om något innan man kommer ner iallafall. Hoppas du har tid och lust att svara! Kram

  Reply

  • E

   |

   Det finns tips under kategorin London 🙂

   Reply

   • Hanna Friberg

    |

    Ja, exakt. Tack för hjälpen!

    Reply

 • Sara Möller

  |

  Den här salladen låter som en helt fantastisk kombination! Älskar att man kan variera sötpotatis i all oändligthet, och så är det ju SÅ gott 😀

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Den är magisk denna salladen!

   Reply

 • surre

  |

  Hej!
  Vad är det för mått på salladskålen? 🙂

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Det jag länkat!

   Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler