Bra och dåliga egenskaper hos mig som kompis, myskväll och en ordentlig bar-runda

Min fredag började med den dagliga rundan runt Djurgården. Kände mig rätt krasslig hela förra veckan så blev mycket promenader. Men det är skönt och så är det perfekt att ring exempelvis Olivia som bor i London för att prata om vad som händer i livet. Så det var precis vad jag gjorde i fredags.

Mysigt knitted lunge set här (klick!)

Lagom till jag kom hem fixade jag mig en snabbis och gick bort till no.18 för att träffa en mental/ life coach som heter Johannes Hansen. Ni som läst bloggen länge minns honom säkert ifrån ett av avsnitten i min och Ellinors podcast ”Måndagspepp”. Jag fick panik häromdagen över livet och kände att jag behövde träffa någon varav han blev det självklara valet. Vi satt och pratade i 1,5 timme och efteråt gick jag därifrån med massa nya ideér och energier.

Mötte då upp Dani på vårt stammis-ställe Nybrogatan 38. Vi tog en te och satt och pratade om mitt möte och om vad vi uppskattar med varandra osv. Jag frågade henne vad hon tycker min sämsta egenskap som kompis är. Hon sa att jag ofta avbokar. Vilket stämmer när det kommer till just Dani, tar nog henne lite för givet eftersom att vi är så nära vänner men ska försöka bli bättre på det! För ingen vill ju vara personen som avbokar planer…

Sprang sedan hem lite snabbt och packade väskan för att sedan åka ut till Danderyd och Lojsan och Burres hus. Vi hade bokat in en myskväll deluxe. Åt pizza, kollade på en feelgood film och svullnade i godis och ostkrokar! Minns inte senaste jag hade en riktig myskväll som innefattade allt detta!

Jättemysig kväll. Vi kurade upp oss med täcken och kuddar i soffan och bara hängde och fick pausa filmen emellanåt för att diskutera viktiga saker haha. Det var jag, Lojsan, Anna, Dani, Buster och Mini då förstås! Dröm-gäng om ni frågar mig.

Vaknade tidigt i lördagsmorse och så gjorde Anna, Lojsan och Burre en brakfrukost till musik från Enya haha. Det bjöds på fattiga riddare (aldrig ätit det förut), crossianter med marabou choklad (som Buster gräddade själv) och äggröra med feta ost och svamp. TO GOOD TO BE TRUE, I KNOOOOOW!

Sen fick jag åka hem för då kom mina små gulliga kusiner, farmor och farfar och min faster och hennes man över på fika. Farmor och farfar hade inte sett min lägenhet innan så det var kul att få visa dem hur jag bor numera. Och så bjöds det på hemmabakade mini semlor som farmor alltid gör, varje år…. De är to die for – I’m telling ya.

Mitt i allt plingade det på dörren och så kom det här fina budet hem till mig. Makalöst vackert med en burk rosor på det här sättet. Dör för dom!

När gänget åkt gick jag en liten promenad och sen hoppade jag in i duschen och gjorde mig fräsch inför kvällen. Dammsög lägenheten, städade undan lite och sen gjorde jag mig en smoothie och såg ännu ett avsnitt av Sons.

Lagom till det tog slut kom Anna förbi och fixade sig hos mig, vi lyssnade på musik och så bjöd jag på lite rödpang. Så mysigt att fixa sig med en kompis när man har gott om tid på sig. Vi lånade lite produkter av varandra och sjöng med till gamla goa hits!

Mötte sedan upp Lojsan på Strandvägen 1 då vi hade bokat in en ordentlig ”bar-runda”. Det innebär att vi hoppade från olika ställen med EN ENDA REGEL ”Bara ett glas på varje ställe vi besökte”. Jätterolig idé! Kommer garanterat göra det oftare. Det är kul med snabba miljöombyten….

Det var länge sedan jag och Lojsan hade lite alone time så det var jättemysigt att bara hänga med henne och inte jobba eller träna samtidigt som vi gör det. Vi pratade också om bra och dåliga egenskaper vi har vänskapsmässigt och blev så glad när hon sa att hon tycker att jag är duktig på ett ge komplimanger till mina vänner.

Ett exempel hon drog var det här ovan när jag skrev att jag såg fram emot att träffa henne, det hade gjort henne jätteglad att höra. Tänk vad enkelt man kan få sina nära och kära att känna sig lite extra uppskattade eller omtyckta. Vi måste göra det oftare!

Aja, vilket fall efter ett långt tjejsnacks glas på Strandvägen fortsatte vi bar-rundan och styrde kosan mot Riche… (När Anna ringde och frågade vilka barer vi hade varit på och jag sa vi började på Strandvägen och nu är vi på Riche, fick jag en riktig utskällning. ”Hanna, det är inga barer!!!!!!” hahaha)

Byxorna ni alla frågat så mycket om hittar i här (klick!) – de verkar däremot slut..

Sen gick vi till Sturehof. Och där anslöt sig även Anna (som varit på middag) och två tjejkompisar ifrån Norrköping som var uppe på besök.

Här drack vi Stolly Bolly. Vodka och bubbel.

BÄSTA GREJEN!!!!

Efter hofen blev det ett långt stopp på Kasai. Vi blev nämligen indragna till det privata middagsrummet av en snygg Norrman. Det är ett avskilt rum med ett stort runt middagsbord på Kasai och runt där satt ca 10 andra snygga och roliga Norrmän. ”Killar, här kommer ett gäng svenska tjejer som ska uppträda för oss” sa han och satte på Främling med Carola så det var ju bara att dra på sig dans-modet och köra på. Sen uppträdde de för oss och så hade vi dance bottle och allt möjligt. Skitroligt!! De var så himla roliga.

Men trots att vi hade det så kul på Kasai fortsatte vi rundan mot Spitfire, där blev det också en snabb drink och sen avslutade vi kvällen på Suite.

Hade svinroligt på Suite, brukar inte vara där men det var ju hur bra musik som helst. Väldigt mycket folk däremot men bordade med Lojsans killkompis så då slapp vi stå och trängas nere på golvet och stod och dansade på sofforna istället.

Söndag och frukost i soffan framför Nyhetsmorgon! Avokado och fetaoströra med en semmelsmoothie. Såååå gött!!!!! Skulle kunna ätit det till både frukost, lunch och middag igår.

Tog min dagliga runda runt Djurgården medan jag lyssnade på gamla ballader. Följ min lista HÄR. Den är för bra. Så nostalgisk och mysig. Perfekt söndagslista egentligen.

Spenderade några timmar i soffan, pratade i telefon med tjejerna och kollade på ett avsnitt av Sons of Anarchy. Älskar söndagar för brukar alltid få så himla mysig egentid men ändå inte känna mig ensam eftersom att jag ofta har typ Dani eller Anna i andra änden av telefonen medan jag går runt och lagar mat, handlar eller lägger en ansiktsmask.

Sen mötte jag upp Anna på fältan för att handla tacos!!!

Och så gick vi hem till henne, tände ljus, kollade på Johan Falk och åt tacos och mörk choklad med chili. Gjorde några roliga omröstningar på Instastory och skrattar åt ordvitsar. Älskar att ha mina bästa vänner så nära. Är väldigt bortskämd med det. Har så många vänner som bor så nära mig.

Känner ni igen lägenheten förresten? Anna hyr ju lägenheten jag hyrde när jag precis flyttade till Stockholm. Jag älskar den så det är så mysigt att kunna komma tillbaka och hänga där.

Hur var er helg? Jag ger min 10/10.

20 gillar

Rekommenderade inlägg

Kommentarer (18)

 • Lisa

  |

  Hej Hanna! Jag ville bara skriva och berätta att du är den enda bloggen jag läser, där jag med handen på hjärtat kan säga att jag får mer livsenergi. Speciellt när du sammanfattar dina helger. Jag vill bara göra mer saker, och känner oftast ett hopp efter jag läst din blogg. Så tack för det<3

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Men åh vad glad jag blir!!!! TACK <3

   Reply

 • Lovisa

  |

  Älskar din stil, du är såå snygg!!
  Jag är så sugen på att köpa ett par mer utsvängda byxor, exempelvis de svarta från din kollektion men jag undrar vad du använder för skor till sådana byxor? Klackar funkar ju men om man inte vill vara så överklädd.. och vad kommer du använda för skor till de byxorna nu mot våren?

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Antingen bara sneakers (det är typ snyggast tycker jag) eller så har jag en liten klack bara! 🙂

   Reply

 • F

  |

  Håper du vet hvor heldig du er som har så mange venninner! Jeg går siste året på videregående og har ingen venninner (jeg har en kjæreste + noen felles guttekompiser, men det blir jo ikke like mye/samme kontakt med guttevenner som med jentevenner). Jeg blir sjalu bare av å høre at du har noen å ringe til, eller dra ut med! Forstår det godt, da du virker helt fantastisk og fortjener evig med vennskap <3 ser så utrolig opp til deg!!

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Hej fina!! Boka in kompis-dejter, föreslå en AW med någon du diggar eller börja en ny hobby? Kanske börja snacka med någon på gymmet osv? Kram på dig <3

   Reply

 • Sanna

  |

  Hallå snyggo! Lackjackan som du har på dig på barrundan? Vart tusan är den ifrån? Vill ha!

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   NA-KD! 🙂

   Reply

 • amanda

  |

  Alltså har alltid undrat hur man gör när man kör en ”barrunda” dvs hoppar till flera olika barer. HUR tar man sig från barerna? Taxi, uber, tunnelbana, går??!

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Vi promenerade, alla ställena vi var på ligger så nära varandra!

   Reply

 • Linn

  |

  Hej Hanna!! Vart är ditt fina soffbord från? 🙂

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Jysk! 🙂 500kr! Rena rama kapet

   Reply

 • Elin

  |

  Vart är det gröna setet ifrån? 😍

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Bikbok!

   Reply

 • Amanda Olofsson

  |

  Vart redigerar du dina bilder? Du har säkert redan skrivit ut det, men kunde inte hitta. De är iaf jättefina ✨

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   På både lightroom på datorn och VSCO cam i telefonen <3

   Reply

 • Sara

  |

  Alltså HUR gör du för att slippa en rejäl bakfylla? Att blanda rödvin med bubbel och vodka en kväll hade DÖDAT mig dan efter även om det bara var några glas..

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Dricker långsamt… bästa knepet

   Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler