Den patetiska trenden att slänga skit på influensers + skippa desserten incidenten

Det verkar ha blivit en trend nowadays att slänga skit på oss influencers så fort man får möjlighet så om som en titulerad influenser skriver något som kan tolkas drygt/ arrogant, ja då jäklar ska man hängas ut och göras till åtlöje. För herregud vem tror man att man är? Jag tänker inte ens nämna vad folk/ (främst tjejer tyvärr) har skrivit om mig för jag vill inte ge dem någon uppmärksamhet. Men till alla er som vet med er att ni skrivit något elakt, jag kommer inte skriva något elakt och spydigt tillbaka utan jag vill istället ge er ett tips – lägg er energi och dyrbara tid på något vettigare. Som ex på er själva, eller kanske på er karriär så att ni också en dag kan köpa er en absoluta drömlägenhet, resa flera gånger om året och bestämma era egna arbetstider (om ni nu strävar efter det). Eller varför inte på ert självförtroende och er självkänsla så att ni slipper känna att ni måste trycka ner andra för att själva må bra. Det är en bättre investering och du kommer tacka dig själv i framtiden!

För er som har missat det så har det skrivits och kommenterats en hel del elaka saker om mig de senaste två veckorna här på sociala medier efter det här inläggetoch att jag skrev att jag hoppade desserten för att 1. Inte gillar dessert så mycket 2. Skulle åka till Sydafrika och plåta min nästa kollektion. Och här kommer mina åsikter och tankar kring detta.

Först och främst vill jag bara säga att ni inte kan lägga allt ansvar för unga tjejer och killars självförtroende och välmående på oss influensers, som själva oftast är unga tjejer. Jag säger inte att vi inte har ett otroligt stort inflytande på unga människor i dagens samhälle, för det har vi. Vi har makt och vi har en möjlighet att förändra etc. Men vi alla kan inte göra och vara allt och det är helt orimligt att ni förväntar er det, för ingen är perfekt och vi alla influensers kan inte krävas vara perfekta. Vissa influerar oss att äta mer veganskt, andra lär oss mer om feminism och en tredje visar via youtube videos hur man kan sminka sig och ta hand om sin hud. Det finns något för alla och vi alla kan välja och vraka precis vad vi vill influeras av.

Jag har inte menat att skratta bort någonting eller att någon ska ta illa vid sig vid det jag skrev, men det som gör mig upprörd är hur alla ni som skrivit hur ”pantad” jag är, anser er ha rätten att lägga så mycket ansvar och slänga så mycket hat på mig, som själv är en ung tjej. Det enda jag gjorde var att säga att jag inte åt någon efterrätt just denna dagen för att jag skulle åka och plåta min kollektion i Sydafrika. Fine om jag ofta la sådana typer kommentarer, eller om jag gud förlåte mig skrev att jag skippade en måltid men jag tycker och jag försöker verkligen att visa upp en hälsosam, sund och hållbar livsstil här på mina sociala medier. Och det tror jag också att många av er som faktiskt följer mig håller med om. Jag tränar och rör på mig, äter hälsosamt när jag känner för det och unnar mig sötsaker när jag känner för det. Dricker drinkar med tjejkompisarna och ligger utsträckt på soffan med matkoma på söndagar. Springer milen ibland. Struntar i träningen andra gånger och anser själv att jag har otroligt sund bild och balans av just mat och träning.

(Baddräkt och jeans ifrån nästa kollektion och om ni är intresserade av hur ärren ser ut nu på brösten så kan ni skymta det ena horisontella till vänster. Det har tyvärr inte riktigt hamnat under bysten utan lite ovanpå som ni ser. Men det gör inget! Inte för mig iaf)

Jag har designat klädkollektioner som även ska passa den kurvigare kroppstypen, pratat mycket om självförtroende och självkänsla, visar ofta upp mig osminkad och försöker alltid att ge mina följare en ärlig bild av hur jag äter och tränar. Då jag själv föredrar människor som är ärliga med vad de äter och hur de tränar. Att det krävs en strikt diet och en jäkla massa tid på gymmet för en viss typ av kropp och att det inte krävs alls lika mycket effort på gymmet för en annan. Jag tycker att de ger en rättvis bild. Istället för att påstå att man alltid äter pizza och nutella crossianter och aldrig tränar, som jag uppfattar att extremt många andra modeller och bloggare ofta gör. För det om något, ger väl en skev jäkla bild till unga tjejer? ”Hur kan hon se ut så där när hon äter pizza var och varannan dag och aldrig tränar?” och varför kan inte jag också göra det?”

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Vi kan inte censurera unga tjejer och killar ifrån det faktum att människor runt omkring oss skippar desserter eller äter på ett visst sätt eftersom att det inte är något som helst fel att göra det. Men vad vi kan göra är att hjälpa dessa unga tjejer och killar att bli trygga och starka i sig själva så att de inte påverkar dom vad andra äter eller gör för val här i livet. Låter inte det mycket sundare? Varför inte bara sluta lägga så mycket fokus på mat och träning för i slut ändan så har ju faktiskt inte det något att göra med vårt självförtroende och vår självkänsla. Vi alla behöver ta eget ansvar, undvika det som triggar oss och försöka fokusera på det som inspirerar oss istället.

Sluta fokusera på andra och börja fokusera på dig själv. Vad mår din kropp bra av och hur vill du leva ditt liv? Du har alltid ett eget val och ett eget ansvar för dig själv. Se till att börja använda det på rätt sätt eller ta hjälp av någon för att använda det på rätt sätt.

172 gillar

Rekommenderade inlägg

Kommentarer (74)

 • Jackie

  |

  Håller med dig till 100 procent!! Förstår inte att folk orkar lägga energi på att vara elaka mot andra! Som du skriver, lägg energin på något vettigare än att klanka ner på någon du inte känner! Du är grym och en riktig förebild! Glöm inte det! Kram! Ps. Längtar till nästa kollektionssläpp <3

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Tack fina fina! Värmer att höra att du ser mig som en förebild <3

   Reply

 • Frida

  |

  Men hallå det handlar inte om vad du sa utan hur du sa det. Det lät som att du menade att man måste vara smal för att kunna fotas pga annars är man ej snygg. Det är där problemet ligger, inte i att du skippade desserten.

  Reply

  • Hanna Friberg

   |

   Men där känner jag att man har lite ansvar själv också hur man läser och tolkar en text. Jag har ju inte sagt någonstans att man måsta vara smal för att man ska fotas? Det är ju du som har lagt dom orden i min mun.

   Reply

   • Sofia

    |

    Fast det ”ansvaret hur man tolkar en text” kan inte heller du lägga på alla unga tjejer som läser din blogg. Så otroligt förminskande mot oss alla som dagligen kämpar med vår självbild och kampen mot hjärnspöken. Ätstörningar och psykisk ohälsa är inget man väljer, det är något som sätter sig i hjärnan fast man inte vill det. Man gör inte ett aktivt val huruvida man ska tolka saker/bli triggad? Skulle man kunna välja hur hjärnan tolkade allt skulle ju ingen psykisk sjukdom, så som en ätstörning, existera.

    Reply

   • Johanna

    |

    Men Hanna ärligt, nu får du ge dig. Kan du berätta för oss då, exakt av vilken anledning du valde att avstå från efterrätt för att du ska fotas, om det inte skulle vara att du ville se så ”smal” ut som möjligt? För gud vad jobbigt om desserten la sig som en smäck på din mage. Fy tusan vilka dåliga bilder det hade blivit då men din baddräktskollektion. Ditt inlägg är det töntigaste jag har läst. Och ja jag har all möjlighet att inte läsa men man blir ju livrädd för din egen skull. Du har inte förstått något av den kritik du fått.

    Reply

   • Anna

    |

    Allt du skriver får dig bara låta mer pantad herregud. Fattar inte du vad folk säger åt dig?

    Reply

    • tilda

     |

     Men herregud, hur pantade är ni inte själva??? Hanna har skrivit ett bra och konkret inlägg om att influensers får hat som inte är okej(med välgrundade argument till varför det inte är okej!) och ni fortsätter ge hat??? Pantade mina vänner, det tycks det vara ni som är.

     Reply

    • Annica

     |

     Det är niiiiiiii som är pantade!

     Reply

   • Frida

    |

    Fast vadå att jag lägger orden i munnen på dig? Uppenbarligen är det ju betydligt fler än jag som tolkat det på liknande sätt? Jag förstår att det hela är ett missförstånd men kan verkligen inte förstå hur du inte kan be om ursäkt för att dina ord kanske kom ut fel/var lätta att misstolka eller liknande och förklara vad du egentligen menar eftersom så många verkar ha tagit åt sig. Det är bara du som blåser upp det till en stor grej och du måste kunna förstå att du visst har ett ansvar, vi alla har ett ansvar i sådana här viktiga frågor. Jag tänker alltid ett varv extra innan jag slänger ur mig sådana där kommentarer kring kompisar jag vet kämpar med sådana tankar och jag tycker det är viktigt att göra det. Hela den här grejen hade blivit så betydligt mycket mindre om du, istället för att försöka försvara dig genom att bara göra det värre, förklarade dig på ett sansat sätt.

    Reply

 • Vendela

  |

  Tror att de flesta förstår att det inte var din intention att uppmuntra unga tjejer skippa måltider för att du skippade en dessert. Problemet är väl att så fort du fick kritik att det faktiskt triggar blev du i försvarsposition direkt och försvarade dig med ”men skaffa lite självförtroende” (typ). Sen att du får ännu mer kritik nu är väl för att du har hamnat i ”blåsväder” (du kan faktiskt lägga lite dryga kommentarer ibland, typ den på instagram när kläderna var ”såklart snygga eftersom jag har designat dem”. Det finns en fin gräns med att vara stolt och uppfattas som nästintill otrevlig. Aja hoppas du förstår vad jag menar!

  Reply

  • A

   |

   Bra förklarat i denna kommentaren! Håller med!

   Reply

  • Ellen

   |

   Håller helt med! Hon kunde skött den här situationen så mycket snyggare genom att offentligt säga/skriva ”förlåt om jag hetsat någon till ett osunt beteende, det var aldrig min mening” så hade det varit fine. Men hur hon hanterat allt detta, försvarat sig på ett sjukt ocharmigt sätt, nä det blev ej bra Hanna…

   Reply

 • Anonym

  |

  Du har aldrig haft en bästa kompis vars hjärta varit nära på att stanna pga anorexi va? Det märks tydligt i det här inlägget och i så många andra

  Reply

 • Liv

  |

  Tror dock du måste köpa att du faktiskt är en del av tjejer och killar självförtroende. Du med alla influencers, modeller, offentliga personer osv är en stor faktor som påverkar.
  Att du skulle vara ung är också ett argument som är svagt. Jag var 21 när jag var färdigutbildad lärare och vare sig jag vill eller inte har jag valt ett yrke där mina ord och handlingar väger tungt vilket jag måste ta hänsyn till för att vara så professionell i mitt yrke, idag är jag 23. Jag kan inte skylla på att det handlar om att eleverna tolkar mig fel utan jag måste tänka på vad jag säger. Tror det även går att applicera på ditt yrke. Självklart kan alla göra fel och jag tycker att det är helt fel att du får skit för det. Men att folk väljer att uttrycka sin åsikt och resonera måste vara okej, precis som du uttrycker din åsikt. Flera av dem som skrivit har resonerat på ett schysst och moget sätt. Hoppas du låter den här diskussionen som väckts stärker dig i slutändan även om det är svårt när folk väljer att gå på med personangrepp. Det behöver du aldrig acceptera.

  Reply

  • ida

   |

   amen sister!

   Reply

 • sofia

  |

  Känns som att många väljer att tolka dina texter på sådant sätt så att det bara ses som någonting negativt, vilket en majoritet av vår befolkning gör idag för att allt ska vara väldigt pk. Sen beror det ju självklart på vad det gäller så kan man vara kritisk, men ibland tycker jag att man kan hålla det för sig själv. Jag äter efterrätt säker bara 1 av 10 gånger som jag äter ute, men det är aldrig någon som kommentarer det. Fortsätt va ärlig med din kost, träning osv för det ger så mycket mer än att du ska behöva ha en fasad uppe för att inte få kritik.

  Reply

 • Simone

  |

  Jag tror att det många missat, som tex tjejerna ovanför, är att du aldrig påstått att smala tjejer är finare. Du känner dig finare när du ätit hälsosamt och då ska du göra det. Du ska få känna dig fin, på det sätt du vill.
  Du säger aldrig något om hur andra bör känna sig fina eller att alla borde skippa desserten för att vara fina.
  Vi kan inte lägga ansvaret på Hanna om de sociala normer vi har, då hon själv, precis som vi är påverkad av det. Vi måste alla jobba med det, influenser eller ej.

  Tycker det är sorgligt att se allt du fått stå ut med Hanna. Ett nederlag för feminismen.

  Skickar några styrkekramar ❤️

  Reply

  • Boris

   |

   Fast man ska väl kunna ge konstruktiv kritik till kvinnor om man inte håller med de utan att det blir ett nederlag för feminismen?

   Reply

   • Simone

    |

    Hej Boris. Konstruktiv kritik är aldrig fel och det ska vi aldrig sluta ge varandra. Men Hanna har fått mer än så enligt mig.
    Mvh, Simone

    Reply

   • Rebecca

    |

    Är det konstruktiv kritik att kalla någon pantad? Eh

    Reply

 • Hanna

  |

  Hey hänni!!!
  Har velat skriva det här till dej lääänge men inte vetat hur för att det inte ska låta för klyschigt haha. Nu känns som ett bra tillfälle! Kort o gott, Det märks såå tydligt hur hårt du jobbar! Du är grym och du levererar kvalitet i allt du gör! Stor eloge till dej för det, verkligen!

  Reply

 • Helene

  |

  Hej! Jag fattar absolut vad du menar. Du är ju faktiskt en helt vanlig tjej med ett offentligt jobb. All världens tyngd kan inte hamna på dina axlar och du kan/ska inte behöva vara den perfekta personen. Du måste också få vara dig själv och göra vad du vill. Jag är en av de där som äter massa pizza och glass utan att träna fast utan att vara bloggare och helt ärligt tycker jag inte att det ger en såkallad skev bild på hur livet är heller för det handlar även om biologi, i alla fall i mitt fall.

  Reply

 • Hanna

  |

  Du har så rätt i det du skriver!! Det ställs så himla orimliga krav på bloggare idag. Alla texter ska vara finslipade in i minsta detalj så att ingenting ska kunna tolkas fel. Men det håller ju inte! Ingen klarar av att hålla något sådant uppe. Du är grym!!

  Reply

 • Hanna

  |

  Problemet är inte att du skippar desserten Hanna. Problemet ligger i att du skrev ut det, på det sättet du gjorde. Du hade två andra alternativ. 1. Skita i att berätta att du skippar din dessert eller 2. Använda dig av din första (och helt dugliga) förklaring: nämligen att du inte är så mycket för dessert. VARFÖR du inte är det är helt orimligt i fråga och ännu mer orimligt om det inkluderar något triggande (som i detta fall: för att du vill vara snygg inför plåtning) Du går in i försvarsposition direkt istället för att bara ”Oj! Det blev lite fel och jag ber om ursäkt!”

  Reply

 • Ella

  |

  Måste säga att det känns som att många gjort en höna av en fjäder, alla kan väl råka säga något fel ibland. Håller helt med dig i att det bästa är att vara ärlig mot sina följare och tycker du verkar ha en väldigt sund livsstil. Det handlar ju inte om att säga att man äter pizza varenda dag och smyga med att man tränar för att folk kan bli negativt påverkade av det, utan att kunna säga att jag ser ut såhär och jag tränar si och så många gånger i veckan. Det är ju då unga får en ärlig bild av det hela och fattar hur folk ser ut som de gör. Kanske lite luddigt skrivet av mig men anser hur som helst att du är en väldigt bra och ärlig förebild Hanna!

  Reply

 • Hanna

  |

  Jag kan hålla med om att det var lite onödigt av dig att skriva att du skippade desserten för att du skulle plåtas. MEN, jag tycker det är så otroligt orättvist att så många personer dömer dig så mycket och är så elaka. Jag har följt din blogg ett tag och har läst alla dina inlägg där du har berättat om hur GOD en dessert du åt var och inlägg där du istället har framstått som en person som inte alls lägger någon vikt i hur många kalorier du stoppar i dig. Många som dömde dig så mycket förra veckan borde scrolla tillbaka i din blogg och förstå att detta endast var en engångsföreteelse. Jag vet att det inte endast är jag som har läst alla andra inlägg. Tyvärr är det dock oftast de negativa kommenterarna som hörs högst. Kram på dig Hanna<3.

  Reply

 • Annika

  |

  Undrar dock hur du tänker när du säger att din kollektion ska passa kurvigare tjejer? Max storleken är L på dina plagg och jag är en kurvig tjej och får inte ens ner rumpan i dina byxor vilket är jätte tråkigt. Så nästa gång kan du väl tänka på ordval för din kollektion är exakt som alla andra nakds kollektioner. Trånga och små i storlekar.

  Reply

  • Lina

   |

   1+ på denna!! Jag är en vanlig storlek Medium, har ibland S ist. och jag beställde byxor från din andra kollektion samt första och båda var alldeles för små i midjan samt i benen. Jag har smala ben. Visst jag kan gå upp till L i byxorna men tycker synd om de som är större än mig och inte alls kan ha dina byxor 🙁

   Reply

 • Hanna

  |

  Gud va folk håller på och märker ord, vad är det för hönsjakt? Som du själv skriver du uppmanar aldrig till att ha en osund relation till mat. Du inspirerar mig till hälsosam livstil men att fortfarande njuta av livet. Jag förstår folks vinkling på det hela men så länge man äter en bra huvudmåltid som faktiskt har näring i sig så är det väl bara bra att skippa efterätten ibland. Hade väl vart värre om du skrev att du skippade middagen?.. Alla som skriver här har garanterat skippat en del av en måltid av olika anledningar och det är ganska naturligt. Man mår ofta bättre av att inte trycka i sig massa sött, men det ger ju lite livskvalite ibland såklart. Jag tycker du är toppen 😀

  Reply

 • Linda

  |

  Hanna! Bry dig inte om alla avundsjuka människor som letar fel!
  Du är bäst ingen protest. Din blogg är fantastisk och dina live-sändningar på Instagram gör alltid mina dagar.
  Fortsätt som du gör.
  Kram

  Reply

 • Rut

  |

  Hej! Undrar en sak ang att du nu släpper en badklädeskollektion. Hur har du tänkt och gjort kring strl? Tänker att du själv tidigare måste haft samma problem som jag (och många andra) där inga badkläder är anpassade för stora bröst. Är det någonting du har tagit hänsyn till när du gjort din egen kollektion, även fast du själv gjort en förminskning? Tycker det är så tråkigt att inga badkläder alls är anpassade till stora bröst 🙁

  Reply

 • Ida

  |

  Hej! Ibland är du verkligen inne i din Stockholms bubbla. Du säger att du är lika ödmjuk som förut men det märks inte. Jag tror många uppfattar dig som skrytig, säger saker utan att tänka efter och väldigt ytlig. Missuppfatta mig inte, du är säkert jätte trevlig och härlig men man får inte den bilden av dig längre. Du skryter om dina chanelväskor hur och dit, klagar på småsaker och bidrar till dieter för att sedan bara slå det ifrån dig och be folk skaffa självförtroende. Jag förstår att du ibland har väldigt hög press på dig men istället för att bara slå ifrån dig kritik ta den till dig istället.

  Reply

  • Emmyy

   |

   Håller verkligen med!

   Reply

  • Ellen

   |

   Amen!!!

   Reply

 • Linnea

  |

  Jag kommenterar nästintill aldrig på bloggar etc. Men nu känner jag att jag måste. Jag har alltid diggat dig Hanna och tyckt att du spridit en väldigt glad och positiv bild vilket behövs i dagens samhälle. Men senaste veckorna har jag blivit lite besviken. Jag tycker tyvärr att du har blivit väldigt nonchalant och ignorant. Du lägger kommentarer som många andra influensers aldrig skulle lägga tex Molly Rustas, Andrea Hedenstedt. Det är inte en trend att dissa influencers. Men det har blivit en trend att stå emot kommentarer etc som förstör för unga tjejer. Du har tyvärr lagt kommentarer som folk inte tycker är okej och därför har du fått skit. Med allt rätt. Eller ja självklart aldrig rätt att hänga ut någon, men att flera hundra sätter sig emot det du skriver borde bevisa för dig att du som influencer inte kan lägga dom kommenterarna. Det spelar ingen roll om du tycker att alla ska skaffa lite mer självförtroende. Bara för att det funkar för dig funkar inte det för många andra unga tjejer som har komplex eller ätstörningar. Du har kanske inte valt att bli en förebild, men nu är du det och det måste du acceptera. Det behöver inte vara något negativt, du kan faktiskt används detta till att göra så mycket bra saker. För andra också. Det finns tillräckligt mycket smalhets i samhället, bidra inte mer till det. Du säger att du vill förespråka en sund och hälsosam livsstil. Men där blir det lite fel. En dessert är inte ohälsosamt. Tretton desserter är det. Men en dessert är inte det. Så skippa sådana kommentarer som egentligen är helt orelevanta. Ingen kommer ge dig cred för att du hoppat en dessert ändå, det är sådan onödig information som bara mottas fel av personer som tyvärr kämpar med sina problem. Du väljer att synas och att driva en blogg som många unga läser. Då har du ett ansvar. Hoppas att du tänker på detta och har i åtanke att många har problem med mat, utseende och mental hälsa idag.

  Reply

  • Hanna

   |

   Bra kommentar, håller med 🙂

   Reply

  • Lisa

   |

   Håller med!! Precis så

   Reply

  • Ester

   |

   Bra formulerat, håller med! 🙂

   Reply

 • Alva

  |

  Jag håller med dig och det du skriver! Tycker du har en otroligt fin kropp och sunda ideal. Det jag tror folk har ifrågasatt med detta är att du hoppar en dessert för att du ska på en plåtning… Det får det att låta som att det skulle synas på dig om du åt en dessert på 14 dagar, vilket för mig är helt ologiskt… Hoppas du förstår vad jag menar! Kram

  Reply

 • Olivia

  |

  Hej Hanna.

  Jag har hållt mig helt utanför detta och både håller med och inte håller med det hat du fått. Men nu måste jag säga ifrån.

  Det du måste förstå är att alla ex Victoria Secret modeller och liknande du såg på tidningsomslag när du var yngre och influerades av, är den person du är för unga tjejer idag. Säg inte att du i din ungim inte påverkats av den samhällsnorm om hur en kvinna ska se ut i dagens samhälle. Att hon ska vara smal, vältränad, äta nyttigt och blabla. Sen tycker jag från botten av mitt hjärta att det är jättebra att du istället vill lyfta att det sunda är att ha en balans, att du får se ut som du vill & andra som dem vill osv. Jag tror verkligen på att du vill mena det. Men återigen är du en förebild som många unga tjejer ser upp till, och som du själv säger, influeras av. Men vad betyder ens det ordet Hanna? Jo, att man inspireras men främst PÅVERKAS av någon. ALLT du och andra influensers skriver påverkar andra människor. Det får du aldrig någonsin glömma. Det är ert jobb. Vill du inte vara den personen, då får du stänga ner dina sociala medier och jobba med något annat. Skyll aldrig någonsin på hur dina läsare tolkar det du skriver. Aldrig någonsin.

  Och det som blev fel i det förra inlägget är ju just att du skrev att du valde att inte äta dessert för du skulle plåtas veckan efter. Att du själv inte kan förstå problematiken i den meningen? Varför ens skriva det? Förstår du inte att unga tjejer kan dra samma parallell till att ”jag kan inte äta efterrätt idag för vi har ju simning på skolan imorgon”, att sånt kan trigga onda tankar om kroppshets vilket leder till ätstörningar. Det är exakt sånt du skrev som kan skapa en ätstörning. Det måste du få in. Du kan ju inte ena sekunden säga att ”det är okej att vara kurvig”, för att sedan inte kunna äta sötsaker för att du ska plåtas och måste se smal ut? Det är direkt kopplat till att dessert = inte snygg och smal på plåtning. Och där tycker jag inte du har någonting att säga emot. Du måste verkligen förstå att det du skrev är att dessert bidrar negativt till hur kroppen ser ut. Kom inte en gång till med ”ni lägger orden i mun på mig”. Innebörden är samma sak. Och du är ju skev om någon som ena sekunden stolt pratar om att du designar kläder som passar kurvigare människor, medan du själv ska vara så pang-fit som möjligt på din plåtning FÖR just dessa kläder? Va? Designar du kläder för kurvigare människor är det väl din mest kurviga sida du ska visa så man ser att de kläderna funkar för sitt ändamål?

  Jag tror inte du menade denna stormen på något sätt. Men väx upp och be om ursäkt för att du formulerade dig dåligt, skyll inte på dina läsare. Du hade inte tjänat en enda liten krona utan ALLA de unga tjejer som dagligen läser din blogg, likear dina bilder på instagram och köper dina kläder. Det vet du nog själv. Ditt jobb är att påverka andra människor, skyll då aldrig på att de blir påverkade. Då får du hitta en annan sysselsättning.

  Sedan förtjänar du absolut inte hat på något sätt, där måste andra människor också växa upp. Jag har inte menat att vara elak mot just dig på något sätt, utan bara förklarat min åsikt vilket vi har lika stor rätt till som du.

  Reply

  • Mich

   |

   SÅ SANT!!!

   Reply

  • Mich

   |

   SÅ SANT!!!

   Reply

  • Frida

   |

   Detta är så bra förklarat! Ibland måste man vända och vrida lite på det, acceptera det som vart och förstå hur man går vidare.

   Reply

  • johanna

   |

   AMEEEEEN!!!

   Reply

  • Ester

   |

   Jättebra formulerat!! Bra budskap 🙂

   Reply

 • Emmie

  |

  Jag tycker inte att du bär ansvaret över hur dina läsare/följare vrider saker du skriver till något negativt. Är du en positiv människa som har ett betydelsefullt liv, har du inte tid att analysera vad en influenser skriver eller inte skriver om en efterrätt.

  Dock borde flera av dina ”kollegor” skippa skitsnacket om hur mycket onyttigt de äter och hur lite de rör sig. När det är så uppenbart att de knappt äter överhuvudtaget. Sådant bidrar till dåligt inflytande på yngre tjejer…

  Kram.

  Reply

  • Helen

   |

   Exakt, du kan inte ta ansvar över hur vissa personer missuppfattar dig och blir kränkta över varenda liten grej du gör / inte gör. Det känns som att folk i Sverige tävlar i vem som kan bli mest kränkt nu för tiden. Fine att det finns de med ätstörningar som läser din blogg men det är i slutändan deras egna val, om det blir så jobbigt så sluta läs då! Jag tycker personligen du är riktigt grym och har kommit så himla långt och du ska ha all cred för att du är ärlig och öppen. Dessutom har du en grymt snygg stil!

   Reply

 • Sara

  |

  Du är en inpirerande förebild som sprider mycket positiv energi. Tycker även att du ofta ger intrycket att alla ska vara nöjda med sig själva.

  Hoppas inte du lägger ner mer energi på dessa negativa kommentarer.

  Reply

 • Stephanie

  |

  Tycker du är helt fantastisk! Du ger mig så mycket energi o inspiration! Keep up the good Work! Mysigast bloggen ❤️

  Reply

 • Josefin

  |

  MEN SNÄLLA!!!! Hanna får skit av att hon skrivit att hon inte åt en efterrätt, men andra profiler inom fitness som går ut med deras dieter hit och dit för tävlingar m.m. där är det helt okej tydligen???, varför?!? Ingen skillnad! Sluta kolla in hennes blogg om ni inte gillar det hon skriver. 🙂

  Reply

  • Isabell

   |

   Det är stor skillnad om det är en fitnessblogg eller lifestyleblogg som skriver om det. När man går in på fitnessbloggar vet man med sig att de har en oftast ganska annorlunda livsstil än sig själv och kan distansera sig mer från det. Däremot om det flikas in lite diet tips (som att skippa efterrätt) bland massa outfit inlägg på en vanlig tjejs blogg som Hannas eller vilken annan bloggare som helst kommer hjärnan tolka det annorlunda, det kommer kännas mer rimligt att det är något man själv borde göra. Jag försvarar inte fitnessbloggarna för de bidrar till precis lika stora problem, om inte större, men för unga tjejer tror jag det är lättare att relatera till Hanna och hennes livsstil.

   Reply

 • Jennifer

  |

  Du får så otroligt mycket obefogat hat, förstår verkligen inte hur man orkar leta fel i exakt allt. Man tar själv ansvar och anorexia är jättehemskt men det är ju inte ditt fel. Har så länge jag följt dig (måste vara närmre 7 år nästan? när du gick i gymnasiet iallafall) alltid tyckt att du gett en rättvis bild av träning och hälsa. Du har verkligen hittat en bra balans i livet och visar upp det på ett superbra sätt, en riktig glädjespridare dessutom som verkar vara full av energi. Du är faktiskt den jag kan komma på som är bäst förebild inom just hälsa, kan iallafall inte tänka mig någon annan som visar upp en sundare livsstil. Du är fantastisk. Kram! <3

  Reply

 • Michaela Forni citat

  |

  Citat Michaela Forni i senaste poddavanittet (tid:24:41- 25:15) Jag skulle vilja ge ett tips, jag tror att det är många därute som pratar om andra människors kroppar runt dom utan att tänka på det och mitt tips är sluta prata om människors kroppar hela tiden. […] jag blir tokig ibland ”du har blivit så smal, åh du har gjort det å jag kan ju inte äta det här för jag vill ju liksom gå ner i vikt” eller vafan det nu är. Jag kan känna att jag får panik, sluta prata om kroppar!!”

  Klart du får skippa efterrätt det är inte det det handlar om ju. Det handlar om att du ”skrev” ut att du skippar efterrätten FÖR ATT vara SMALARE/känna dig snyggare på din plåtning. Handlade ju inte om något steg mot ett hälsosammare liv när du skrev ut det så.

  Å du har mycket rätt i det du skriver. Men du måste också förstå att folk blir upprörd och speciellt när du inte riktigt förstår hur du bidrar till kroppshetsen.

  Shit happens! Må gott!

  Puss

  Reply

 • Sanna

  |

  Tänk om vi tjejer kunde börja bli lite snällare emot varandra och uppmuntra/peppa varandra istället för att trycka ner. Din kollektion ser GRYM ut och jag längtar tills den släpps 🙂 Bilderna lär säkert också cara awsome när man ser hur det ser ut i Sydafrika!

  Kram ♡

  Reply

 • Maria

  |

  Hej Hanna!

  Anledningen till att ni ”influencers” får kritik ofta är nog för att ni har en offentlig plattform och att ni arbetar som det – att vara en influencer. Och det är ju vad det låter, eller hur? Ert arbete är att influera och INSPIRERA. Sen har ju alla bloggare olika målgrupper. Ni får betalt. Det är ert jobb. Då har ni faktiskt även att ansvar att sköta det jobbet korrekt. Ni får absolut skriva om vad ni vill och hur ni vill men ni kanske också ska tänka efter 1 2 3 4 5 gånger innan ni postar något. Och skriver ni något som triggar då får ni faktiskt ta den smällen att få kritik. Att gå igenom livet och få betalt för att resa och festa och posta outfits och få allt sponsrat och sedan skriva massa skit för att sedan få betalt för det är faktiskt helt orimligt och det förstår väl ändå du också? Din målgrupp är ju väldigt unga tjejer. Att då skriva något i stil med du måste skippa dessert för att vara FIN till en plåtning är sinnessjukt. Du skriver indirekt att det är finare att vara smal än tjock. Det kan hända vem som helst men problemet du gjorde var att du också kom med 100 bortförklaringar på twitter och skrev saker som att folk skulle sluta vara kränkta??? Hallå???? Om jag som lärare, polis, sjuksköterska m.m skulle missköta mitt jobb skulle även jag få kritik. Du förstår verkligen inte vad du har gjort fel och det är sorgligt.
  Har även sett att du gjort reklam för jackor med pälskrage där djur dör för att ni ska få fina jackor – du raderade alla dina kommentarer. Att ni sedan är kapitalister och inte tänker på miljön öth utan flyger kors och tvärs över hela världen hela tiden verkar inte vara något ni influencers reflekterat över heller…

  Reply

 • Anne

  |

  Men hallå vad är det som händer här i kommentarsfältet egentligen? Det är som att människor gör precis allt för att missförstå vad Hanna säger/skriver. Enligt mig är Hanna den influensern som ger typ den allra sundaste kroppsbilden? Jag menar, hon skriver ju typ dagligen om alla restaurangbesök, drinkar och andra inte så hälsosamma måltider. Och hänger dessutom upp bilder som ser helt oretuscherade ut var hon skriver att hon inte är i sin bästa ”bikini form” men att det inte gör något alls, hon lägger upp dom framför tusentals människor ändå. Jag kan medge att jag själv inte har självförtroende att lägga upp bilder var man ser ”mindre bättre delar” av min kropp, cellulit etc. Men det är just när jag ser Hannas bilder och inlägg som jag känner mig extra peppad och självsäker och att jag kan se ut exakt hur jag vill och inte bry mig hur andra tänker. För tänk om vi alla skulle tänka lite annorlunda? Inte sitta med våra tjejkompisar och tala om hur andra människor gått upp eller ner i vikt? För det är så sorligt flera människor som håller på så DAGLIGEN. Om vi i stället skulle sätta all den energin på att PEPPA varandra. För hur jävla galet är det inte att vi sitter här och diskuterar om EN MENING som någon skrivit som en sidenote i ett inlägg vars mening var att komma med inspiration till andras vardag. Enligt mig gör Hanna ett alldeles fantastiskt arbete med inte bara sin blogg och sociala medier utan också med dom asballa klädkollektionerna. Om man verkligen blir så himla provocerad av det hon skriver, så kan man väl sluta följa henne helt och hållet? Och att det skall vara en ”sj’lvklarhet” att bloggare måste stå ut med allt detta? Jag menar, hur skulle det kännas om ni dagligen fick höra hur usla människor ni är då ni kom till ert jobb? Det är ju exakt det som det handlar om. Detta är hennes fulltidsjobb som hon sköter alldeles fantastiskt, och ni tycker verkligen att det skall vara okej och normalt att få ta allt detta skit på sig?

  Reply

 • F

  |

  Men alltså snälla! Förstår verkligen inte alla som tror sig ha rätten att kräva att Hanna ska ”be om ursäkt” för vad hon skrev?!

  1. Det står INGENSTANS i inlägget att hon skippade desserten för att vara SMALARE på plåtningen, det är enbart folk som väljer att tolka det så och leta fel. Hon skrev att hon skippade desserten för att hon inte är ett big fan av desserter och dessutom skulle plåta sin nya kollektion. Ska man plåta sin egen klädkollektion är det väl inte konstigt att man vill känna sig som sitt bästa och snyggaste jag, och det är väl INGET konstigt med att man både MÅR bättre och känner sig snyggare om man ätit hälsosamt och slipper magont/att känna sig uppblåst etc? Och en dessert med massa socker i ÄR inte hälsosamt = det är BRA att skippa socker?! Man får äta och inte äta precis vad man vill, man ska inte uppmuntra till ätstörningar (vilket Hanna absolut inte heller gör), och man ska inte heller uppmuntra till att trycka i sig massa socker och onyttigheter. DET om något är ohälsosamt.

  2. Att influencers har ett ansvar för unga tjejers självbild och självförtroende – fine, influencers påverkar absolut men det är väl VÄRRE att kasta skit på och hänga ut en specifik ung tjej som Hanna (som råkar vara offentlig och ha en stor blogg, men fortfarande är som vilken ung tjej som helst)? Och alla som försöker få det till att Hanna är en av dem som har en osund bild av mat och träning och uppmuntrar till ätstörningar, alltså kom igen, skämtar ni?! Jag tycker att du, Hanna, är en av de bättre förebilderna när det kommer till just att ha en hälsosam livsstil. Du visar upp inget annat än en sund livsstil med en härlig blandning av hälsosam mat, träning, mindre hälsosam mat, vin och drinkar. Fortsätt med det!

  Reply

 • Danielas Dagbok

  |

  Din blogg har varit min favorit i flera år, men måste säga att jag på sistone blivit lite illa till mods flera gånger jag kikat in här, främst på grund av ditt sätt att bemöta kritik. Du poängterar ofta att sociala medier är ditt jobb och att det ligger mycket hårt jobb bakom dina sociala medier, vilket jag tror på till 100%, med tanke på hur mycket tid min egen blogg tar, trots att den bara är en liten sidoinkomst för mig. Det jag har så svårt att förstå, är hur du bemöter kritik av dina läsare (som vad jag oftast sett varit väldigt saklig!) med kommentarer som i detta inlägg, ”skaffa bättre självförtroende”, istället för att verkligen reflektera över om kritiken är befogad och handlar om sådant du kunde förbättra i ditt jobb, i och med att dina sociala medier verkligen är ditt jobb, och läsarna lite som dina kunder. Jag menar, om jag när jag fick konstruktiv kritik av kunderna på mitt jobb som drar in pengar till företaget skulle svara med ”gå någon annanstans om det inte duger” eller ”försök jobba lite på din självkänsla”, skulle jag ju sköta mitt jobb väldigt oproffessionellt, och säkerligen bli av med en massa kunder också. Så, min konstruktiva kritik åt dig, är att bli lite ödmjukare och mer reflekterande i ditt sätt att bemöta konstruktiv kritik. Att kunna bemöta konstruktiv kritik är trots allt en del av de allra flesta jobb oavsett om man är städerska, sjuksköterska, taxichaufför, chef på ett stort företag eller influencer, så tycker inte du kan försvara dig med att kraven på influencers är så stora. Krav finns i alla jobb.

  Reply

  • Nea

   |

   Så bra skrivet! Håller verkligen med

   Reply

 • Ebba

  |

  Förstår verkligen inte hur vissa människor bara orkar… sluta vrida på ALLT som sägs och skrivs!! Hon ville inget illa menat..
  Ni måste förstå att ni trycker ner Hanna när ni gör sånt..eller?

  Hanna, du är en förebild! kram

  Reply

 • Lina

  |

  All denna uppståndelse över EN F*CKING DESSERT! Kom igen!!!!

  Ditt jobb är beundransvärt Hanna, tror inte folk förstår hur mycket slit det är (vad jag förstått). Man ska inspirera men inte för mycket för då påverkar man andra, man ska vara ”snygg” men inte för ytlig, man ska vara rolig men för mycket så man uppfattad som oseriös, man ska vara seriös men inte för mycket då är man tråkig. Listan kan göras lång. Poängen är i alla fall att jag vill ge dig en stor KRAM <3

  Reply

 • Julia

  |

  HERREGUD tjejer nu får ni ge er! Fetma är ett extremt stort problem i Sverige, 51%(!?!?!?)av alla svenskar i åldrarna 16-84 är ÖVERVIKTIGA! Dvs mer än varannan person!! Det är jätteviktigt att man tänker på vad man äter och att detta INTE blir nedtystat! Tvärt om! Du är en GRYM förebild Hanna och ta inte åt dig av vad dessa PK människor skriver, de har inget bättre för sig än att lägga tid på att hata på TJEJER som tar plats och nått framgång, för det är precis vad vi behöver mer av idag! STÅ UPP FÖR VARANDRA TJEJER SLUTA HATA! Keep it up Hanna, du är grym!

  Reply

 • Matilda

  |

  Hej Hanna!
  Förstår ditt inlägg och kan hålla med dig i många delar. Dock håller jag med flera i kommentarerna också.
  Tycker det är jätteonödigt att folk är otrevliga mot dig och säger saker som att du är ”pantad” osv.

  Förstår att hela incidenten måste vara frustrerande och provocerande för dig, hade känt likadant. Du inte menade något illa med vad du skrev, du reflekterade säkert inte ens över det som något negativt själv, och som du sade var du bara helt ärlig, det kan jag köpa.
  Det enklaste hade ju dock varit om du bara accepterade att det kunde tolkas på fel sätt, bett om ursäkt, och sagt att det inte var så du menade. Ibland är det inte svårare än så. Vi vet ju att du är väldigt godhjärtad och det märks på massa plan, men i detta fallet hade det som sagt nog varit bäst för dig att bara be om ursäkt och släppa det istället för att dra mer negativ uppmärksamhet till dig :/

  Allt gott!!

  Reply

 • Isabell

  |

  Hej Hanna! Har följt din blogg sen innan du var i Australien och alltid tyckt väldigt mycket om dig, du känns nästan som en kompis! Men här känner jag att du gjort ett ganska stort felsteg, och jag tänkte ge lite snäll konstruktiv kritik 🙂 Du är en influencer, precis som många andra sagt så är ditt jobb att influera och inspirera andra tjejer. Därmed kan du inte avsäga dig ansvaret av hur du påverkar dina läsare. Att säga att alla har ett eget ansvar är till viss del rätt, men du borde tänka på alla 13-14 åriga tjejer som läser din blogg och ännu inte hittat sig själva…Jag och många tjejer med mig som är lite äldre i din ålder kan säkerligen skaka av oss vad du säger, de flesta av oss har skaffat oss en självbild och vet också att det inte gör stor skillnad att skippa en dessert eller liknande. MEN ALLA YNGRE TJEJER, de tänker inte så!!! De försöker hitta sig själva, passa in i samhället och gör precis som deras förebilder (som ju bl.a är DU). Tänk hur många tjejer i Sverige du har fått att skippa desserter sen du skrev detta? Och säg inte att det inte är ditt ansvar, för ditt jobb kommer automatiskt med ansvar, du är en förebild, och otroligt många tjejer gör som deras förebilder gör! Vill du inte ha detta ansvaret får du tyvärr börja på ett annat jobb…. Med det sagt, så är det synd att många inte kan framföra kritiken på ett moget sätt. Du är absolut inte pantad i huvudet och de som skriver det borde verkligen rannsaka sig själva….

  Reply

 • Jenny

  |

  Tycker verkligen du är en sååååå bra förebild och sprider alltid sådan glädje på din blogg!
  Fortsätt vara som du är, börja inte censurera ditt liv för att ingen ska ta illa vid sig, det kommer det alltid finnas någon som gör ändån.

  Precis som du säger man har ett eget ansvar för vad man väljer att påverkas av positivt som negativt.
  Vet man med sig att man triggas av influensers kan man faktiskt scrolla vidare alt. avfölja. Det är upp till en själv att på något sätt ta tag i det man mår dåligt av, inte applicera problemet på något/någon.

  kram!<3

  Reply

 • Lisa

  |

  Vill du ses som en dålig förebild? Vill du att någon ska må dåligt över att läsa din blogg? Det tror jag inte att du vill. Du skriver om hur alla borde ta sitt egna ansvar istället för att lägga ansvar på er influencers. Men undrar verkligen, är det inte lättare att be om ursäkt för det du skrev, och försöka förstå hur det kan påverka unga tjejer som inte har den bra självkänsla som du har. Det känns som du bara vill försvara dig och inte ens tänker på den stora påverkan du faktiskt har. Skit i om du HAR ett ansvar eller ej, men VILL du bidra till att unga tjejer får en klump i magen av något du skrivit? Jag trodde verkligen att du skulle be om ursäkt efter allt det här och kanske skriva ett inlägg om hur ens värde verkligen inte sitter i storleken på ens kropp. Måste säga att jag blir besviken, för jag gillar dig Hanna. Du verkar vara en jättehärlig person full med glädje och positivitet. Och du har en så stor plattform, du skulle kunna göra SÅ mycket skillnad. Så istället för att säga ifrån dig ansvaret, tänk efter hur stor skillnad du kan göra. Varesig du vill eller inte, har många dig som förebild, och tänk, du har möjligheten att hjälpa dem få bättre självkänsla. Inte för att du måste, men förhoppningsvis för att du vill?

  Reply

 • Emma

  |

  Med risk att slå in en redan öppen dörr – att vara ung tjej idag är allt förutom lätt. Ätstörningar är extremt allvarligt och något alla bör få proffesionell hjälp med som lider av det.
  Med det sagt så måste det också vara jobbigt att vara en offentlig person idag. Speciellt som bloggare och speciellt som ung tjej. Det är ett minfält för en person som lever ett liv som många andra unga tjejer.
  Som tänker samma tankar, känner samma saker som alla andra men som måste filtrera ut det då det når såpass många.
  Och ingen behöver säga det som är självklart – jag vet att det är självvalt.

  Men. Bianca fick en enorm storm av negativa och tillrättavisande kommentarer då hon talade om feminism i sin podd. Cissi Wallin hängde ut henne
  på Instagram. Är det nödvändigt? Precis som nu, är det nödvändigt att skriva en syrlig kommentar till Hanna? Vi pratar inte om ett system som talar om att Feminism är fel eller en tidning som skriver återkommande reportage om bantning(för dessa ska vi vara arga på med all rätt). Vi pratar om två unga tjejer som är mitt i livet. De, precis som jag själv och många andra, kanske inte har kommit underfund med allt i livet än. Det kanske kommer sen. Eller så tycker de bara annorlunda.
  Jag förstår att många tjejer hör Hannas kommentar om dessert och känner att det sticker till i magen. Vi vill stå upp för andra tjejer, detta gör vi genom att trycka till Hanna. Vi vill skrika högst, peka med största fingret. Men ingen föddes upplyst eller perfekt, alla har gjort misstagen. Kanske har man sagt samma sak vid matbordet som Hanna gjorde.

  Det är onödigt att gå in på hennes kanaler och bombadera med negativa saker då hon uppenbarligen hela tiden annars försöker arbeta mot sunda ideal. Ni som inte anser att hon är den som hon en gång vad- sluta läsa. Det är det som är det fina med internet. Låt henne vara den hon är. Det är tillräckligt med press på tjejer idag. Diskutera med era vänner istället- vad kan vi göra för att vi ska skapa sunda ideal?
  Vet att jag motsäger mig själv med denna sista mening men efter att ha läst kommentar efter kommentar med pekpinnar så ville jag lämna en första och sista kommentar. Bara för att du kan skriva din åsikt, så behöver du inte skriva. Det är så tröttsamt med det eviga, virituella tyckandet.

  Reply

 • E

  |

  Jag håller med många av tjejerna, men får ändå lite ont i magen av några av kommentarerna. Det kommer alltid finnas de som vill dig illa och tyvärr har du valt ett offentligt yrke och kommer därför behöva lära dig att rycka på axlarna inför det. Men något du verkligen borde ta till dig den här gången är den konstruktiva kritiken – den som inte är ute efter att såra dig utan den som ger dig chans att utvecklas. Utan konstruktiv kritik har vi ju inte mycket att utveckla, och vilka är vi om vi aldrig utvecklas? Det är ju uppenbart att du har gjort något fel när så pass många människor reagerar och då är det viktigt att kunna ta till sig kritiken också. Ha det fint Hanna och glöm inte bort att rycka på axlarna inför de elaka kommentarerna – den konstruktiva kritiken däremot, ta till dig den och bli en lite bättre version av dig själv!

  Reply

 • Lovisa

  |

  Jag håller verkligen med dig!! Fattar inte hur folk har mage att kasta skit på er, och dig. Alla har väl skippat efterrätt någon gång?! Socker är aldrig bra för oss, så du gör helt rätt och jag ser upp till dig. Fortsätt med det du gör, för fan vad du äger.

  Reply

 • Ida Drougge

  |

  Bra skrivet!

  Reply

 • Linnea Andersson

  |

  Hej,
  Förstår dig, ingen är perfekt och alla gör misstag. Du är en superhärlig tjej.

  Jag måste dock påpeka att vara influensers är ett jobb (som ni annars brukar vara så noga med att lyfta fram) och med det kommer skyldigheter. Arbetar man inom service förväntas man uppträda på ett visst sätt om man är polis på ett annat. Med ens yrke kommer en rad skyldigheter. Så också inom din bransch. Och en skyldighet är att försöka föregå med gott exempel. Med det sagt betyder det inte att influensers ska vara klanderfria men ni kan inte ta på er skygglapparna och låtsas som att ni inte har ett ansvar i den här frågan. ”Jag har inte valt att vara en förebild” läser jag ofta. Nej det har du kanske inte men känner du att du inte kan vara det så kanske du bör byta yrke. Eller, vara beredd på att ta skit. Med detta menar jag inte att du är en dålig förebild, absolut inte. Du utstrålar ödmjukhet, glädje och visar att tjejer kan. Tips är att om du känner att du blir missförstådd be eventuellt om ursäkt och förklara vad du egentligen menade. Jag vet inte hur många läsare du har men det finns alltid ett antal som kommer tolka orden på ett annat sätt på grund av andra erfarenheter etc.

  Reply

 • ninnie

  |

  Tycker ni alla borde chilla lite med ansvar hit och dit. Läs mitt inlägg om detta. Tror nog det kan öppna ett och annat inskränkt litet öga.. 🙂

  Reply

 • Olivia

  |

  Jag håller verkligen med dig om att det hat du fått ta är oerhört onödigt och obefogat, och önskar verkligen att du hade sluppit det. Hat löser ingenting. Men det är skillnad på hat och kritik, och jag tycker att det är tråkigt att du inte har suttit dig ned och faktiskt tagit in och lyssnat på den kritik du fått – för kritiken, till skillnad från hatet, är INTE obefogad.

  För mig, som annars inte brukar läsa din blogg, känns det mest som att du skyller ifrån problemet på andra – till exempel bloggare och modeller som ger bilden av att de alltid äter onyttigt. Men det är lika mycket du som dem som kan hjälpa till att förändra, till exempel genom att upplysa om var man kan söka hjälp för ätstörningar eller bara genom att föreslå fler storlekar på klädkollektionerna ni gör (rätta mig om jag har fel men tyckte mig se att din kollektion var i storlek xs-xl, det är inte att passa den kurviga kroppstypen.)

  Förstår vad du menar med att ni influencers inte ska stå för allt och ta ansvar för alla kamper, och det tycker inte jag heller. Men samtidigt måste ni bidra till kampen och framförallt inte blunda för de eventuella ”fel” eller snedsteg som ni gör. Ansvaret för dina egna texter har du, och då måste du be om ursäkt och förtydliga när du anser att folk uppfattar eller tolkar dina inlägg på ett annat sätt än du vill.

  För att kunna blockera vad andra gör/äter etc och inte låta det påverka en själv krävs en självkänsla och ett självförtroende som många inte har, det krävs att man inte är drabbad av ätstörningar för att inte triggas. Det är därför ignorant av dig att försöka vrida bilden till att folk bryr sig för mycket, för det handlar inte om det.

  Det enda de flesta vill ha just nu är en ursäkt och att du vågar ta till dig och lära dig av den kritiken som du får.

  Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler